Διάφορα

Super League – Τα ίδια Παντελάκη μου…

SuperLeague_logoHighΓια μια ακόμη χρονιά η Super League προχωρά στην… κατά γράμμα εφαρμογή του licensing, δηλαδή της αδειοδότησης, αποφασίζοντας να ξεκινήσουν τα play offs, να ολοκληρωθούν και… μετά να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν τον τρόπο αδειοδότησης των ομάδων.

Σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συνεδρίασαν ούτως ώστε να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και της έναρξης του νέου, ωστόσο, δεν λήφθηκε κάποια οριστική απόφαση και όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, πρώτο θέμα που τέθηκε υπό συζήτηση ήταν η έναρξη των play offs και του τελικού Κυπέλλου. Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το μίνι πρωτάθλημα, ωστόσο, σε μία τέτοια ποερίπτωση, οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα μείνουν σε αγωνιστική απραξία για περίπου έναν μήνα, μια και η κανονική διάρκεια ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου.

Για τον λόγο αυτό, η διοργανώτρια αρχή ζήτησε από την ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου νωρίτερα και συγκεκριμένα στα τέλη του Απριλίου, ούτως ώστε στη συνέχεια να διεξαχθούν κανονικά τα play offs. Ωστόσο, η Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά και θέλει να τηρηθεί ο κανονισμός, ο οποίος προβλέπει να διεξαχθεί πρώτα ο τελικός Κυπέλλου και στην συνέχεια να διεξαχθούν τα play offs.

Από το ΔΣ της λίγκας αποφασίστηκε, οι ομάδες που μετέχουν στα ημιτελικά, Ολυμπιακός, Πανθρακικός, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ, μαζί με αντιπροσωπία της λίγκας αλλά και των ομάδων που διεκδικούν θέσεις στα play offs, ήτοι των Ατρόμητου, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκού και Skoda Ξάνθης να έχουν συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ ούτως ώστε να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα, με στόχο την εύρεση λύσης που εξυπηρετεί άπαντες. Η συνάντηση αναμέτρηση να διεξαχθεί την Πέμπτη (21/3).

Αναβολή… στο νέο πρωτάθλημα

Παράλληλα, διάσταση απόψεων παρατηρήθηκε και στο θέμα της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, όπου θα μετέχουν 18 ομάδες. Αρχικός προγραμματισμός αναφέρει ως ημερομηνίες έναρξης το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου, μια και δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημερομηνίες, καθώς το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί νωρίς, ελέω του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης υποστήριξε πως εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα της επόμενης σεζόν και θα πρέπει να περιμένει την μορφή που θα έχει το Κύπελλο Ελλάδας την επόμενη χρονιά και οριστική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αδειοδοτήσεις όπως… πέρυσι

Ακόμα συζήτηση έγινε και για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων και θα δοθούν πριν ή μετά την ολοκλήρωση των play offs και αποφασίστηκε από την Λίγκα ότι θα ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν πάρει αδειοδότηση και έχει λάβει θέση για την έξοδο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τότε θα αποκλείεται και τη θέση της θα παίρνει η ομάδα του τερμάτισε στην επόμενη θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, κατά την ψηφοφορία του συγκεκριμένου θέματος, οι ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος ψήφισαν υπέρ της αδειοδότησης πριν τα play offs, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό και οι υπόλοιπες ΠΑΕ μετά τη διαδικασία.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα του Γιώργου Κατίδη, ο Γιάννης Μώραλης υποστήριξε: «Σύσσωμο το ΔΣ καταδικάζει την ενέργεια του ποδοσφαιριστή», ωστόσο δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, καθώς η υπόθεση εξετάζεται από τα αρμόδια όργανα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Όπως αναφορικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Play Off και δεδομένου ότι αυτές συνδέονται με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Ημιτελικών και του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το θέμα να συζητηθεί άμεσα με την ΕΠΟ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

2. Όπως οι αποφάσεις επί της διαδικασίας αδειοδότησης ΕΠΟ να ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των Play Off.

3. Όπως υλοποιηθεί το πρόγραμμα εταρικής κοινωνικής ευθύνης, όπως αυτό διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο και αποφασίστηκε ομόφωνα, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Fair Play, το πλαίσιο του οποίου αναλύεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected