Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕΠ Βέροιας – Αχιλλέας Νεοκάστρου 0-1

421845_10200840533320790_1425578747_nΤης Ειρήνης Σωτηρίου

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του πρωταθλήματος παρακολουθήσαμε το Σάββατο στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1. ΑΕΠ Βέροιας και Αχιλλέας Νεοκάστρου “διαφήμισαν” το ποδόσφαιρο και παρόλο που σημειώθηκε μόλις ένα γκολ, εντούτοις το θέαμα που παρακολούθησαν οι 100 περίπου φίλοι των δύο ομάδων ήταν υψηλού επιπέδου.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση μετά τη συνεχόμενη βροχή που προηγήθηκε και είναι απορίας άξιον τι θα παρακολουθούσαμε αν το τερέν ήταν στην κανονική του…μορφή! Οι γηπεδούχοι έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση το τελευταίο διάστημα, έφυγαν όμως χωρίς συγκομιδή από τον αγώνα, χάρη σε ένα γκολ του Λαμπριανίδη στο 82′ με εκτέλεση πέναλτι.

Στην φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή της συνάντησης κ. Καραντώνη, με το παιχνίδι να διακόπτεται για 5 περίπου λεπτά. Οι “κυανοκίτρινοι” υποστηρίζουν πως ο Ρηγόπουλος δεν βρήκε καθόλου τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μετά την λήξη του αγώνα παράγοντες των δύο ομάδων αντάλλαξαν…φιλοφρονήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη φάση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα και για το πρώτο 20λεπτό οι φιλοξενούμενοι, που αγωνίστηκαν χωρίς τους Τσιούπρο, Καφέ και Βαλδήρ, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Βασίλη Ιωάννου να ζητά από τους μεσοεπιθετικούς του να πιέζουν ψηλά. Στο διάστημα αυτό οι “ασπρόμαυροι” είχαν μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Μπούφι που πέρασε λίγο άουτ (8′) αλλά και μία πολύ καλή κίνηση του Τοπαλίδη από δεξιά, η παράλληλη πάσα του οποίου πέρασε ανεκμετάλλευτη από τους επιθετικούς (14′). Ο Τάσος Ανθυμιάδης από την άλλη, ο οποίος επέλεξε τους Μπαντιάκα και Λάμπρου από το ξεκίνημα, είδε την ομάδα του να ισορροπεί σταδιακά και να κερδίζει αρκετά μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα στο 37′ θα μπορούσε να πάρει “κεφάλι” στο σκορ αλλά τελευταία στιγμή ο Τζεϊρανίδης άπλωσε το πόδι του στην κάθετη πάσα του Κατσουγιαννόπουλου, που έβγαζε τετ-α-τετ τον Ζυγουλιάνο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό, τον Αχιλλέα να κρατά περισσότερο μπάλα και να προσπαθεί με διαρκής κίνηση και συνεχείς πάσες να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΠ. Στο 62′ ο Οβεζύκογλου θα δείξει τα…ρεφλέξ του και θα απογειωθεί στο πολύ δυνατό και τεχνικό σουτ του Λαμπριανίδη, διώχνοντας σε κόρνερ. Η συνέχεια ήταν πραγματικά συναρπαστική, η μπάλα πήγαινε “πάνω-κάτω” στα αντίπαλα καρέ, για να φτάσουμε στη φάση του 82′, όπως σας την περιγράψαμε παραπάνω.

 Η συνέχεια

Η ήττα για την ΑΕΠ αποτελεί μία ακόμη…μαχαιριά στην προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού και ακολουθεί ο πιο κρίσιμος ίσως αγώνας του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, στην έδρα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Η ιστορική ομάδα βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας, συνέχισε το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων και μόνο η νίκη στην επόμενη αγωνιστική, θα μπορέσει να δώσει την απαραίτητη βαθμολογική και ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια.

Αντίθετα, ο Αχιλλέας κατάφερε και πήρε το πολύτιμο “τρίποντο” και παρέμεινε στο “κυνήγι” του πρωτοπόρου Ατρόμητου Διαβατού. Οι ιθύνοντες στην ομάδα ευελπιστούν την επόμενη αγωνιστική να…πιάσουν κορυφή, αφού ο Ατρόμητος έχει δύσκολη έξοδο στο Βρυσάκι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, ενώ οι ίδιοι φιλοξενούν τον ουραγό Κεραυνό Επισκοπής.

Συνθέσεις

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Σιδηρόπουλος, Κουτζημπασόπουλος, Μπαντιάκας (86′ Χριστοδουλόπουλος), Λάμπρου (66′ Κατσιγιαννόπουλος), Κατσουγιαννόπουλος, Τζιβάρας Δ., Ζυγουλιάνος (76′ Γαλάνης), Κιατικίδης, Δημούλτσης, Ρηγόπουλος.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Χαραλαμπίδης, Μηλιώτης Β., Κουβατσίδης, Λαμπριανίδης Τζεϊρανίδης, Μπούφι, Παπαδόπουλος Π. (90+2′ Παπαδόπουλος Α.), Ντούλας (87′ Πήχας), Τοπαλίδης, Μοσχόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected