Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0

παο φασηΟ νέος Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα, έχοντας 15.000 «πιστούς» στο πλευρό του και τη Λεωφόρο να τον οδηγεί απέναντι στον Παναιτωλικό. Άνοιξε λογαριασμό ο Μπεργκ που σκόραρε το δεύτερο τέρμα, ενώ ο Νάνο είχε ανοίξει το σκορ.

Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού θα είναι η Λεωφόρος και η στήριξη του κόσμου του, όπως περίμεναν εξαρχής και οι άνθρωποι της ομάδας. Αυτό αποδείχθηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, αφού οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι κόντρα στον Παναιτωλικό και «καθάρισαν» με ένα γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου, βάζοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς στο «σακούλι» τους για τη νέα σεζόν.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εμφάνισε πολύ καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, είδε τον κόσμο της να είναι στο πλευρό της από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού ενώ πολλά χαμόγελα σκόρπισε το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 65’ του αγώνα, με τον ανέτοιμο ακόμα Σουηδό να έχει περάσει στο ματς μόλις στο 60’ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Οι «πράσινοι» κυρίως στο δεύτερο μέρος του ματς είχαν αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν απειλήθηκαν από τον αντίπαλο, και έδειξαν πως σε μια γεμάτη Λεωφόρο μπορούν να λυγίσουν τους αντιπάλους τους…

Σε μια Λεωφόρο που είχε 15.000 κόσμο και είχε βάλει τα γιορτινά της από νωρίς, η ατμόσφαιρα με το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα καυτή. Η πρώτη κιόλας φάση του παιχνιδιού ήρθε να… φουντώσει κι άλλο τις εξέδρες, αφού η σέντρα του Αμπέιντ στο 50ο δευτερόλεπτο έφερε το τράβηγμα της φανέλας του Κουτρουμπή από τον Μπόγιοβιτς μέσα στην περιοχή και το πέναλτι για τον Παναθηναϊκό! Ο Νάνο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κι έτσι οι «πράσινοι» του Γιάννη Αναστασίου από το 3’ πήραν προβάδισμα και η Λεωφόρος άρχισε να πιέζει ακόμα πιο πολύ τον σαστισμένο Παναιτωλικό.

Αν και μετά το γκολ θα περίμενε κανείς ο Παναθηναϊκός να πιέσει ακόμα περισσότερο και να πάρει ρυθμό από τον κόσμο του, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Παναιτωλικό να είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα και τους «πράσινους» να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή που άφηναν ημιτελείς τις όποιες καλές προσπάθειες ήθελαν να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου.

«Σεφτές» για Μπεργκ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να εφαρμόζουν καλύτερα αυτό που ζητούσε εξαρχής ο προπονητής τους. Ο Αναστασίου ήθελε καλή κυκλοφορία της μπάλας και λιγότερα λάθη στις μεταβιβάσεις, κάτι που έγινε και είχε σαν αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να γίνει πολύ καλύτερο επιθετικά. Σε μια από τις φάσεις που δημιουργήθηκαν, στο 50’, ο Λαγός έφυγε φάτσα με το τέρμα και τον ανέτρεψε ο Δάρλας, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα δημιουργήθηκαν και περισσότεροι χώροι στην άμυνα του Παναιτωλικού, με τους Αμπέιντ, Μπαϊράμι και Ντίνα να δείχνουν αρκετά καλά στοιχεία και να δημιουργούν καταστάσεις, ενώ από το 60’ και μετά είχε περάσει στο ματς και ο Μάρκους Μπεργκ στη θέση του Νίκου Καρέλη.

Ο Σουηδός, πέντε λεπτά αργότερα έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Σε μια φάση στην οποία έκανε όλη τη δουλειά ο νεαρός δεξιός μπακ, Νίκος Μαρινάκης, ο Μπεργκ ξεμαρκαρίστηκε ωραία από τον Κούσα στη μικρή περιοχή και πήρε τη σέντρα πάρε-βάλε του νεαρού για να ανοίξει λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα απο την πρώτη του κιόλας συμμετοχή.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έκανε περισσότερο διαχείριση του παιχνιδιού παρά προσπάθησε να πετύχει κι ένα τρίτο γκολ, αν κι είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Μπαϊράμι και Μέντεζ, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε την ευκαιρία και στον νεαρό Μουζακίτη να κάνει ντεμπούτο στη Super League, δίνοντας «ανάσες» και στον Σίλντενφελντ που προέρχονταν από τραυματισμό.

Το φινάλε του ματς βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκινήσει νικηφόρα το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας πάρει ώθηση από τη γεμάτη Λεωφόρο κι έχοντας δείξει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα φιλικά που έδωσε στο διάστημα της προετοιμασίας, κάτι που άφησε αρκετές ελπίδες κι υποσχέσεις για το μέλλον…

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69′ Τριανταφυλλόπουλος), Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπεΐντ (84′ Μουζακίτης), Καρέλης (60′ Μπεργκ), Ντίνας, Μπαϊράμι.

Παναιτωλικός:
Ράφαελ, Κούσας, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (57′ Γκόλιας), Πασάς (66′ Μύγας), Γοδόι, Καλογέρης, Γκάλο, Δάρλας, Μπόγιοβιτς, Μπέλον (76′ Παπουτσογιαννόπουλος).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected