Κατηγορίες
Super League 1

Ατρόμητος – Άρης (0-1) Βασικός ο Διούδης

τατος1Νίκη 1-0 με «τσαμπουκά», απέναντι στον Ατρόμητο πήρε ο Άρης στο Περιστέρι χάρη στο γκολ που πέτυχε ο πρώην παίκτης των γηπεδούχων, Ανδρέας Τάτος, και έφερε τους «κίτρινους» πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κατάθεση ψυχής από τους ποδοσφαιριστές του Άρη οι οποίοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 20’ του παιχνιδιού λόγω αποβολής του Αγκάνθο, είχαν ψυχολογική πίεση όσο ποτέ άλλοτε – τόση που έκανε μερικούς να ξεσπάσουν σε κλάματα την ώρα που ο Ισπανός πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια – και πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους «κίτρινους» μετά τον Φεβρουάριο του 2012. Ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ο οποίος πήρε την… ταυτότητα του Νίκου Αναστόπουλου, «κλείδωσε» τον Ατρόμητο και με μαέστρο τον Τάτο κατάφερε να φύγει νικητής από το Περιστέρι.

Τα πρώτα λεπτά του ματς δεν πρόσφεραν και πολλά πράγματα στο Περιστέρι, όμως, στο 19’ έγινε η φάση που ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Φυτανίδης φάνηκε να δίνει αγκωνιά στον Αγκάνθο κι ο Ισπανός έπεσε στο χορτάρι. Ο διαιτητής Στυλιαράς έδωσε κίτρινη στον Αγκάνθο για θέατρο με τον φορ του Άρη να εκρήγνυται και να βλέπει δεύτερη κίτρινη και κόκκινη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η αποβολή του Αγκάνθο προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις από τους παίκτες του Άρη, ενώ ήταν χαρακτηριστική η εικόνα του Γρηγόρη Παπαζαχαρία ο οποίος είχε βάλει τα κλάματα κι έλεγε προς τον ρέφερι «γιατί δεν μας αφήνετε να παίξουμε κανονικά…».

Όταν η ένταση εκτονώθηκε, το παιχνίδι πήρε τη μορφή που θα φανταζόταν κανείς. Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή, την κατοχή και την κυκλοφορία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει επί της ουσίας τα καρέ του Διούδη. Η μεγάλη φάση έλειπε για τους Περιστεριώτες κι ο Άρης κρατούσε το «μηδέν». Όσο περνούσε η ώρα και ο Τάτος προσαρμόστηκε στο ρόλο του «9,5αριού» που είχε στην επίθεση, ο Άρης άρχισε να γίνεται επικίνδυνος και στις αντεπιθέσεις.

Αφού γλίτωσε το γκολ στη φάση που ο Σουμπίνιο σημάδεψε το δοκάρι του Διούδη με δυνατό σουτ, ο Άρης συνέχισε να καταθέτει και… την ψυχή του στο χορτάρι του γηπέδου στο Περιστέρι. Οι Θεσσαλονικείς είχαν φάσεις με Γιαννιώτα και Οικονομόπουλο, όμως, ο Τάτος έμελλε να είναι αυτός που «σκότωσε» την παλιά του ομάδα κι ανάστησε την νέα, αφού με το δικό του γκολ στο 82’ χάρισε στον Άρη μια τεράστια νίκη που μπορεί να σημάνει ακόμα και την παραμονή του στη Super League.

Το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιαρά βρήκε τους παίκτες του Άρη να κλαίνε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά από χαρά. Οι «κίτρινοι» έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τον κόσμο τους που τους είχε ακολουθήσει στο Περιστέρι, το τρίποντο που τους ανέβασε στους 29 βαθμούς και μια θέση πάνω από αυτές του υποβιβασμού. Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν κι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος είδε την ομάδα του να φεύγει νικήτρια από το Περιστέρι και να παίρνει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από 19 ανεπιτυχείς προσπάθειες από τον Φεβρουάριο του 2012. Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ, πρόλαβε πάντως να βγάλει ανακοίνωση για τη διαιτησία πριν ακόμα τελειώσει το ματς…

Την ίδια ώρα, ο Ατρόμητος έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη και με τέτοιες εμφανίσεις προβληματίζει ενόψει της συμμετοχής του στα play off…

Ατρόμητος : Ράντμαν, Σκόνδρας, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (58′ Καραγκούνης), Ιγκλέσιας, Ναπολεόνι, Σουμπίνιο (67′ Π. Γκαρσία), Μπρίτο, Μάντζιος (79′ Κούτσι).

Άρης : Διούδης, Καζναφέρης (70′ Διαμαντάκος), Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Παπαζαχαρίας, Γιαννιώτας (94′ Ηρακλής), Τάτος (90′ Αγγελούδης), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected