Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Παναργειακός Ορεστικού – Μακροχώρι 2-0

“Ζωντανές” κρατάει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία ο Παναργειακός Ορεστικού, που κέρδισε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με σκορ 2-0 το Μακροχώρι, “σκαρφαλώνοντας” στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το “κοκκινόμαυρο” συγκρότημα ήταν με την… πλάτη στον τοίχο και έψαχνε μια νίκη βάλσαμο για να τις δώσει ψυχολογική και βαθμολογική ανάταση, ούτως ώστε να κυνηγήσει με “νύχια και με δόντια” την άνοδο στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Από την άλλη πλευρά, το Μακροχώρι, το οποίο είχε εξ αρχής να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Τάσου Τσακαλίδη και Αντώνη Ηλιάδη, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την άκαρπη όπως αποδείχτηκε υπεροχή και έμεινε 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κοζάνη. Η συνολική απόδοση της ομάδας ήταν αρκετά καλή, κατά διαστήματα “έκρυψε” τη μπάλα, αλλά ο γηπεδούχος Παναργειακός είχε τελικά την ουσία αλλά και την τύχη, πετυχαίνοντας στο τέλος μια πολύ σπουδαία νίκη.

Τελικά η…Θεά τύχη ήταν αυτή τη φορά με τον Παναργειακό, που δεν έπαιξε τα δικά της “κόλπα” και ευνόησε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με περίσσιο πάθος και επέδειξαν αγωνιστικότητα σε όλο το 90λέπτο. Το γεγονός αυτό αποδυκνείει ότι ο σύλλογος της Καστοριάς δεν τα παράτησε όπως διέδιδαν μερικοί και θα δώσει μεγάλη “μάχη” για τη σωτηρία, δείχνοντας ότι ξεκινάει μια αντεπίθεση, καθώς με την επιστροφή του Χρήστου Καλύβα διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι η ομάδα βρίσκει ρυθμό και τα πατήματα μέσα στο γήπεδο.

Οι “ροσονέρι” μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο με σκοπό και στόχο να βάλουν ένα γρήγορο γκολ, ρισκάροντας αρκετά αφού μόνο η νίκη θα έδινε ελπίδες για τη συνέχεια.  Οι φάσεις όμως έλειψαν στο πρώτο 40λεπτο, με τους δύο τερματοφύλακες να παραμένουν…θεατές.

Τελικά, η πιο σημαντική φάση του ημιχρόνου έμελλε να είναι και το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε καλή θέση, σήκωσε το κεφάλι και με υπέροχη μπαλιά βρήκε τον Γιώργο Τσαμτσάκη που είχε φύγει στην πλάτη της άμυνας. Ο έμπειρος επιθετικός κατέβασε με άψογο στυλ τη μπάλα και με άψογο πλάσε άνοιξε το σκορ, βάζοντας συνάμα “φωτιά” στην κερκίδα (1-0).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο β’ ημίχρονο, αφού ο προπονητής, Βαγγέλης Σιώμος έστησε με εξαιρετικό τρόπο την ομάδα μέσα στις τέσσερις γραμμές και οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να φθάσουν στα καρέ του Χρήστου Σαραφιανού και να απειλήσουν.

Ωστόσο τους δόθηκε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 80′ της συνάντησης, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαλέπη και σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων ο Χάρης Συμεωνίδης ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, όμως το σουτ που επιχείρησε πήγε πάνω στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των “κοκκινόμαυρων”, όμως η αλλαγή του Χρήστου Καλύβα διαμόρφωσε τα αριθμητικά δεδομένα, καθώς βρέθηκε στην κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο και με πλάσε έδωσε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του (2-0).

Συνθέσεις

Παναργειακός Ορεστικού : Σαραφιανός, Γκαγκάνας, Μουρατίδης (63′ Καλύβας), Ιωάννου, Γιάντσος, Ιωαννίδης Δ., Τσαμτσάκης, Βλαχόπουλος (82′ Τσιγαρίδας), Γανώλης (64′ Βασιλειάδης), Βακόπουλος, Μπάτζιος.
Μακροχώρι : Σταματέλος, Μπάκανος, Συμεωνίδης Χ., Ηλιάδης Γ., Δεληγιώργης (63′ Ξαγοράρης), Ζαρογιάννης, Μαυριδόγλου, Σαλέπης, Βούλγαρης, Θεοδωρίδης, Βελλίνης.

Παναγιώτης Βρουσουκίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected