Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας 2-0

376242_10200698435768440_487392684_nΤον βασικό του στόχο που δεν ήταν άλλος από την νίκη, πέτυχε χθες ο Αχιλλέας Νεοκάστρου, επικρατώντας εύκολα του ελλειπέστατου Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 2-0. Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδαίτερης ανάλυσης, καθώς τόσο το γρήγορο γκολ του Τσιούπρου στο 9′ αλλά και η σύνθεση ανάγκης για τους φιλοξενούμενους, έκαναν το παιχνίδι τυπική διαδικασία.

Με τους “ασπρόμαυρους” αγωνίστηκαν τα δύο από τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Νίκος Ντούλας από τον Αιγινιακό και ο Αργύρης Κουβατσίδης από τα Λευκάδια. Ο μεν πρώτος δείχνει ότι θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καθώς μην ξεχνάμε πως λίγες μέρες πριν βρισκόταν δύο επίπεδα πιο πάνω όσον αφορά την κατηγορία, ο δε 21χρονος αμυντικός φανέρωσε αρκετά από τα χαρίσματα που τον διέκριναν και στην ομάδα του ΠΑΣ, όπως οι σωστές τοποθετήσεις και η γρήγορη αντίληψη στο χώρο.

Ο Γιάννης Σακελλαρίδης ήταν στο γήπεδο με πολιτικά, κάθισε στον πάγκο της ομάδας του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ είχε ιδαίτερη συνομιλία με τον πρώην πλέον συμπαίκτη του Κώστα Έξαρχο, που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι πως σε επικοινωνία που είχαμε λίγες ώρες πριν με άνθρωπο του Αιγινιακού, μας εκμυστηρεύτηκε πως ο έμπειρος τερματοφύλακας αποτελεί πολυτέλεια για την κατηγορία και μίλησε με θαυμασμό για τα προσόντα αλλά και τον χαρακτήρα του.

Ο Αχιλλέας, όπως και σε πολλά παιχνίδια τη φετινή χρονιά, ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και προσπάθησε με πίεση ψηλά να δυσκολέψει την ανάπτυξη του αντιπάλου και να κερδίσει την κατοχή. Το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό στο ξεκίνημα, ο Αγροτικός έκανε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, τα οποία και εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, βγαίνοντας αρκετές φορές με πολλούς παίκτες στην επίθεση.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Δημήτρης Τσιούπρος, ο οποίος δείχνει πως βρίσκει τον εαυτό του μετά το μεγάλο διάστημα αποχής λόγω του τραυματισμού του, ξέφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Βερβαντίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα. Το γρήγορο γκολ “έλυσε” τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους για να πετύχουν το δεύτερο γκολ, που θα “κλείδωνε” ουσιαστικά τη νίκη γι’ αυτούς.

Οι φιλοξενούμενοι, σαφώς επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες (Τέτος με τενοντίτιδα στον καρπό του χεριού, Βοργιατζίδης ίωση, Αδαμίκος και Χρήστος Οικονόμου τιμωρημένοι, Εφραίμ επίσης τραυματίας και Χαμπαλάνοβ που βρίσκεται στην Κατερίνη για το σεμινάριο προπονητών), προσπάθησαν για το καλύτερο, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης από το 38′ και μετά τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της ομάδα, Χρήστο Λίκα!

Το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά στο 36′, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών του Νεοκάστρου και με τελικό αποδέκτη και σκόρερ τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Ο Τσιούπρος κινήθηκε ωραία από δεξιά, πάσαρε παράλληλα στον Καφέ, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον 28χρονο επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, έγιναν όλες οι αλλαγές από τους δύο προπονητές και έτσι το βλέμμα πλέον είναι στραμμένο στα επόμενα παιχνίδια των δύο ομάδων, με Εθνικό Κλειδιού εκτός και Ατρόμητο Διαβατού επίσης εκτός αντίστοιχα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Χατζαρίδη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Κωτσόπουλος, Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Μοσχόπουλος (60′ Τζεϊρανίδης), Κουβατσίδης, Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος Π. (85′ Μηλιώτης Β.), Μπούφι, Τσιούπρος, Καφές, Ντούλας (73′ Τοπαλίδης).

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας : Βερβαντίδης, Σουλιώτης, Τσαουσίδης, Οικονόμου Α., Μπάμπος, Τσανασίδης, Θεοδωρίδης (34′ Λίκα / 74′ Μανωλάς), Χριστιάς (47′ Παρασκευαϊδης), Χαραλαμπίδης, Καφές, Δήμου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected