Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Μια αγωνιστική που κρίνονται πολλά, μπορεί και τίποτα!

Απέμειναν 810 αγωνιστικά λεπτά για τις ομάδες της Α1 και τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί όσον αφορά την πρώτη θέση αλλά και τις ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Κεραυνό Επισκοπής στην Α2. Ένα πρωτάθλημα που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δραματικά των τελευταίων ετών και δείχνει πως θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Η 22η που διεξάγεται αύριο στα γήπεδα της Ημαθίας, περιλαμβάνει αγώνες που μόνο η…τριπλή παραλλαγή θα μπορούσε να επιλεγεί για κάποιον που ήθελε να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα! Κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες θέλουν τους βαθμούς για τους δικούς τους λόγους και κανένα παιχνίδι από τα έξι του προγράμματος δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο.

Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια της αυριανής αγωνιστικής ημέρας, με όλα τα ματς να διεξάγονται στις 15.30:

Αχιλλέας Νάουσας (5) – Ατρόμητος Διαβατού (1)

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της ημέρας. Ο πρωτοπόρος Ατρόμητος δοκιμάζεται σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, αν και ο γηπεδούχος Αχιλλέας προέρχεται από την δεύτερη μόλις εντός έδρας ήττα του στο Γιαννακοχώρι, με αντίπαλο την ΑΕ Καψόχωρας. Θεωρείται ιδαίτερα δύσκολο ο φετινός Αχιλλέας να κάνει δεύτερη συνεχόμενη ήττα και μάλιστα εντός, όμως ο Ατρόμητος φέτος έχει δείξει αξιοθαύμαστη σταθερότητα και απέδειξε πως μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Βασίλης Κουρογεωργάκης και Σάκης Παγγούρας θα επιλέξουν την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και αναμένεται οι φίλοι των δύο ομάδων που θα σπεύσουν στο Γιαννακοχώρι, να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αχιλλέας Νεοκάστρου (2) – Θύελλα Στενημάχου (14)

Μόνο νίκη επιζητούν και οι δύο “μονομάχοι” της αναμέτρησης, αν και το έργο για την φιλοξενούμενη Θύελλα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Αχιλλέας δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, ειδικά αν ο πρωτοπόρος Ατρόμητος “σκοντάψει” στο Γιαννακοχώρι. Η ομάδα του Γιάννη Γιάννου αντίθετα, ευρισκόμενη πλέον σε δυσχερή θέση, θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να αποφύγει τον υποβιβασμό, όπως πράττει άλλωστε στα περισσότερα παιχνίδια φέτος. Οι “ασπρόμαυροι” εκτός της νίκης θα επιδιώξουν και ένα ευρύ σκορ, αφενός για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο του Νεοκάστρου.

ΑΕ Χαρίεσσας (4) – Φίλιππος Μελίκης (3)

Ένα ανοιχτό παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που έχουν καταθέσει τα…διαπιστευτήρια τους τη φετινή χρονιά, αναμένεται να διεξαχθεί αύριο στο γήπεδο της Χαρίεσσας. Η τοπική ΑΕΧ υποδέχεται τον Φίλιππο Μελίκης, που θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε μικρή απόσταση από την κορυφή, αλλά και για να συνεχίσει το σερί των τριών συνεχόμενων επιτυχιών στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έχουν ακριβώς τους ίδιους στόχους με τους “ερυθρολεύκους”, ενώ με τους τρεις βαθμούς θα ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους στην βαθμολογία. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, παρόλους τους τραυματισμούς βασικών παικτών τη φετινή χρονιά, κατορθώνει και βρίσκεται στις υψηλές θέσεις, ενώ οι παίκτες που έχουν κληθεί να τους αντικαταστήσουν, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα σ’ αυτή την επιτυχία.

ΑΕ Καψόχωρας (9) – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (6)

“Γκολ και φύγαμε για τελικό” αναφώνησε ο Γιώργος Χελάκης στον ημιτελικό της Εθνικής Ελλάδος με την Τσεχία στο Euro 2004, λίγο πριν την εκτέλεση του κόρνερ από τον Βασίλη Τσιάρτα στην παράταση του αγώνα. Αυτό θα μπορούσε να φωνάξει και η ΑΕ Καψόχωρας πριν την αυριανή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, αν και δεν ακολουθεί κάποιος τελικός για την ομάδα του Στέλιου Διτσόλα! Θεωρείται όμως πως η νίκη εξασφαλίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την σωτηρία της ομάδας και θα χρειαστεί η στοιχειώδης προσοχή στα εναπομείναντα παιχνίδια για να βρεθεί και τη νέα χρονιά στην Α1 Ερασιτεχνική. Η ομάδα του ΠΑΟΚ, χωρίς στόχους πλέον στο πρωτάθλημα, αγωνίζεται κυρίως για το γόητρο, δίνοντας την ευκαιρία στον Σάββα Αβετίδη να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (13) – Εθνικός Κλειδιού (7)

Όπως στο παιχνίδι της Καψόχωρας, έτσι και εδώ η αναμέτρηση παρουσιάζει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα “καίγεται” για τη νίκη και το αυριανό παιχνίδι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάει την άλλη εβδομάδα στον Στενήμαχο με αέρα 3 βαθμών (εφόσον βέβαια η Θύελλα ηττηθεί αύριο στο Νεόκαστρο). Οι “πράσινοι” θα έχουν αρκετές επιστροφές στην αυριανή αναμέτρηση και θα τα δώσουν όλα για το πολυπόθητο “τρίποντο”. Αντίθετα, η ομάδα του Θοδωρή Τέγου, έχοντας εξασφαλίσει τη σωτηρία, θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή, ενώ ο έμπειρος προπονητής θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες που είχαν ελάχιστο ή καθόλου χρόνο συμμετοχής τη φετινή χρονιά.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (8) – Απόλλων Αγ. Γεωργίου (11)

Ματς της…διακεκαυμένης ζώνης! Μπορεί ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος να έχει μια ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών (24), όμως θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερους αν θέλει να νιώθει ασφαλής για την υπόθεση παραμονή. Το αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου φαντάζει ως τη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Χρήστου Μανσούρ, αν και το έργο της δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Το συγκρότημα του Γιώργου Σπυριδωνίδη προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα και οι παίκτες δείχνουν αποφασισμένοι να…πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους για να παραμείνει ο Απόλλων στην κατηγορία. Το παιχνίδι αναμένεται ιδαίτερα συναρπαστικό, με τον κόσμο να παραμένει…ερωτηματικό για το αν δώσει το παρόν στο κρίσιμο αυτό ματς της αυριανής ημέρας.

Φίλιππος Μέσης (12) – ΑΕΠ Βέροιας (10)

Το ντέρμπι των…ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής! Ο ηττημένος αύριο μπαίνει σε περιπέτειες, αν και στο φετινό πρωτάθλημα οι ομάδες από την 8η θέση και κάτω θεωρούνται έτσι κι αλλιώς επισφαλείς. Ο γηπεδούχος Φίλιππος, που προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα, υποδέχεται την ΑΕΠ Βέροιας, που επιστρέφει στη δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής. Η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη θέλει να…ξορκήσει το κακό, καθώς παραμένει χωρίς “ροζ φύλλο” αγώνα για επτά συνεχόμενα παιχνίδια, γεγονός που την έχει φέρει να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Α2. Το γήπεδο της Μέσης αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες στιγμές και αναφερόμαστε φυσικά στην προσέλευση του κόσμου, αφού θεωρείται δεδομένο πως θα προσελκύσει πολλούς φίλους και των δύο ομάδων.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

(μέσα σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Απόλλων Αγ. Γεωργίου  (1-3)

Φίλιππος Μέσης – ΑΕΠ Βέροιας  (0-2)

ΑΕ Χαρίεσσας – Φίλιππος Μελίκης  (0-5)

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Θύελλα Στενημάχου  (3-1)

ΑΕ Καψόχωρας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  (0-3)

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – Εθνικός Κλειδιού  (0-2)

Αχιλλέας Νάουσας – Ατρόμητος Διαβατού  (1-1)

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected