Κατηγορίες
Αθλήματα

Κύρος Σαράφης : “Αφιερωμένο στην οικογένεια μου”

σαραφης κυροςΕυχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι άνθρωποι του πρωταθλητή Διομήδη Άργους, της ΧΑΝΘ, της Δράμας 86 και του Φίλιππου Βέροιας, με τα αποτελέσματα που έφεραν οι ομάδες τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας, που πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του, σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Αυτή η φουρνιά έφερε τα πρώτα μετάλλια στον Διομήδη. Είναι η φουρνιά που ξεκίνησα την προπονητική μου και γι αυτό η συγκίνηση μου και η χαρά μου είναι διπλή. Πλέον ο Διομήδης δεν έχει μόνο παρελθόν, και παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον. Στις υποδομές υπάρχει ένας άνθρωπος που τον εμπιστεύομαι πολύ τον Γιώργο Σαϊτη. Στα επόμενα χρόνια ο Διομήδης θα φτιάξει την δική του αυτοκρατορία. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Εμείς φέραμε ισοπαλία με την ομάδα που βρέθηκε εκτός μεταλλίων. Οι περισσότερες ομάδες από αυτές που βρέθηκαν στο Άργος λειτουργούν με δικές τους ακαδημίες και αυτό είναι το σημαντικό»

«Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω»

Ο προπονητής της ΧΑΝΘ Κώστας Κοκτσίδης από την πλευρά του είπε: «Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είμαι ευχαριστημένος με το χάλκινο μετάλλιο, αλλά σε γενικές γραμμές δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Το σύστημα του πρωταθλήματος όπως διεξάγεται ευνοούν τις διοργανώτριες ομάδες, χωρίς να θέλω να πω ότι η ομάδα του Διομήδη ήταν κακή, αντιθέτως ήταν πολύ καλή και πήρε δίκαια τον τίτλο. Όμως η Ομοσπονδία πρέπει να ξαναδεί το σύστημα των τελικών φάσεων».

Ο τεχνικός της Δράμας 1986 Θόδωρος Τογανίδης επεσήμανε: «Ήταν μια όμορφη διοργάνωση. Η τελική φάση των εφήβων πάντα είναι χρυσάφι για το ελληνικό χάντμπολ. Οι ομάδες δεν ήταν όσο θα έπρεπε προετοιμασμένες, λόγω μαθημάτων. Εμείς είχαμε επτά παίκτες λιγότερους από αυτούς που παίξαμε πέρσι στη Δράμα, αλλά ανταποκριθήκαμε».

«Αφιερωμένο στην οικογένεια μου»

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Κύρος Σαράφης. Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για εκείνον, αφού έχασε τον πατέρα του και επέστρεψε -στα μέσα της διαδρομής για το Άργος- στο σπίτι του προκειμένου να παραστεί στην κηδεία και έπειτα ταξίδευσε για την Πελοπόννησο. «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, προσπάθησαν πολύ. Για μας τίποτα δεν ήταν εύκολο. Κάποιες φορές χάσαμε συγκέντρωση, αλλά τελικά πήραμε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Διομήδης έδειξε ότι ήταν η πιο σταθερή ομάδα και πήρε δίκαια το χρυσό. Το επίπεδο των αγώνων ήταν υψηλό. Αφιερώνω την προσπάθεια και το μετάλλιο στην οικογένεια μου. Ο πόνος είναι μεγάλος και βουβός».

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected