Κατηγορίες
Super League 1

Ατρόμητος – Άρης 2-0 (Bασικός ο Διούδης)

ατρομητος φαση1Με εμφανή τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες, ο Ατρόμητος δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει 2-0 του Άρη στο Περιστέρι και να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, την ώρα που οι «κίτρινοι» έμειναν στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα και με εξαιρετική αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από την Άλκμααρ, κυρίως με τον τρόπο που προήλθε αυτός, ο Ατρόμητος πιστοποίησε πως είναι σε διαφορετικό επίπεδο από τον Άρη, «καθάρισε» εύκολα με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο τους Θεσσαλονικείς και πήρε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν με την… ταρίφα των δυο γκολ στο ενεργητικό τους στα ματς στην έδρα τους, αλλά αυτή τη φορά – πρώτη για φέτος μετά από τρία ματς – δεν δέχθηκαν κανένα και κατάφεραν να πάρουν έτσι τη νίκη στο «σπίτι» τους για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια απέναντι στους Θεσσαλονικείς!

Η…. ταρίφα, όμως, συνεχίστηκε και για τον Άρη, αφού η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δέχθηκε δυο γκολ, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο δεν σκόραρε κι έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό. Τα προβλήματα για τους «κίτρινους» συνεχίζονται με την «γκρίνια» για τον Σερραίο τεχνικό να είναι έντονη πριν το παιχνίδι και να «φουντώνει» μετά τη νέα κάκιστη εμφάνιση της ομάδας στο Περιστέρι. Δεν ήταν και λίγο το ότι έσπασε μια παράδοση 37 χρόνων, την οποία διατηρούσε η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Η διαφορά, βέβαια, στην ποιότητα των δυο ομάδων, εμφανής. Ο Ατρόμητος είχε πολλές λύσεις τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στην επίθεση, ενώ ο Άρης έδειξε αδύναμος να διαχειριστεί το γκολ που δέχθηκε με αρκετή δόση τύχης για τους γηπεδούχους. Την ώρα που οι Πίτου, Ούμπιδες και Ιγκλέσιας έφτιαχναν μια εξαιρετική τριάδα που υποστήριξε σωστά τους Ναπολεόνι και Παπαδόπουλο, στον Άρη περίμεναν τα πάντα από τις εμπνεύσεις του Τάτου και την ταχύτητα του Ουντότζι, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει παρά μόνο μια «καθαρή» ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν αρκετές φορές, με τον Διούδη να κρατάει τα… προσχήματα για τον Άρη και τον Ιγκλέσιας να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ατρόμητο, αφού σε μια σειρά από στημένες φάσεις που κέρδισε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου και πολιόρκησε την περιοχή του Διούδη, ο Πίτου εκτέλεσε κόρνερ στο 22’ και σε μια «αναμπουμπούλα» στην περιοχή, η… πλάτη του Σαλόζι Ουντότζι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το προβάδισμα του «Αστεριού». Από αυτό το σημείο και μετά, ο Ατρόμητος κυριάρχησε πλήρως, έβγαλε αρκετές ωραίες φάσεις και σε μια από αυτές ο Ναπολεόνι στο 38’ με ωραία κούρσα και σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Άρη δεν άλλαξε. Ο Χατζηνικολάου θέλησε να δυναμώσει την επίθεση του με τον Μανιά, ο νεαρός φορ είχε όμως μόνο ένα καλό σουτ αφού εγκλωβίστηκε από Ταυλαρίδη και Λαζαρίδη, ενώ είχαν αρχίσει να μένουν από δυνάμεις και οι Τάτος, Ουντότζι. Ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι, με την ανάλογη βοήθεια από τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, έβγαλε σωστές επιθέσεις και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα αν στο 61’ ο Ιγκλέσιας δεν σημάδευε το δοκάρι του Διούδη, με τον πορτιέρο του Άρη να έχει βρει τη μπάλα στην κεφαλιά του Αργεντινού και να αλλοιώνει την πορεία της, κι αν ο Καραγκούνης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πλάσαρε σωστά.

Με τη λήξη, οι οπαδοί του Ατρόμητου ήταν εμφανώς ικανοποιημένοι από την παρουσία της ομάδας τους και την πρώτη νίκη της που τη φέρνει στους 4 βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές. Βέβαια, είχαν κι ένα λόγο ακόμα για να την χειροκροτήσουν αφού είχε προηγηθεί και η υπερπροσπάθεια της Ολλανδίας κόντρα στην Άλκμααρ. Παρά τον αποκλεισμό, οι Περιστεριώτες φίλαθλοι αναγνώρισαν την παρουσία της ομάδας τους και καταλόγισαν… ευθύνες στην UEFA με πανό που ανάρτησαν. Όσο για τους 100 οπαδούς του Άρη που βρέθηκαν στο πλευρό της δικής τους ομάδας, ήταν εμφανώς απογοητευμένη με την τρίτη διαδοχική ήττα σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος…

Ατρόμητος : Τσενάμο, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης (75’ Νάστος), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (83’ Δημούτσος), Ούμπιντες, Παπαδόπουλος (67’ Καραγκούνης), Ναπολέονι.

Άρης : Διούδης, Καραγκούνης (66’ Μανιάς), Κύργιας, Ηρακλής (72’ Καρασαλίδης), Τσουμάνης, Οικονομόπουλος (46’ Τριανταφυλλάκος), Παπαδόπουλος, Ουντότζι, Τάτος, Σταυρόπουλος, Αγγελούδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected