Κατηγορίες
Football League

Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής (1-0) Βασικός ο Νατσούρας

βολος φαση1Προβάδισμα για την απ’ ευθείας άνοδο στην Super League πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο ντέρμπι της 41ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην δεύτερη θέση.

Οι Βολιώτες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων και με «χρυσό» σκόρερ τον Σολάκη πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» φτάνοντας τους 72 βαθμούς, όσους έχει και ο Απόλλων Σμύρνης και η Καλλονή, την οποία θα αντιμετωπίσει στο νησί του Αιγαίου την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι της ανόδου.

Από την άλλη, ο «Γηραιός» υποχώρησε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 71 πόντους, έναν περισσότερο από τον Παναιτωλικό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο Καυτανζόγλειο την τελευταία αγωνιστική που δεν αποκλείεται να κρίνει αν κάποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την απ’ ευθείας άνοδο…

Όσον αφορά στα του ντέρμπι του Πανθεσσαλικού, το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, ο διαιτητής να μοιράσει ουκ ολίγες κίτρινες κάρτες, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, που είχαν ρίξει το… βάρος στα ανασταλτικού του καθήκοντα, θέλοντας να κρατήσει τους «ερυθρόλευκους» μακριά από την άμυνα του Χουάντερσον.

Η πρώτη καλή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό στο 4’ με το φάουλ του Μπρέσκα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 14’ ο Πινδώνης βρέθηκε στο έδαφος, ζητώντας πέναλτι, έπειτα από σύγκρουση με τον Σαββίδη, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση και στην εξέλιξη της φάσης, ο Γεωργίου απείλησε για τον Ηρακλή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 27’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στα καρέ του Χουάντερσον, με τον Πινδώνη, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, οι Ουκάρ και Βαζάκας «συγκρούστηκαν» για fair play που ζήτησαν οι φιλοξενούμενοι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για το τέρμα που θα έδινε άλλο… αέρα στους γηπεδούχους και ευτύχησαν να το πετύχουν στην πρώτη καλή στιγμή, ήτοι στο 50’ με τον Σολάκη, ο οποίος με σουτ, έπειτα από ασίστ του Πινδώνη, έκανε το 1-0.

Μάλιστα, στο 64’ ο δημιουργός του τέρματος των «ερυθρόλευκων» θέλησε να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον. Ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει, κυρίως με στημένες φάσεις, αλλά η κεφαλιά του Σαββίδη πέρασε άουτ, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Στο 78’ Ναντάγια και Μπρέσκα δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ ο Σλοβάκος επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον  και στο 81’ και αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πινδώνης δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε μια σημαντική νίκη, που τον φέρνει σε θέση… οδηγού, ενώ το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με μικρής έκτασης επεισόδια, όταν οπαδοί των «ερυθρόλευκων» πέταξαν φωτοβολίδες στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, με έναν εκ των παικτών του «Γηραιού» να… ψάχνει την «απάντηση», αλλά τον σταμάτησαν οι πιο ψύχραιμοι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σωσώνης (Φθιώτιδας), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Κωστούλα, Μπολάτι, Ολίσε, Σαββίδη, Ουκάρ, Παληγεώργος Χ., Τάι, Κιρόφσκι.

Ολυμπιακός Βόλου : Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Ολίσε (86′ Γκότοβος), Πινδώνης, Μπολάτι (70′ Στογιάνοφ), Μπρέσκα, Γενγκά, Σολάκης (68′ Ναντάγια).

Ηρακλής : Χουάντερσον, Τσερκέζος, Παληγεώργος, Σαββίδης, Βαγγελόπουλος, Γεωργίου (55′ Σιατραβάνης), Νατσούρας (67′ Στεφανίδης), Ισαάκ, Ουκάρ, Τάι, Κιρόφσκι.

*Onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected