Κατηγορίες
Γενικά

Μπάμπης Πετράκος : “Η Ζάκυνθος δεν χτίστηκε όπως έπρεπε”

πετρακος ζακυνθος1Τα… μάγια που ήθελαν τη Ζάκυνθο να μην παίρνει φέτος νίκη μακριά από το νησί «έλυσαν» στο Κορδελιό οι παίκτες του Δημήτρη Μαγκαφίνη την προηγούμενη Κυριακή, ατενίζοντας λίγο πιο αισιόδοξα την τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Ο Μπάμπης Πετράκος με το γκολ του στο φινάλε του πρώτου μέρους έλυσε τον… γόρδιο δεσμό, οδηγώντας την ομάδα του Ιονίου στην επιτυχία. Ο 21χρονος αμυντικός χαφ (αγωνίζεται ακόμα ως στόπερ και δεξί μπακ), στο παρελθόν θήτευσε ακόμα σε Ηρακλή, Νάουσα και Πόντιους Κατερίνης, ενώ με δηλώσεις στη mikriliga.com υποστήριξε αρχικά για το διπλό στη Θεσσαλονίκη:

«Ήταν ένα σημαντικό γκολ, πρώτα για τη Ζάκυνθο και μετά για εμένα. Θέλω να το αφιερώσω στους συμπαίκτες μου, με τους οποίους μένουμε δυνατοί και ενωμένοι από την αρχή της χρονιάς στις δυσκολίες, αλλά και στην οικογένειά μου, που με στηρίζει κάθε στιγμή. Το πρώτο διπλό ίσως ήρθε λίγο αργά μέσα στη σεζόν, αλλά σε σχέση με τη βαθμολογία δεν έχει κριθεί κάτι ακόμα, οπότε είναι… ευπρόσδεκτο. Το τάιμινγκ δεν είναι ακατάλληλο, αφού παραμένουμε εντός διεκδικήσεων, μας έδωσε ελπίδες για τη συνέχεια. Δε γνωρίζω αν τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα ή όχι, απλά πρέπει να κοιτάμε χωριστά τα τελευταία παιχνίδια και να προσπαθούμε κάθε φορά να έχουμε το μέγιστο όφελος βαθμολογικά».

«Έχει τον τρόπο ο Μαγκαφίνης»

Συνεχίζοντας, ο Πετράκος πρόσθεσε, για το παιχνίδι της άλλης Τετάρτης στην Κατερίνη με ακόμα έναν ανταγωνιστή, τον Βατανιακό, αλλά και το ρόλο του προπονητή, Δημήτρη Μαγκαφίνη: «Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Βατανιακό, που είναι καλή ομάδα και αγωνίζεται σε ένα γήπεδο που μπορεί να γίνει «καυτή» έδρα και να τον βοηθήσει σημαντικά. Αυτό το ματς μπορεί να δώσει ώθηση είτε σε εμάς, αν πάρουμε το δεύτερο σερί διπλό, είτε τον αντίπαλο, που είναι προς το παρόν λίγο πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα.

Για να νικήσεις εκτός έδρας, πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό, να αποβάλλεις το άγχος και να δουλέψεις αρκετά την προηγούμενη εβδομάδα, για να «βγάλεις» στο γήπεδο αυτά που πρέπει. Φέτος στην κατηγορία συνήθως δεν υπάρχουν φαβορί, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι το καλοκαίρι η Ζάκυνθος δε «χτίστηκε» όπως έπρεπε. Δεν θα πω ότι θα είναι αποτυχία αν δεν ανέβουμε στη Football League, αλλά θα είναι τεράστια επιτυχία αν τα καταφέρουμε. Χρειάζεται πίστωση χρόνου για να «χτιστεί» μια νέα ομάδα, μετά τις αλλαγές του χειμώνα και σε ένα σύντομο πρωτάθλημα όπως το φετινό, ίσως κοστίσει κάπου. Αργήσαμε λίγο να «ξυπνήσουμε», αλλά ο Δημήτρης Μαγκαφίνης, ο προπονητής μας, που δούλεψε και παλιά στην ομάδα, ξέρει πώς να το κάνει αυτό. Έχει τον τρόπο του. Επίσης, στην αρχή του πρώτου γύρου μας έλειψαν κάποιοι παίκτες με τραυματισμούς, όπως οι Κερμενίδης και Τσίτσης».

«Στο τέλος η αυτοκριτική»

Εν κατακλείδι, ο μεσοαμυντικός της Ζακύνθου πρόσθεσε: «Μείνανε λίγες αγωνιστικές και δεν μπορώ να πω την άποψή μου για το που θα κριθεί η άνοδος. Αυτή τη στιγμή πέμπτο είναι το Σιδηρόκαστρο, αλλά στο ποδόσφαιρο κανείς δε λέει την τελευταία του λέξη όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες. Η αυτοκριτική γίνεται μετά από κάθε 90λεπτο και ο γενικός απολογισμός και το ταμείο στο φινάλε της σεζόν. Δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις και ανατροπές συνεπώς στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος».

Όσο για τις προσωπικές του βλέψεις; «Παίζω ποδόσφαιρο γιατί το αγαπάω και θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν κάποια στιγμή έρθει η μεταγραφή για κάπου ψηλότερα, θα χαρώ και θα σημαίνει ότι ανταμείβονται οι κόποι μου. Δε κοιτάω όμως πολύ μπροστά. Με απασχολεί να έχει διακρίσεις η Ζάκυνθος και γιατί όχι, να παίξω μαζί της στη Β΄ Εθνική. Όσο για τη θέση μου, είμαι χαφ, αλλά μπορώ να παίξω όπου μου ζητηθεί».

*mikriliga.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected