Κατηγορίες
K20 - K17 - K15 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός (1-0) Αλλαγή ο Σούκιας

ολυμπιακος κ20 3Ο Ολυμπιακός έκλεισε με το κεφάλι ψηλά την εφετινή διοργάνωση NextGen Series, κάνοντας μεγάλη εμφάνιση στο Βίλα Παρκ!

Στις λεπτομέρειες έχασε μία ακόμη μεγάλη πρόκριση, στην τετράδα του NextGen Series, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού! Ηττήθηκε στη φάση των «8» με 1-0 από την Άστον Βίλα και πλέον βάζει πλώρη για την διοργάνωση που θα διεξαχθεί του χρόνου, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά.

Στο Βίλα Παρκ του Μπέρμιγχαμ, στο γήπεδο μίας ιστορικής ομάδας, οι Νέοι του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν την ομάδα Νέων του αγγλικού συλλόγου, στο πλαίσιο των «8» καλύτερων ομάδων-ακαδημιών της Ευρώπης, του NextGen Series! Ένας αγώνας σημαντικός από πολλές απόψεις, για τα νεαρά παιδιά της ομάδας του Ολυμπιακού, τα οποία κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν αποκόμισαν τεράστιες εμπειρίες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνοντας ταξίδια, γνωρίζοντας από κοντά όμορφα γήπεδα και αντιμετωπίζοντας παιδιά της ηλικίας τους από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Το παιχνίδι το έκανε ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς.

Οι Άγγλοι είχαν τις λεπτομέρειες, ή για την ακρίβεια… μία λεπτομέρεια! Εκείνη που τους έδωσε ένα γκολ, το οποία εντέλει αποδείχθηκε αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, έπαιξαν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έκαναν τον κόσμο στην εξέδρα να τους αποθεώσει με το τέλος του ματς!

Ο κ. Στορκ δεν άλλαξε πολύ την ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που αντιμετώπισε, νίκησε και απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης την Άντερλεχτ. Ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα. Ο Καραγκούνης δεξιά στην άμυνα, ο Λυκογιάννης αριστερά και στόπερ ήταν ο αρχηγός Κώστας Ρουγκάλας με τον Λεάντρο. Ο Μανώλης Σιώπης ήταν αμυντικός μέσος. Ο αδερφός του Δημήτρης Σιώπης έβγαινε από δεξιά, ο Λύρας ήταν αριστερά και ο Γκίνο ήταν στον άξονα, λίγο πιο μπροστά. Ως «δεκάρι» αγωνιζόταν ο Βουτσιώτης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο φορμαρισμένος Νίκος Ιωαννίδης!

Το γήπεδο μπορεί να ήταν… κρύο, λόγω των καιρικών συνθηκών, όμως οι περίπου 200 φίλοι του Θρύλου που βρέθηκαν στις εξέδρες, «ζέσταναν» πολύ την ατμόσφαιρα! Με τραγούδια και συνθήματα, ακόμη πριν την έναρξη του παιχνιδιού, έκαναν τους νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι! Συνολικά στο γήπεδο υπήρχαν περίπου 2000 φίλαθλοι, οι οποίοι χειροκροτούσαν τις προσπάθειες όλων των νεαρών παιδιών.

Στις πρώτες του επιθέσεις ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ από τα δεξιά, με τον Καραγκούνη και τον Δημήτρη Σιώπη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στα πρώτα λεπτά του ματς την κατοχή και ήταν περισσότερο στην επίθεση.

Το πρώτο σουτ στο ματς από τον Ολυμπιακό έγινε στο 8’, με τον Λύρα να ελίσσεται από αριστερά, να συγκλίνει και να σουτάρει με το δεξί. Η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γουότκινς. Στο 10’ ήρθε η απάντηση από την Άστον Βίλα, με το σουτ του Γκρίλις, το οποίο εξουδετέρωσε ο Χουτεσιώτης, μπλοκάροντας την μπάλα.

Στο 12’ ήρθε το γκολ για την Άστον Βίλα. Ο Γουέμπ γέμισε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς της ομάδας μας και έφτασε στον Μπερκ, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους Εγγλέζους. Ο Ολυμπιακός βγήκε αμέσως μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση. Στο 17’ ο Καραγκούνης έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Γουότκινς μπλόκαρε την μπάλα. Την ίδια κατάληξη είχε η εκτέλεση φάουλ του Γκίνο από αριστερά στο 24’. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και πίεζε για ένα γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια.

Στο 28’ ο Μπάρτον έκανε ένα καλό σουτ από τα δεξιά και έξω από την περιοχή, αλλά ο Χουτεσιώτης ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε, με την άμυνα του Ολυμπιακού να απομακρύνει. Το πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» εντοπιζόταν κυρίως στο ότι έχαναν εύκολα την μπάλα από τα πόδια τους, αν και ήταν εκείνοι που έκαναν τις περισσότερες επιθέσεις.

Στο 30’ ο Δημήτρης Σιώπης σούταρε από αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή και ο Γουότκινς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32’ ο Ρόμπινσον έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, ανέβασε την απόδοσή του και στο 35’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ! Ο Λυκογιάννης και ο Λύρας συνδυάστηκαν άψογα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη, ο οποίος σούταρε και είδε τον Γουότκινς ενστικτωδώς να αποκρούει την μπάλα και τους αμυντικούς του να απομακρύνουν!

Η πίεση του Ολυμπιακού προς την εστία της Άστον Βίλα συνεχίστηκε και στο 39’ ο Λυκογιάννης σούταρε από αριστερά, αλλά λίγο άστοχα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο, σε αυτό το πρώτο 45λεπτο, με τους «ερυθρόλευκους» σε πολλά σημεία του να έχουν σαφή υπεροχή έναντι του αντιπάλου τους.

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί την πρώτη του αλλαγή. αστον βιλα-ολυμπιακοςΟ Παπασάβας πήρε θέση του Βουτσιώτη. Η πίεση για την ισοφάριση από τους «ερυθρόλευκους» εντάθηκε και στο 48’ ο Γκίνο από δεξιά με το κεφάλι έφερε την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Ιωαννίδης την πήρε, έκανε το γυριστό σουτ με το δεξί και την είδε να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γουότκινς! Στο 50’ ο Λυκογιάννης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε ανάποδη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Γουότκινς!

Στο 54’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ! Ο Γκίνο έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και λίγο αριστερά και έτσι όπως εκείνη του στρώθηκε, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ. Η μπάλα κόντραρε στον Γουέμπ και τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Γουότκινς, αγχώνοντας για τα καλά τους Άγγλους ποδοσφαιριστές, αλλά και θεατές στις εξέδρες! Μέχρι το 60’ η Άστον Βίλα ισορρόπησε ξανά το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός παρέμενε ανώτερος. Στο 63’ ο Γκίνο έκανε επέλαση από τον άξονα και σούταρε, βλέποντας την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουότκινς! Στο 65’ οι Άγγλοι απάντησαν στα δοκάρια, έπειτα από σουτ του Ρόμπινσον έξω από την περιοχή.

Στο 72’ ο κ. Στορκ «φρέσκαρε» την ενδεκάδα, περνώντας στο ματς τους Παιδάκη, Πασαλίδη και Βέργο και βγάζοντας τους Λύρα, Γκίνο και Δημήτρη Σιώπη. Στο 73’ η Άστον Βίλα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γουέμπ σέντραρε από δεξιά, ο Ρόμπινσον πήρε από κοντά την κεφαλιά και ο Χουτεσιώτης πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα, κρατώντας το σκορ στο 1-0!

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα οι δυνάμεις των παικτών του Ολυμπιακού άρχισαν να… προδίδουν την απίστευτη θέλησή τους να φτάσουν στην ισοφάριση και να κυνηγήσουν από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορούσαν. Δεν σταμάτησαν να πιέζουν για το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 85’ ο Χουτεσιώης έκανε διπλή, εξαιρετική επέμβαση σε σουτ των Καράδερς και Ρόμπινσον! Στο 88’ ο κ. Στορκ έριξε στο ματς και τον Σούκια, αποσύροντας τον κουρασμένο Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε πάρα πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, πλέον, ο Ολυμπιακός εξάντλησε και τα τελευταία του περιθώρια για ένα γκολ! Σε δύο διαδοχικές φάσεις έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες! Πρώτα ο Λεάντρο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, βλέποντας τον Γουότκινς να διώχνει ενστικτωδώς πάνω στη γραμμή, ενώ αμέσως μετά ο Παιδάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Βέργος έκανε προβολή και ο Κινσέλα έδιωξε πάνω στη γραμμή, πριν η μπάλα μπει γκολ!

Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να κρατάει όλα τα θετικά στοιχεία που έδειξε φέτος στο NextGen Series και να ονειρεύεται ήδη τη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου.

Άστον Βίλα Κ20: Γουότκινς, Γουεμπ, Κινσέλα, Λάιντεν, Ντονασιέν, Λιούις (82’ Μπέιτμαν), Μπάρτον, Καράδερς, Ρόμπινσον, Μπερκ, Γκρίλις.

Ολυμπιακός Κ20: Χουτεσιώτης, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Λεάντρο, Μ. Σιώπης, Δ. Σιώπης (72’ Παιδάκης), Βουτσιώτης (46’ Παπασάβας), Γκίνο (72 Βέργος), Λύρας (72’ Πασαλίδης), Ιωαννίδης (88’ Σούκιας).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected