Κατηγορίες
K20 - K17 - K15 - Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Βέροια Κ20 3-0

DSCN4154Το πρώτο φιλικό των Λευκαδίων και το δεύτερο της Βέροιας Κ20 (προηγήθηκε το 2-3 από την ανδρική ομάδα της “Βασίλισσας” στα 3-5 Πηγάδια) παρακολουθήσαμε σήμερα στο γήπεδο της Επισκοπής. Ένα γήπεδο πραγματικά αγνώριστο με έναν εξαιρετικό χλοοτάπητα αλλά και πολλές παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους. Η νέα διοίκηση της Επισκοπής κατέθεσε τα…διαπιστευτήρια της και της αξίζουν συγχαρητήρια.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν εκ προοιμίου πόλος έλξης για τους φιλάθλους της γύρω περιοχής, τόσο για την πρώτη εμφάνιση των νέων αποκτημάτων “κυανολεύκων” όσο και για την παρουσία της ομάδας του Στέφανου Γαϊτάνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο γήπεδο να βρεθούν περίπου 100 θεατές, ενώ παρόν ήταν σύσσωμο το ΔΣ των Λευκαδίων αλλά και πολλοί ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικών μας πρωταθλημάτων.

Με την ομάδα των Λευκαδίων αγωνίστηκαν και οι υπό δοκιμή Κώστας Τζώτζας από την Παραλίμνη Πέλλας, o Βούλγαρος αριστερός χαφ Βίκτορ (20 ετών, μεσοαμυντικός), που ανήκει στο δυναμικό της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ο Λάντι Κόλα (17 ετών, μεσοαμυντικός) από τον Αιγινιακό για τον οποίο απομένουν τα τυπικά για την απόκτηση του. Από τους νεοαποκτηθέντες απουσίαζαν οι Κώστας Έξαρχος (έκανε ατομικό στο γήπεδο), ο Βασίλης Γιαουτζής, που θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα στις προπονήσεις και οι Γιώργος Κοκόλης, Νίκος Τόπκας και Μάκης Θεοδωρίδης,

Στην ομάδα της Βέροιας, η οποία έχει αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ανήκει πλέον και ο Κώστας Τάνης που πέρσι αγωνίστηκε στη Football League 2 με την Κόρινθο ενώ δοκιμάζεται και ο Λουμάνι Ρομάριο του Φίλιππου Μελίκης.

“Σφιγμένες” οι δύο ομάδες, ασφυκτικό pressing των Λευκαδίων

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αυτό που αναμέναμε, δεδομένου της περιόδου προετοιμασίας που βρίσκονται οι δύο ομάδες. Ο Νίκος Παπανώτας έδινε συνεχώς εντολή για κίνηση από τα πλάγια, ενώ ζητούσε από τους επιθετικούς να μένουν ψηλά όταν η μπάλα βρισκόταν στα στόπερ των αντιπάλων. Ο Στέφανος Γαϊτάνος φώναζε για τις αλληλοκαλύψεις στον χώρο της άμυνας, με τους στόπερ και πλάγιους μπακ-χαφ να έχουν περίσσια δουλειά από τη διαρκές pressing των αντίπαλων επιθετικών.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά απειλητικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Τσόλκα και Ρογγότη να έχουν δύο πολύ καλά σουτ προς την εστία του Λιακόπουλου, ο οποίος επιλέχθηκε να ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια. Σταδιακά όμως οι παίκτες των Λευκαδίων πήραν μέτρα στο γήπεδο και με τους Παπακωνσταντίνου και Αντωνίου να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι, δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε στο 29′, όταν ο Καρατάσιος από δεξιά κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, πάσαρε έξυπνα στον Βίκτορ και αυτός με δυνατό αριστερό πλασέ νίκησε τον Βασιλειάδη.

Στη συνέχεια και μέχρι την ανάπαυλα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ενώ στους δύο πάγκους οι παίκτες σηκώθηκαν για το απαραίτητο ζέσταμα καθώς θα περνούσαν ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Ο Νίκος Παπανώτας αντικατέστησε τα 9/11 του αρχικού σχήματος, με τους Μάκη Μισαηλίδη και Καρατάσιο να παραμένουν και στο δεύτερο 45λεπτο. Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Γαϊτάνος έριξε στο παιχνίδι και τον Λουμάνι, ενώ σταδιακά αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες που ήταν στην αποστολή.

Το δεύτερο γκολ σημείωσε ο Λάντι Κόλα στο 79′, ο οποίος δέχτηκε την εξαιρετική μακρινή πάσα του Κουκουράκη, πρόλαβε τον αντίπαλο αμυντικό και με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 86′ διαμορφώθηκε το τελικό 3-0, όταν ο Νικουράτζε από αριστερά έκανε ωραία κίνηση, κέρδισε δύο κόντρες από τους αντίπαλους αμυντικούς και ο Λαμπριανίδης που δέχτηκε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, σούταρε δυνατά με τη μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του Βασιλειάδη.

Διαιτητής της συνάντησης ο Γιώργος Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Στέφανο Παρασίου και Μιχάλη Κελεσίδη.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Λιακόπουλος, Μισαηλίδης Μ., Καμνής, Καρατάσιος, Κοτζαχρήστος, Τζώτζας, Παπακωνσταντίνου, Ρίσσου, Αντωνίου, Σπυρίδης, Βίκτορ. Αγωνίστηκαν και οι Κόλα, Δημητριάδης, Νικουράτζε, Κουκουράκης, Μπρέγκου, Ζαρογιάννης, Μουρατίδης, Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος, Βόλτσης.

Βέροια Κ20 : Βασιλειάδης, Ρογγότης, Αργυρόπουλος, Κατσούλης, Γιαννόπουλος, Τάνης, Ουνγιαλίδης, Παπαγεωργίου, Λίτσι, Τσόλκας, Χαραλαμπίδης. Αγωνίστηκαν και οι Κιογκερίδης, Ράδης, Λαζόπουλος, Αργυρόπουλος, Πέικος.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected