Κατηγορίες

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Προαναγγελία (Νηρέας Βέροιας – Αχιλλέας Νεοκάστρου)

Η ώρα των ημιτελικών έφτασε! Αύριο στις 15.00 η “καρδιά” του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου του νομού μας θα χτυπά σε δύο γήπεδα, όπου διεξάγονται οι δύο νοκ-άουτ αναμετρήσεις για να προκύψουν οι δύο φιναλίστ του τελικού του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας.

Μία ημιτελική φάση της οποίας το μενού παρέχει…ποικιλία από πλευράς συμμετοχών, καθώς οι 4 ομάδες που θα ριχτούν αύριο στη “μάχη” προέρχονται από όλες τις κατηγορίες στις οποίες παίρνουν μέρος σύλλογοι του νομού μας: Δ’ Εθνική (Μακροχώρι), Α1 (Αχιλλέας Νάουσας, Αχιλλέας Νεοκάστρου) αλλά και Α2 (Νηρέας Βέροιας). Μπορεί η κληρωτίδα να μην έβγαλε το μεγάλο ντέρμπι, αλλά αναμένονται δύο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ας δούμε αναλυτικά :

Νηρέας Βέροιας – Αχιλλέας Νεοκάστρου (γήπεδο Μέσης, 15.00)

Η έκπληξη βεβαίως ακούει στο όνομα Νηρέας, καθώς οι άλλες τρεις ομάδες είναι ουσιαστικά φυσιολογικό που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο. Η ομάδα όμως του Γερμανού Σαφαρίκα αποτελεί την…σταχτοπούτα του θεσμού, που όμως αν την υποτιμήσεις θα το πληρώσεις! Κι αυτό γιατί οι “κοκκινόμαυροι” φέτος παρουσιάζουν μία αξιοσημείωτη πορεία, καθώς εκτός της συμμετοχής στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας, είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό οριστικό ότι τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Α1, ενώ στη βαθμολογία βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο ΠΑΟ Κορυφής, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Στην ομάδα ανήκουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο (Τόλης Χατζάρας, Δημήτρης Λύχνας, Τέλης Ευθυμιάδης, Θοδωρής Δημούλτσης, Τάσος Ναυρινιάδης) και σίγουρα έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν οποιαδήποτε κατάσταση. Από την άλλη το επίπεδο των νεαρών σε ηλικία παικτών είναι εξαιρετικό και αποτελούν το “next best thing” του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου. Για το αυριανό παιχνίδι δεν υπολογίζεται ο Αποστόλης Χατζάρας, καθώς αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, ενώ ο Τέλης Ευθυμιάδης θα αποφασιστεί πριν τον αγώνα αν τελικά αγωνιστεί (επέστρεψε αργά το βράδυ από ταξίδι).

Για τον Αχιλλέα Νεοκάστρου έχουν ειπωθεί πολλά και όλοι γνωρίζουμε τις ικανότητες και την ποιότητα του ρόστερ που διαθέτει. Τη φετινή χρονιά κάνει πρωταθλητισμό, βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τον Ατρόμητο Διαβατού στο πρωτάθλημα και αν καταφέρει να κάνει το απόλυτο στα εναπομείναντα παιχνίδια, θα στεφθεί πρωταθλητής, καθώς οι “κυανόλευκοι” έχουν το ρεπό τους την τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα των Βασίλη Ιωάννου και Αντώνη Δακόπουλου για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε ημιτελική φάση Κυπέλλου και άπαντες στην ομάδα ζουν και αναπνέουν για το σημερινό ματς. Απόντας για τους “ασπρόμαυρους” ο άτυχος Δημήτρης Τσιούπρος, ο οποίος αναρρώνει μετά την εγχείρηση στο πόδι, ενώ και ο Δημήτρης Καφές αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που ίσως τον κρατήσει εκτός από το αυριανό παιχνίδι.

Η πορεία των δύο ομάδων μέχρι τα ημιτελικά

Πρώτος γύρος (2/9/2012)  Νηρέας Βέροιας – ΑΣ Πατρίδας  4-2, Αχιλλέας Νεοκάστρου – Ακαδημία Βέροιας  7-1

Δεύτερος γύρος (19/9/2012)  Νηρέας Βέροιας χωρίς αγώνα, Αχιλλέας Νεοκάστρου – Ολυμπιακός Λουτρού 11-0

Φάση των 16 (10/10/2012)  Θύελλα Σταυρού – Νηρέας Βέροιας 0-3, Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΠΑΟΚ Αλεξ. 2-1

Προημιτελικά (7/11/2012)  Μακεδονικός Πλατάνου – Νηρέας Βέροιας  1-2, Αχιλλέας Νεοκάστρου – Λευκάδια 3-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected