Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ Εθνική / Τοπικά

ΠΟ Μουδανιών – Αχιλλέας Νεοκάστρου 2-0

Μεγάλη και σημαντική νίκη πήρε ο ΠΟ Ν. Μουδανιών επί του Αχιλλέα Νεοκάστρου και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 9 βαθμούς σε τρία παιχνίδια και στον δεύτερο γύρο που ξεκινά την Τετάρτη έχουν δύο παιχνίδια εκτός (Αλμωπό, Αχιλλέα) και ένα εντός (Μέγα Αλέξανδρο).

Οι “κίτρινοι” μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και από την αρχή πίεσαν τους παίκτες του Βασίλη Ιωάννου, που προσπάθησαν να κρατήσουν το μηδέν και με ανεπιθέσεις να απειλήσουν της εστία του Μπέλου. Οι πρωταθλητές Χαλκιδικής όμως κατάφεραν λίγο μετά το μισάωρο να πάρουν κεφάλι στο σκορ, γεγονός που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να ανοιχτούν. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Παναγιωτόπουλο, το εύθραυστο όμως 1-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τους “ασπρόμαυρους” να ανεβάζουν στροφές και να βγαίνουν αρκετές φορές με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Η είσοδος του Πήχα λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και του επανακάμψαντα Σαμψωνίδη στο 63′ έδωσαν την επιθετικότητα που χρειαζόταν η ομάδα του νομού μας και σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους, η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου.

Η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι ήταν στο 71’ όταν ο Δημήτρης Καφές, μετά την παράβαση σε χέρι του Κατσόγλου, νικήθηκε στο πέναλτι από τον Παναγιώτη Μπέλλο. Αν ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε στη φάση αυτή όλα θα ήταν διαφορετικά στη συνέχεια…  Λίγο πριν το τέλος του αγώνα όμως οι γηπεδούχοι καθάρισαν το ματς με το δεύτερο τέρμα τους παίρνοντας πια μεγάλο προβάδισμα για την άνοδο.

Τα γκολ πέτυχαν οι Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο 36′ με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και στο 86’ όταν ο Στέλιος Γεροθανάσης έγραψε το 2–0 “κλειδώνοντας” τη νίκη για την ομάδα του. Στο 90+2′ αποβλήθηκε ο Αργύρης Κουβατσίδης.

Διαιτητής του αγώνα ο Κοτσάνης (Ζήρδας – Καρβούνης) Δράμας.

ΠΟ Μουδανιών : Μπέλος, Ζαμπούρης, Περπερίδης (70′ Αλμανίδης), Κατσόγλου, Καραγάλης, Κάρτας, Σπάσιτς (80′ Ντόι), Κελεσίδης, Παναγιωτόπουλος, Γεροθανάσης, Ταρασίδης (61′ Βαν Τόρες).

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελαρίδης, Μοσχόπουλος (42′ Πήχας), Κουβατσίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης (63′ Σαμψωνίδης), Λαμπριανίδης, Καφές, Τοπαλίδης, Μπούφι, Ντούλας.

*Γιώργος Μπίνος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected