Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

zzzzΑκόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα της Μυτιλήνης, η οποία επικράτησε 1-0 των Ηπειρωτών στο… άδειο Ολυμπιακό Στάδιο και δείχνει πως ο στόχος της παραμονής είναι απλά το πρώτο… βήμα στην παρθενική συμμετοχή στην Super League.

Λίγες μέρες μετά το σημαντικό «διπλό» στο «Κλ. Βικελίδης», η ΑΕΛΚ διπλασίασε τις νίκες της στο φετινό πρωτάθλημα, μια και υπέταξε το «συγκρότημα» του Σάββα Παντελίδη στο ΟΑΚΑ, χάρις σε όμορφο τέρμα του Λεοζίνιο στο 54’. Οι νησιώτες δείχνουν πως αποτελούν υπολογίσιμο αντίπαλο με το… καλημέρα, ενώ ο «Άγιαξ» δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Η εξέλιξη του αγώνα…

Στο πρώτο ημίχρονο η Καλλονή ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για να πετύχει ένα τέρμα, τη στιγμή που οι Ηπειρώτες δυσκολεύονταν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους, αλλά και να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία των νησιωτών.

Η πρώτη απειλή για την ομάδα της Μυτιλήνης ήταν μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Καζάκη να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση στα καρέ του «Άγιαξ», σε μία φάση που η Καλλονή διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Λεάντρο «έπιασε» έναν κεραυνό πολλά μέτρα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, η Καλλονή δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι και απείλησε και πάλι στο 25’ με τον Γκαρσία, αλλά το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη που μπλόκαρε και στο επόμενο λεπτό, το πλασέ του Λεοζίνιο έφυγε άουτ.

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 31ο λεπτό, όταν ο Μανούσος έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη και στο 38’ το σουτ του Έλληνα άσου πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο, ήτοι με την ΑΕΛΚ να έχει τον πρώτο λόγο. Η υπεροχή του «συγκροτήματος» του Γιάννη Ματζουράκη έφερε… καρπούς στο 54’ με τον Λεοζίνιο, ο οποίος με πλασέ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη, ο οποίος είχε πέσει στην δεξιά του γωνία.

Το τέρμα των νησιωτών φαίνεται πως… αφύπνισε τους Ηπειρώτες, οι οποίοι ανέλαβαν… δράση και πίεσαν για την ισοφάριση. Μάλιστα στο 71’ έφτασε μία… ανάσα, όταν ο Βίλα δεν κατάφερε να βρει στόχο σε κοντινό πλασέ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Τσάβες με μακρινό σουτ, έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Φαρία (66′ Σιλιγαρδάκης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκαρσία (89′ Βλαστέλλης), Μανούσος, Καζάκης (74′ Γκάσιτς).

ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος (66′ Στρούνα), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος (57′ Γιάκος), Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76′ Βισέντο), Λίλα, Κοροβέσης, Βίλα, Τσάβες, Ίλιτς.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected