Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Συνέχεια ή τέλος στα ρεκόρ;

Με συμπληρωμένα αισίως τα 2/3 του πρωταθλήματος, μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία και για κάθε αγωνιστική μέχρι το τέλος θα κρίνονται πολλά. Η κατάσταση παραμένει ρευστή τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά με τη συνέχεια να προμηνύεται πραγματικά συναρπαστική!

Η αυριανή 21η αγωνιστική περιλαμβάνει μερικά πολύ αμφίρροπα παιχνίδια αλλά και ματς από τα οποία θα κριθεί το μέλλον κάποιων ομάδων. Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση των αγώνων της αυριανής μέρας, να τονίσουμε πως οι αγώνες θα διεξαχθούν μισή ώρα αργότερα από ότι ίσχυε μέχρι στιγμής, δηλαδή στις 15.30μμ.

Ατρόμητος Διαβατού (1) – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (13)

Ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής και με τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για τους δύο αντιπάλους αλλά και για τις άλλες ομάδες που…καραδοκούν. Ο γηπεδούχος Ατρόμητος, όντας αήττητος για 20 αγωνιστικές και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, θα επιδιώξει να παραμείνει στην πρώτη θέση και να διατηρήσει τα σκήπτρα για άλλη μία αγωνιστική. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα θα αγωνιστεί με την καλύτερη δυνατή σύνθεση και με σύμμαχο την ψυχολογία, περιμένει τον Αγροτικό Αστέρα σε ένα από τα ιστορικά ντέρμπι της κατηγορίας.

Οι “πράσινοι”, που το τελευταίο διάστημα έχουν στον πάγκο τους τον Μιχάλη Αλεξιάδη που κλήθηκε να βοηθήσει, μεταβαίνει στο Διαβατό για το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα του δώσει περισσότερες ελπίδες για τη συνέχεια αλλά και την πολυπόθητη ψυχολογία. Μπορεί η ομάδα να προέρχεται από την ήττα στο Νεόκαστρο από τον τοπικό Αχιλλέα, αλλά αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις και εκτός αυτού, ο στόχος είναι να κερδίσει τα παιχνίδια με αντιπάλους βρίσκονται στην ίδια…μοίρα.

Εθνικός Κλειδιού (7) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (2)

Μπορεί να…κοιμάται ήσυχος πλέον ο Εθνικός, καθώς η ένσταση του Απόλλων Αγίου Γεωργίου για το μεταξύ τους ματς απορρίφθηκε μεσοβδόμαδα και έτσι οι “κυανόλευκοι” με 29 βαθμούς στο ενεργητικό τους θα αγωνιστούν στα εναπομείναντα παιχνίδια για το γόητρο αλλά και την όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή. Η ομάδα του Θοδωρή Τέγου απέδειξε φέτος πως δεν θα ήταν…περαστική από την κατηγορία και το ρόστερ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον τότε προπονητή Χρήστο Τερζίδη, αποδείχθηκε πως μπορεί να σταθεί άνετα στην Α1 αλλά συνάμα να παίξει ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Ο Αχιλλέας Νεοκάστρου όμως καίγεται για τους βαθμούς! Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου επιζητά άλλο ένα “τρίποντο” και να περιμένει τυχόν “στραβοπάτημα” του Ατρόμητου με τον Αγροτικό Αστέρα για να περάσει και πάλι μπροστά στο πρωτάθλημα. Το τεχνικό τιμ και οι παίκτες γνωρίζουν ότι θα πρέπει να προσέξουν ιδαίτερα στο αυριανό παιχνίδι, καθώς ο Εθνικός έχει να ηττηθεί στο Κλειδί από τις 10/10/2012! Ερωτηματικό η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Βασίλης Ιωάννου, καθώς η πληθώρα πλέον στο ρόστερ και η πιθανή επιστροφή του Ξαφέτη δημιουργεί ευχάριστο…πονοκέφαλο στο τεχνικό τιμ.

Φίλιππος Μελίκης (3) – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (8)

Ένα πολύ πιθανό…over αναμένεται στο γήπεδο της Μελίκης! Οι δύο αντίπαλοι, απαλλαγμένοι από το άγχος της “βαθμοθηρίας” (ο Φίλιππος βέβαια βρίσκεται σε απόσταση 5 βαθμών από την κορυφή, όμως μεσολαβεί και το προγραμματισμένο ρεπό του) θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και με στόχο το γόητρο. Ο Γιώργος Ντάμτσιος αναμένεται να χρησιμοποιήσει και πάλι νεαρούς παίκτες της ομάδας, που προέρχονται από το πλούσιο φυτώριο και αποτελούν το μέλλον του Φίλιππου.

Οι φιλοξενούμενοι, με τη νίκη τους κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας την προηγούμενη αγωνιστική, νιώθουν πλέον πιο ασφαλείς για την υπόθεση παραμονή και αρκεί μία σχετική συγκομιδή βαθμών στα εναπομείναντα παιχνίδια για να σωθούν και μαθηματικά. Πολλές οι απουσίες για τον Χρήστο Μανσούρ, αλλά από την άλλη είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (6) – ΑΕ Χαρίεσσας (4)

Και στο ζευγάρι αυτό ισχύει ότι αναφέραμε για το προηγούμενο. ΠΑΟΚ και ΑΕΧ, έχοντας απαλλαγεί από την ανάγκη για συγκέντρωση βαθμών, αναμετρούνται αύριο στο γήπεδο του Βρυσακίου, σε ένα παιχνίδι στο οποίοι όσοι δώσουν το παρόν, θα απολαύσουν ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και ζητούμενα. Ο “δικέφαλος”, παρόλο το πολύ δυνατό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, κάποια αρνητικά αποτελέσματα αλλά και η ατυχία σε ορισμένα παιχνίδια, του στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να αγωνιστεί στα μπαράζ για την επιστροφή του μετά από ένα χρόνο στη ανώτερη κατηγορία.

Οι “κιτρινόμαυροι” από την άλλη πλευρά, έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη σταθερότητα φέτος και παρόλες τις απουσίες – βαρόμετρο, κατάφερε να βρίσκεται στην τετράδα και μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές να διεκδικεί ακόμη και την πρώτη θέση. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά θα παίξει όπως σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη και αναμένεται να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Αχιλλέας Νάουσας (5) – ΑΕ Καψόχωρας (10)

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του Γιαννακοχωρίου, όμως όπως αποδυκνείεται και από τη δήλωση του Δημήτρη Κακούδη ατο Imathia Sports News λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης των “κυανολεύκων” με την ΑΕ Χαρίεσσας, η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη θα παίξει μόνο για τη νίκη. Μεγάλος στόχος και η διεύρυνση του σερί, καθώς η ομάδα της Νάουσας μετρά ήδη 7 αγωνιστικές χωρίς ήττα.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Στέλιου Διτσόλα θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη “τελικό”, καθώς τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 10η θέση με 19 βαθμούς και η απόσταση με τους διώκτες της έχει μειωθεί δραματικά τις τελευταίες αγωνιστικές, δίνοντας και στον αυριανό αγώνα κρίσιμο χαρακτήρα, δεδομένου και του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.

Θύελλα Στενημάχου (14) – Φίλιππος Μέσης (11)

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι δύο αντίπαλοι “καίγονται” για τους βαθμούς και ειδικά για τους γηπεδούχους το αυριανό παιχνίδι αποτελεί κριτήριο για τη συνέχεια. Μία νίκη απέναντι στον ανεβασμένο Φίλιππο θα της δώσει δικαίωμα στην ελπίδα και θα μπει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής, ένα άσχημο αποτέλεσμα όμως θα τη φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, δεδομένου και του δύσκολου προγράμματος στη συνέχεια. Η ομάδα του Γιάννη Γιάννου προετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα για το κρίσιμο παιχνίδι και αναμένεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο του Στενήμαχου για να βοηθήσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Από την άλλη πλευρά, οι “βυσσινί” κατάφεραν με την νίκη τους απέναντι στον Εθνικό Κλειδιού να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα και να αναρριχηθούν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα στη δύσκολη έδρα της Θύελλας για να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την παραμονή.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (12) – Κεραυνός Επισκοπής (15)

Την μεγάλη ευκαιρία έχει στην αυριανή 21η αγωνιστική ο Απόλλωνας να πάρει 3 πολύτιμους βαθμούς. Αντίπαλος ο ουραγός Κεραυνός Επισκοπής, που δεν έχει καταφέρει ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης, όμως έχει βάλει τα…γυαλιά σε όλους μας με την νοοτροπία των ανθρώπων του, που έχουν θέσει ως στόχο την δημιουργία μίας ομάδας από το μηδέν. Οι γηπεδούχοι στον Άγιο Γεώργιο θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί των 10 αγωνιστικών χωρίς το “ροζ φύλλο” αγώνα και να προσθέσουν πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής 21ης αγωνιστικής (μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Απόλλων Αγ.Γεωργίου – Κεραυνός Επισκοπής  [4-2]

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων  [3-0]

Θύελλα Στενημάχου – Φίλιππος Μέσης  [0-5]

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΑΕ Χαρίεσσας  [1-0]

Εθνικός Κλειδιού – Αχιλλέας Νεοκάστρου  [0-3]

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Καψόχωρας  [1-2]

Ατρόμητος Διαβατού – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας  [3-2]

Ρεπό : ΑΕΠ Βέροιας

Δείτε εδώ τη βαθμολογία και όλα τα στατιστικά του πρωταθλήματος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected