Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Εθνικός Κλειδιού 4-2

294928_10200698372046847_559678162_n

Βαθιά βαθμολογική…ανάσα πήρε ο Φίλιππος Μέσης, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-2 επί του Εθνικού Κλειδιού, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α1 Ερασιτεχνικής. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου έπρεπε να δεχτεί πρώτη γκολ για να πάρει…μπρος και με εξαιρετική εμφάνιση πήρε το πολύτιμο τρίποντο και την επόμενη αγωνιστική μεταβαίνει στον Στενήμαχο για έναν ακόμη “τελικό”.

Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Θανάσης Ανδρίτσος του Εθνικού Κλειδιού ως ο MVP της 17ης αγωνιστικής, μία απονομή που έκανε ο συμπαίκτης του επιθετικού των “κυανολεύκων” Χρήστος Δημόπουλος.

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο της Μέσης και κατέγραψε τις πρώτες στιγμές του κρίσιμου για τους γηπεδούχους αγώνα. Αρνητικό στοιχείο η πολύ μικρή προσέλευση του κόσμου, παρόλο που το παιχνίδι ήταν εξαιρετικά σημαντικό για τους “βυσσινί”, γεγονός που σχολιάστηκε ιδαίτερα από τους ανθρώπους της ομάδας.

Έκδηλη σε κάθε περίπτωση ήταν η αγωνία και το άγχος των παικτών του Φίλιππου πριν τον αγώνα, ενώ η αδυναμία του Νίκου Δημοσθένους να ξεκινήσει λόγω μίας ζαλάδας που ένιωσε στην προθέρμανση, επιβάρυνε το κλίμα στην ομάδα. Από την πλευρά των “κυανολεύκων” δεν υπήρχαν ουσιαστικά προβλήματα, ενώ όπως μας δήλωσαν οι άνθρωποι της ομάδας, περιμένουν την απόφαση της ένστασης του Απόλλων Αγίου Γεωργίου για το μεταξύ τους παιχνίδι.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν προμήνυε σε τίποτα τι θα ακολουθούσε, αφού για στα πρώτα 15 λεπτά που βρεθήκαμε στο γήπεδο της Μέσης, το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό, με τον Εθνικό να προσπαθεί να βγει με αξιώσεις στα καρέ του Ιωακειμίδη.

Η συνέχεια όμως ήταν εντυπωσιακή, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ένα επιθετικό…κρεσέντο. Η αρχή έγινε από τους φιλοξενούμενους όταν στο 20′ όταν ο Εθνικός κέρδισε φάουλ στον άξονα και ο Κιρκιλιανίδης με απευθείας εκτέλεση άνοιξε το σκορ, εξέλιξη που προκάλεσε επιπρόσθετο άγχος στους γηπεδούχους.

Ένα γκολ όμως “καρμπόν” του Σωτήρη Δημοσθένους στο 35′ έφερε το ματς στα ίσα, σημαίνοντας ταυτόχρονα την αντεπίθεση για τους γηπεδούχους. Μέχρι την ανάπαυλα η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου έκλεισε στα καρέ της τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να παραβιάσουν την εστία του Χατζηεπίδη, που πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση μετα χρώματα του Εθνικού.

Το δεύτερο μέρος έμελλε τελικά να είναι το πλέον καθοριστικό και συνάμα το πιο θεαματικό. Οι “βυσσινί” βγήκαν από τα αποδυτήρια με…άγριες διαθέσεις και στο 55′ πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Νίκος Δημοσθένους εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή στον Σωτήρη Δημοσθένους, αυτός με τη μία πάσαρε στον Μαυραγγελίδη και αυτός από κοντά νίκησε τον Χατζηεπίδη, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεοαποκτηθέντα επιθετικού με τα χρώματα του Φίλιππου.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Εθνικό, στο 63′ και μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Κελεσίδη, αυτός θα πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Σωτήρη Δημοσθένους, ο οποίος θα διευρύνει τον  δείκτη του σκορ στο 3-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση. Ο Φίλιππος είχε πάρει…φόρα όμως και δύο λεπτά αργότερα θα έρθει η σειρά του Μόσχου να πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, όταν με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, θα εκμεταλλευτεί το κόρνερ…διαβήτη του Νίκου Δημοσθένους, κάνοντας το 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι αυτό που κατάφεραν είναι να μειώσουν σε 4-2 στο 76′ με τον Βουλτσίδη, ο οποίος κοντρόλαρε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Ιωακειμίδη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα

Νίκη-“χρυσάφι” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή για τον Φίλιππο, καθώς κατάφερε να “ξεκολλήσει” από τους 14 βαθμούς και να αποσπαστεί από το γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία. Η πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα με αντίπαλο την εξαιρετική φετινή ομάδα του Εθνικού, απέδειξε πως στην ομάδα υπάρχει…ζωή και πως η ποιότητα συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών φαίνεται πως θα αποτελέσει βαρόμετρο στους αγώνες που “καίνε”.

Για τον Εθνικό, η συγκομιδή των 29 βαθμών αλλά και ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων των ομάδων που ακολουθούν, δίνει στη δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος αλλά και να δημιουργήσει τις βάσεις για μία ανάλογη αν όχι καλύτερη παρουσία τη νέα περίοδο.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καρυπίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Λιόλιο και Μαυρόπουλο.

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Μουρατίδης, Μόσχος, Καλούδης, Μπουντάνι (46′ Δημοσθένους Ν.), Γιαννόπουλος, Μαυραγγελίδης (74′ Τσανακτσίδης), Κελεσίδης, Δημοσθένους Σ., Ρόκκο, Αρβανιτίδης

Εθνικός Κλειδιού : Χατζηεπίδης, Καλυβιώτης Δ., Παρασχόπουλος, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Μπενίσκος (46′ Φιρινίδης), Ανδρίτσος (74′ Τούνης), Καϊμακαμίδης, Βουλτσίδης, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected