Κατηγορίες
Basket

Δημήτρης Γκίμας : “Κλειδώσαμε τη 2η θέση”

γκιμας2Σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής πήρε ο Φίλιππος Βέροιας.

Με το μεγάλο «διπλό» στο Ιβανόφειο επί της ουσίας κλείδωσε τη 2η θέση, με την πρωτιά να βρίσκεται πλέον στο χέρι του. Ο 47χρονος τεχνικός των Βεροιωτών, Δημήτρης Γκίμας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μέχρι τώρα πορεία τους, αλλά και το πόσο εφικτός είναι ο στόχος της ανόδου μετά και την εκτός έδρας επιτυχία τους επί του Ηρακλή. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή: «Είχαμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι χωρίς να κάνουμε κάτι εξαιρετικό ή διαφορετικό από αυτό που κάνουμε στα υπόλοιπα ματς. Οι παίκτες είναι έμπειροι και γνώριζαν ότι ο αγώνας έχει ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι νωθρά στην άμυνα και δεν καταφέραμε να σταματήσουμε κυρίως τον Κώστα Πεχλιβάνη, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να χτίσει σημαντική διαφορά. Ευτυχώς από το δεύτερο δεκάλεπτο αντιδράσαμε όλοι ψύχραιμα, βελτιώνοντας την άμυνά μας και έχοντας καλύτερη κατεύθυνση στην επίθεση. Με αυτόν τον τρόπο καλύψαμε την εις βάρος μας διαφορά και το ματς πήγε στο πόντο μέχρι το τέλος. Στο τέλος του αγώνα ήμασταν πιο αποφασιστικοί και ίσως πιο τυχεροί, ενώ εκμεταλλευτήκαμε το άγχος του Ηρακλή. Πιστεύω κερδίσαμε δίκαια».

Για τη μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία του Φίλιππου Βέροιας στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής: «Για να είμαι ειλικρινής περίμενα καλή πορεία κι αυτό οφείλεται στην ποιότητα που διαθέτουν αγωνιστικά και σε θέμα χαρακτήρα οι παίκτες μας. Το μυστικό για αυτή την πορεία οφείλεται κυρίως στον χαρακτήρα των παιδιών που είναι εργατικοί και έχουν νοοτροπία νικητή. Από την αρχή δεν κρύψαμε ότι ο στόχος ήταν ο πρωταθλητισμός με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Για το στόχο της ανόδου που μπήκε από την αρχή και κατά πόσο δημιούργησε πίεση: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν δημιουργήθηκε άγχος, ειδικά από τη στιγμή που είμαστε νεοφώτιστη ομάδα. Πρέπει, όμως, να παραδεχθούμε ότι το υλικό είναι τέτοιο που αν λέγαμε ότι πάμε απλώς για μια καλή πορεία θα ήταν ψέματα. Αυτό δεν το θέλω, έχω μάθει να μιλάω με αλήθειες και χωρίς να φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες. Το ρόστερ είναι αξιόλογο και η ευθύνη του προπονητή είναι να προχωρήσει με αυτό το υλικό. Μέχρι εδώ έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα, όμως μένει ένα σημαντικό κομμάτι οκτώ αγώνων και ουσιαστικά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Εμείς ουσιαστικά έχουμε κλειδώσει τη δεύτερη θέση κι έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα στη μάχη για την πρώτη. Μένουν οκτώ ματς για να δούμε τι θα κάνουμε».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected