Super League 1

Ξάνθη – Εργοτέλης 0-0

zzzzΑπό έναν βαθμό μοιράστηκαν Ξάνθη και Εργοτέλης στα Πηγάδια που έμειναν στο 0-0, ενώ είχαν κι από ένα δοκάρι.

Η ακριτική ομάδα έχασε μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, ενώ ο Εργοτέλης βελτίωσε την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 71’ ο Μπαντιμπάνγκα είχε δοκάρι σε πλασέ, ενώ για την Ξάνθη ο Βάλλας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά στο 84’. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Πίτσος.

Καλό ρυθμό είχε η αναμέτρησης τα πρώτα λεπτά, με την Ξάνθη να δείχνει τις προθέσεις της με δύο καλές φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 7’ ο Μαρίν έκανε τη σέντρα και ο Σολάρι με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 10’ κεφαλιά πάσα του Σολάρι στον Μάνταλο κι αυτός με νέα κεφαλιά δε σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Αθανασίου. Ο Εργοτέλης προσπάθησε στη συνέχεια να ισορροπήσει, αλλά το σουτ των Μπαμ Μπαμ δεν ανησύχησε τον Τσέμα στο 21’. Στο 26’ ο Σολάρι δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Στο 42’ όμως ο Μαρσελίνιο έκανε μια κούρσα από δεξιά και μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αθανασίου απέκρουσε σωτήρια κεφαλιά του Σολάρι. Η άμυνα του Εργοτέλη έκανε εύκολα το λάθος και ο Γιάννης Πετράκης έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 43’, βάζοντας τον Γιοβάνοβιτς αντί του Ρέντζα.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά, με τους Αναστασάκο και Μπαμ Μπαμ να κάνουν κάποια σουτ, χωρίς να ανησυχήσουν τον Τσέμα. Στο 63’ ο Κάλβο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά δεν σούταρε όπως θα ήθελε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Εργοτέλης άγγιξε το γκολ στο 71’ όταν πλασέ του Μπαντιμπάγκα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τσέμα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ, ενώ στο 84’ η κεφαλιά του Βάλλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη πίεζε και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πίτσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ντιέ εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ήταν άστοχος.

Ξάνθη : Τσέμα, Μπέρτος (66’ Μπαξεβανίδης), Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μαρσελίνιο (57’ Κάλβο), Μάνταλος (77’ Τριάδης), Σολάρι

Εργοτέλης : Αθανασίου, Ρέντζας (43’ Γιοβάνοβιτς), Πίτσος, Σαρρής, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Καρντόζο, Μπαντιμπάγκα (87’ Μπουχαλάκης), Μπαμ Μπαμ (69’ Ρομάνο), Αναστασάκος, Χάντι.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected