Κατηγορίες
Super League 1

Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-1

e8ed12876c09dce307403d2331b6f1f4_LΟ Παναθηναϊκός εμφανίστηκε και στα Χανιά με πολλά προβλήματα στο παιχνίδι του, αλλά κατόρθωσε στο 81ο λεπτό να σώσει κατά το ήμισυ την παρτίδα, με τον Ατζαγκούν να σκοράρει και να χαρίζει στους πράσινους το βαθμό της ισοπαλίας (1-1)

Πολλοί προσδοκούσαν μια αλλαγή αγωνιστικού προσώπου από τον Παναθηναϊκό, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, διαψεύστηκαν όμως, αφού και πάλι οι πράσινοι εμφάνισαν σοβαρές αδυναμίες στην ανάπτυξή τους, δίχως να μπορούν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Πλατανιά.

Αντίθετα, η ομάδα των Χανίων ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και… χτύπησε την πλέον ακατάλληλη στιγμή, ανοίγοντας το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ναζλίδη.

Ζητούμενο για τον Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο η επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, για να κλειδώσει το τρίποντο, ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό η ισοφάριση, η οποία ήρθε τελικά, έστω και αν οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που δικαιούνταν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, από κοντινό πλασέ του Ατζαγκούν στο 81ο λεπτό.

Η ιστορία, πάντως, έγραψε Πλατανιάς Χανίων – Παναθηναϊκός 1-1, μόνο που ο Γιάννης Αναστασίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκλάβει ως πετυχημένο αυτό το αποτέλεσμα, διότι προφανώς για τον ίδιο και σίγουρα για το τριφύλλι δεν είναι στόχος η αποφυγή της ήττας, αλλά η κατάκτηση νικών.

Και ήδη οι πράσινοι μετρούν μόλις μία σε τέσσερις αγωνιστικές έχοντας από πολύ νωρίς αποκτήσει μια απόσταση αρκετών βαθμών από τα υψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Χρόνος, βέβαια, εξακολουθεί να υπάρχει, η είσοδος του Πράνιτς και του Ατζαγκούν σαφώς και βοηθά και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη συνέχεια, αλλά ο Ελληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του πρέπει άμεσα να βρουν τρόπους ώστε να σταματήσουν οι… διαρροές βαθμών.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει δεδομένα να καταλάβουν πως δεν μπορούν να σπαταλούν μια, ίσως και περισσότερη, ώρα αγώνα για να εμφανιστούν στο γήπεδο, ενώ δεν μπορούν φυσικά να τα περιμένουν όλα από τους ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν μόλις πριν από δυο εβδομάδες στο ρόστερ. Διότι με εμφανίσεις όπως αυτή των πρώτων 75 λεπτών στα Χανιά, ούτε η παρουσία των Φιγκερόα, Πράνιτς, Ατζαγκούν και Κλωναρίδη θα μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση και να έρθουν οι πολυπόθητοι βαθμοί.

Όταν ως Παναθηναϊκός έχεις να επιδείξεις μόλις μια τελική προσπάθεια στην εστία του Πλατανιά σε 60 λεπτά παιχνιδιού, την ώρα που αντίπαλός σου έχει ήδη δέκα, δείχνει πάθος, πάει πρώτος σε κάθε μπάλα κι έχει καταφέρει να μπει μπροστά στο σκορ από τραγική αμυντική συμπεριφορά της ομάδας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, τότε… δεν έχεις τύχη. Αν πάλι παρουσιάζεσαι με το πάθος του τελευταίου τετάρτου, βάζεις τη μπάλα κάτω, προσπαθείς και κάνεις έστω και μια συνδυασμένη ενέργεια, τότε πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητές σου για κάτι καλύτερο.

Αυτό συνέβη στη φάση της ισοφάρισης στο 82’, όταν από την άμυνα ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε σωστά με τον Ρισβάνη να αλλάζει παιχνίδι, τον Μαρινάκη να βγαίνει στα άκρα και να σεντράρει για τον στόπερ του «τριφυλλιού» που «έκοψε» στην περιοχή. Τη σωστή κίνηση είχε κάνει κι ο Ατζαγκούν, αφού παρά την απόκρουση του Γιωργαλλίδη ήταν εκεί για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο ενδιάμεσο βέβαια, ο Πλατανιάς ήταν… δυο σκάλες ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, κυκλοφόρησε με άνεση τη μπάλα κι έχασε κλασικές ευκαιρίες με τους Νταβίντ Τόρες (ο οποίος ως το 75’ είχε όσες τελικές είχε όλος ο Παναθηναϊκός!) και Φανούρη Γουνδουλάκη

Πλατανιάς : Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Σιώπης, Τετέ, Μπέλιτς (60′ Αγκιλέρα), Ναζλίδης (46΄ Μοράλ), Γουνδουλάκης (89΄ Πόποβιτς), Τόρες.

Παναθηναϊκός : Καπίνο, Μαρινάκης, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Αμπεΐντ, Ρισβάνης, Ζέκα (71΄ Ατζαγκούν), Ντίνας (58΄ Μπαϊράμι), Πράνιτς (80΄ Καρέλης), Μπεργκ.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected