Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΠΟ Μουδανιών 1-2

DSCN2461Το ρητό λέει πως όλα τα όμορφα πράγματα έχουν ένα τέλος και στην υπόθεση του Αχιλλέα Νεοκάστρου θα λέγαμε πως αυτό ακριβώς είναι που περιγράφει την φετινή πορεία της ομάδας τόσο στο πρωτάθλημα της Α1 όσο και στα μπαράζ της ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του νομού μας δεν κατάφερε να πετύχει το θαύμα στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΟ Μουδανιών (ήθελε νίκη με 3 γκολ διαφορά) και ηττήθηκε με 1-2. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, στο οποίο κυριάρχησαν η δύναμη και το πάθος, πολλές φορές όμως η κατάσταση ξέφυγε και σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης τα μαρκαρίσματα ήταν υπέρμετρα σκληρά. Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Τοπούζης από το Σύνδεσμο Θράκης έβγαλε πολλές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι, υπέδειξε δύο κόκκινες ενώ απέβαλλε από τους πάγκους τους δύο προπονητές που λογομάχησαν έντονα.

Την χθεσινή αναμέτρηση παρακολούθησαν πάνω από 500 θεατές, από τους οποίους 100 περίπου ταξίδεψαν από τη Χαλκιδική για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Η αστυνομική δύναμη ήταν κάτι παραπάνω από έντονη στο γήπεδο του Νεοκάστρου χωρίς όμως να χρειαστεί να παρέμβει σε κανένα σημείο του αγώνα. Το κλίμα ήταν πραγματικά γιορτινό πριν την έναρξη, ενώ πολλοί ήταν οι παράγοντες και οι παίκτες άλλων ομάδων που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Ο Βασίλης Ιωάννου παρέταξε την ομάδα του με τους ίδιους παίκτες όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αλμωπό, αφού επέλεξε να κρατήσει στον πάγκο τόσο του Γιώργο Τζεϊρανίδη όσο και τον Βαλάντη Τοπαλίδη. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του ΠΟΜ πρόσεξε περισσότερο την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας, με στόχο να αποκρούσει κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, αλλά και να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Εξ αρχής το μεγάλο μειονέκτημα για τον Αχιλλέα ήταν το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το αβαντάζ καθώς στόχευαν σε 3 αποτελέσματα, αφού ακόμη και η ήττα με 1 γκολ τους έδινε την πρωτιά. Το βρεγμένο από την νεροποντή που προηγήθηκε τερέν έπαιξε πολύ σημαντικό επίσης ρόλο στην προσπάθεια των γηπεδούχων να παίξουν με τη μπάλα κάτω και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγάστηκαν να γεμίζουν προς την αντίπαλη περιοχή.

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, που προήλθε από το πέναλτι που κέρδισε ο Ταρασίδης στην έξοδο του Σακελλαρίδη, ήταν ουσιαστικά η…ταφόπλακα στις προσπάθειες των γηπεδούχων. Ήταν πλέον ξεκάθαρο πως μόνο με θαύμα θα μπορούσε να “γυρίσει” το παιχνίδι και μάλιστα ήρθε και το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων μόλις στο 28′. Από κει και μετά το ματς έγινε…ροντέο και το μόνο που παρακολουθήσαμε ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι πολλές διακοπές.

Λεπτό προς λεπτό

3′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Κάρτα από τον χώρο του κέντρο, ο Σακελλαρίδης συγκρούεται στην έξοδο που επιχειρεί με τον Σπάσιτς και ο διαιτητής κ. Τοπούζης δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κελεσίδης κάνοντας το 0-1

6′ Σέντρα του Παναγιωτόπουλου  από αριστερά, γυριστό σουτ του Γεροθανάση η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σακελλαρίδη.

7′ Σέντρα του Σαμψωνίδη από αριστερά, σουτ του Ξαφέτη στην κίνηση ο Μπέλλος στη γωνία του θα διώξει σε κόρνερ.

11′ Κίτρινη κάρτα Σαμψωνίδης.

13′ Κίτρινη κάρτ Παναγιωτόπουλος.

26′ Κίτρινη κάρτα Σπάσιτς

27′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από αριστερά, ο Βαλδήρ θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας αλλά θα τον προλάβει ο Μπέλλος.

28′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Γεροθανάση από αριστερά, αποκρούει ο Σακελλαρίδης με τα ακροδάχτυλα και ο Ταρασίδης στην επαναφορά θα διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του (0-2).

42′ ΓΚΟΛ! Ανατροπή του Λαμπριανίδη στην γωνία της περιοχής, ο διαιτητής υποδυκνείει την παράβαση και δείχνει την κίτρινη κάρτα στον Κελεσίδη. Εκτελεί ο Καφές και 1-2

46′ Δύο αλλαγές για τον Αχιλλέα, Τζεϊρανίδης και Τοπαλίδης στον αγώνα, Ντούλας και Ξαφέτης εκτός.

52′ Σέντρα του Λαμπριανίδη, ο Σαμψωνίδης θα “σπάσει” στο σημείο του πέναλτι στον Παπαδόπουλο και το σουτ που θα επιχειρήσει θα βρει σε αντίπαλο και κόρνερ.

53′ Κάθετη πάσα του Σαμψωνίδη στον Καφέ, θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ θα βρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

57′ Κίτρινη κάρτα στους Τζεϊρανίδη και Γεροθανάση.

58′ Κίτρινη κάρτα Κουβατσίδης.

64′ Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Γεροθανάσης-Σπάσιτς θα κάνουν το “ένα-δύο” σουτ του τελευταίου προ του Σακελλαρίδη, η μπάλα λίγο άουτ.

65′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος.

66′ Εκτέλεση φάουλ του Σαμψωνίδη, πρώτη κεφαλιά ο Βαλδήρ δεύτερη ο Μπούφι στο αριστερό δοκάρι η μπάλα άουτ.

70′ Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον Σαμψωνίδη κατόπιν υπόδειξης του βοηθού.

71′ Κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στον Σπάσιτς.

75′ Αλλαγή για τον ΠΟΜ, ο Βαν Τόρεν στη θέση του Ταρασίδη.

87′ Κίτρινη κάρτα Τοπαλίδης.

88′ Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Ντόι στη θέση του Γεροθανάση.

89′ Σουτ του Ντόι από πλεονεκτική θέση, ο Χαραλαμπίδης θα βάλει την κόντρα και θα γλυτώσει την ομάδα του από το τρίτο γκολ.

Αρχικές Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Ξαφέτης, Κουβατσίδης, Χαραλαμπίδης, Βαλδήρ, Λαμπριανίδης, Σαμψωνίδης, Παπαδόπουλος, Ντούλας, Μπούφι, Καφές.

ΠΟ Μουδανιών : Μπέλλος, Ζαμπούρης, Περπερίδης, Καράγαλης, Κατσόγλου, Κάρτας, Κετεσίδης, Σπάσιτς, Γεροθανάσης, Παναγιωτόπουλος, Ταρασίδης.

*Δείτε αργότερα φωτορεπορτάζ και βίντεο με τα στιγμιότυπα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected