Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Η ανάλυση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής

DSCN5660Δεύτερη στροφή στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής και μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, στατιστικών και της γενικότερης εικόνας των αριθμών (δείτε εδώ), προχωρούμε στη μίνι ανάλυση των 7 αγώνων του Σαββάτου 14/9, χρησιμοποιώντας την βαθμολογική σειρά των ομάδων :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Νέα Γενεά Νικομήδειας 9-0 : Δεύτερη συνεχόμενη…παράσταση για την ομάδα του Σάκη Παγγούρα, που σε τρία ματς συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών έχει πετύχει 21 γκολ! Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε και το Σάββατο, με “θύμα” αυτή τη φορά την Νέα Γενεά Νικομήδειας, η οποία άντεξε μόνο μισή ώρα. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν σε…δαιμονιώδη μέρα την μεσοεπιθετική γραμμή και με τον Γιώργο Κίτσα να πετυχαίνει δεύτερο συνεχόμενο καρέ τερμάτων έφτασαν στο εντυπωσιακό 9-0. Εντούτοις,  ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του ΔΑΚ Αλεξάνδρειας ήταν αναλογικά λίγος, καθώς δεν ξεπερνούσαν τους 80-90 οι θεατές που παρακολούθησαν από κοντά το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Γιαγιτζόγλου.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Τσάκας, Λαδάς, Μπουκλάς Γ.Ε., Νουσιόπουλος, Κίτσας Λ. (76′ Στεργιόπουλος), Τζέπης (63′ Κίτσας Σ.), Κίτσας Π., Ζωγράφος, Πατατούκας (53′ Κίτσας Κ.), Κίτσας Θ., Κίτσας Γ.

Νέα Γενεά Νικομήδειας : Μπουτοχλίδης, Μαχανίδης, Μπακιρτζής, Λίτσι, Πασχαλίδης, Μαυραγγελίδης (63′ Χαραλαμπίδης), Σαχπατζίδης, Φιλιππίδης, Παπαδόπουλος Κ., Μονοσπιταλής (46′ Τουρατζίδης), Σιδηρόπουλος.

Στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας βρέθηκε ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος για το Imathia Sports News

Αχιλλέας Νάουσας – Αχιλλέας Νεοκάστρου  2-0 : Το εκ προοιμίου ντέρμπι αποδείχτηκε…άνθρακας! Ο Αχιλλέας της Νάουσας, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος όπου και πέτυχε τα δύο τέρματα ενώ είχε ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, επικράτησε των νταμπλούχων και έκαναν το “2 στα 2” στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη επικράτησε κατά κράτος στο πρώτο 45λεπτο και με συντήρηση στο δεύτερο πήρε το πολύ σημαντικό τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν από το 55′ και έπειτα, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ηλιάδη, ενώ αύριο θα φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Δημήτρη Σίμου, που αποχώρησε τραυματίας στο 20ο λεπτό.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Μήτσικας (46′ Ντάτσης), Τσάλμας, Ορδουλίδης, Παπαπέσιος, Μπράτσης, Τερζόπουλος, Τουμαράς, Κακούδης (82΄Καραλιόπουλος), Παραστατίδης (76′ Σύγγας), Γιάτσος.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Βερβαντίδης, Κοτζαχρήστος, Αράπος, Κουβατσίδης, Βαλδήρ, Σίμος (20 λ.τ. Καφές, 46′ Φασίδης), Πήχας, Καλφούντζος, Ξαφέτης, Κατσιγιαννόπουλος (88′ Ανδρίτσος), Τεπετός.

Φίλιππος Μελίκης – Φίλιππος Μέσης 4-1 : Ένα πολύ επεισοδιακό παιχνίδι, με εκατέρωθεν αντεγκλίσεις, αποβολή και διαμαρτυρίες προς το διαιτητικό τρίο (δείτε εδώ την ανακοίνωση του Φίλιππου Μέσης) συνέθετε το…μενού στο γήπεδο της Μελίκης. Ο τοπικός Φίλιππος επικράτησε με 4-1 της ομάδας του Μπάμπη Πετρίδη και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η αποβολή του Θοδωρή Δημούλτση στο 24′ άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, με το σκορ στο σημείο εκείνο να είναι 0-1, ενώ οι “βυσσινί” ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες μετά την αποβολή και του Γιάννη Θεοδωρίδη, ο οποίος σύμφωνα με τον διαιτητή κ. Γαβρά έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής.

Δείτε τι δήλωσαν οι δύο προπονητές :

(Κώστας Παυλόπουλος) Ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μου, κρατάμε όμως μόνο αυτό γιατί έχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το σίγουρο είναι ότι μέρα με τη μέρα βρισκόμαστε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό θα αρχίσει να απεικονίζεται στα επόμενα παιχνίδια. Κοιτάμε πλέον το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με τον ίδιο αντίπαλο στο οποίο μοναδικός στόχος είναι η νίκη. Όσον αφορά την αποβολή, θεωρώ πως είναι πέρα για πέρα δίκαιη καθώς θεωρώ πως ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για το χέρι και όχι για πλάγιο άουτ”

(Μπάμπης Πετρίδης) Μόνο δίκαιο δεν είναι το αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε ιδανικά το παιχνίδι, ευτυχήσαμε να μπούμε μπροστά στο σκορ νωρίς και να έχουμε την κατοχή στα πρώτα 20 λεπτά. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να υπάρχουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και φυσικά μιλάω για τους διαιτητές. Δεν λυπάμαι καθόλου που το λέω αλλά θεωρώ πως είναι πέρα για πέρα άδικη η αποβολή του Δημούλτση, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία για πλάγιο και τον κ. Γαβρά να παίρνει πάνω του τη φάση αποβάλλοντας τον παίκτη μου. Συγχαρητήρια στα παιδιά μου, δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση τους παρά το σκορ. Το ματς κρίθηκε καθαρά στην αποβολή…Καλή συνέχεια στον Φίλιππο Μελίκης και στον καλό συνάδελφο Κώστα Παυλόπουλο.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους κ.κ. Σαρηγιαννίδη και Χατζαρίδη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Χαραλαμπίδης, Τενεκετζή, Καραγκιζόπουλος, Παπαδόπουλος (82′ Μπιτόπουλος), Τσιούπρος, Ζέρης, Τεγούσης, Μπούφι, Κακαγιάννης (83′ Περπερίδης), Πέτγαζλης (63′ Βενιόπουλος).

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Βοργιατζίδης, Μουρατίδης, Γκαντζίδης, Καρασαββίδης, Παππάς (78′ Κατσαβός), Ντόγος, Γατόπουλος (64′ Τσακαλίδης), Μπρέγκου (37′ Αμοιρίδης), Τζιβάρας.

Στο γήπεδο της Μελίκης βρέθηκε ο Βασίλης Τζίμος για το Imathia Sports News

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΑΕ Χαρίεσσας 3-3 : Το πιο εντυπωσιακό τόσο στην εξέλιξη του όσο και στα εξαιρετικής ομορφιάς τέρματα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου. Η ομάδα του Κώστα Κατσώνη έφτασε μια ανάσα από την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, όμως η εμπειρία κυρίως αλλά και η φρεσκάδα της ΑΕΧ στο τελευταίο 20λεπτο ήταν τα κριτήρια της ανατροπής στο σκορ για την ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά. Το 0-1 των “κιτρινόμαυρων”, έγινε 3-1 στο 65′ με μπροστάρη τον Κώστα Ντέλλα, όμως οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν στο παιχνίδι και με τέρματα στο 75′ και στο 87′ με πέναλτι κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το γειτονικό γήπεδο του Ζερβοχωρίου.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Διαμαντόπουλο και Βλάχο.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Παπαδόπουλος, Διαμαντίδης, Φωτιάδης, Πρόιος, Καραβασίλης, Ξανθόπουλος (71′ Δαυίδης), Κολοκοτρώνης, Ισλαμίδης, Ντέλλας, Σιδηρόπουλος (46′ Αλμαλιώτης), Τζήμας (82′ Κελεσίδης).

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Ιωαννίδης, Τσίπης, Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Κατσιγιαννόπουλος, Στογιάννης, Σαρρηκυριακίδης (53′ Τόσκα), Κελεσίδης, Σιδηρόπουλος, Καρασαρίδης Δ.

Στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου βρέθηκε ο Δημήτρης Μπαλτζής για το Imathia Sports News

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Απόλλων Αγίου Γεωργίου 2-1 : Πολύ δυνατό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου, με τους “κιτρινόμαυρους” να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα, κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Αντώνη Λυμούση ηττήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, όμως παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής και πάλεψε με όλες τις δυνάμεις για το θετικό αποτέλεσμα. Το πρώτο μέρος ανήκει αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν δοκάρι, αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ξενιτίδη, παρόλα αυτά τη μεγαλύτερη ευκαιρία θα την έχουν οι φιλοξενούμενοι, με τον Γιώργο Μυλωνά να αποκρούει το πέναλτι του Σάκη Παπαδίνα. Πιο εύστοχος αποδείχτηκε μετά από πέντε λεπτά ο παίκτης – προπονητής των γηπεδούχων Γιάννης Νούσιος, ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο γηπεδούχος Άρης διπλασίασε τα τέρματα του. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τέλος, οι “κιτρινόμαυροι” οπισθοχώρησαν και το γκολ του Πίκου στο 87′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιάντση και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης, Πατρίκας Γ., Μωραϊτης Δ. (90+3′ Μουρτζίλας), Δαρδακούλης, Πολυζόπουλος (46′ Τσίπης Χ.Α.), Νούσιος, Μωρατίτης Γ., Ανδρέου, Παπαδόπουλος Κ., Ψαλίδας (66′ Παπαδόπουλος Σ.)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Ξενιτίδης, Μπαξεβάνης (61′ Λάμτσια), Τρούπκος, Καρυπίδης, Δεβετζίδης (46′ Σταμάτης), Μιχαηλίδης, Πίκος, Σαντίνι, Παντσής (46′ Τσουλχάι), Παπαδίνας, Μουχτάρης.

Με την ευγενική συνεργασία του Γιώργου Πάππου

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕ Καψόχωρας 1-0 : Με την…πλάτη στον τοίχο και με νέο προπονητή τον Μάκη Γιαννόπουλο, ο γηπεδούχος Ατρόμητος υποδέχτηκε την ΑΕ Καψόχωρας. Το παιχνίδι αναμενόταν “κλειστό” και με λιγοστές φάσεις, όπως και τελικά έγινε, καθώς οι μεν γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ που θα έδινε την απαιτούμενη ψυχολογία οι δε φιλοξενούμενοι για την νίκη, μετά το “στραβοπάτημα” της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου. Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στην εστία του Χρήστου Μουχτάρη και αν ο Διονύσης Κωστόπουλος ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να βάλει την ομάδα του στη θέση του…οδηγού από νωρίς. Και ενώ στο 50′ οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι σε ανατροπή όπως υποστηρίζουν του Κωστόπουλου, δέκα λεπτά αργότερα οι “κυανόλευκοι” θα ανοίξουν το σκορ με ένα ασύλλυπτο σουτ του Μάκη Σπανού από τα 40 μέτρα, με τον Κυριάκο Καρασαββίδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Το επόμενο μισάωρο  του αγώνα είχε πρωταγωνιστεί την…γκρίνια, καθώς και οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, με τον διαιτητή κ. Καραγκιζόπουλο να δείχνει και στις δύο περιπτώσεις “παίζετε”.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μπουκουβάλα και Βαράγκα.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Μαυρίδης (80′ Συμεωνίδης), Τέτος, Ασλάνογλου (17′ λ.τ. Καλούδης), Ρόκκο, Λιλιόπουλος, Σπανός, Ευτυριάδης, Παγγούρας, Σπυριδωνίδης (90+1′ Πελεκίδης).

ΑΕ  Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Κωτούλας (69′ Καρκαμάνης), Βλάχος, Μαγγανάρης, Μπενίσκος, Μόσχος, Πιπιλιάρης (82′ Τσαλαμπάνας), Σταμούλης, Χαλβατζής, Κωστόπουλος, Γρηγοριάδης (71′ Νοτόπουλος)

Εθνικός Κλειδιού – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 2-0 : Παιχνίδι χωρίς πολλά αγωνιστικά στοιχεία, που επικεντρώθηκε κυρίως στα σκληρά μαρκαρίσματα, τις αντεγκλίσεις και τις φωνές εκατέρωθεν προς τον διαιτητή της συνάντησης κ. Γιοβανόπουλο, παρακολουθήσαμε στο γήπεδο του Κλειδίου. Η ομάδα του Θοδωρή Τέγου, ο οποίος είχε πλέον όλους τους παίκτες στη διάθεση του, παρουσιάστηκε με τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο Νεόκαστρο, με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν και πάλι πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα. Το γρήγορο γκολ του Μάριου Χαϊκάλη στο 14′ δημιούργησε νέα δεδομένα στο ματς, με τους γηπεδούχους να προσέχουν πιο πολύ τα μετόπεισθεν και με αντεπιθέσεις κυρίως να προσπαθούν να απειλήσουν την εστία του Μουσκεφτάρα. Στο δεύτερο μέρος παίχτηκε ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά και μάλιστα στο 78′ ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για 8′ περίπου λεπτά, όταν απειλήθηκε σύρραξη εντός και εκτός γηπέδου, σημείο στο οποίο αποχωρήσε και ο συνεργάτης του Imathia Sports News, χωρίς να έχουμε τις καθιερωμένες συνεντεύξεις μετά το τέλος του αγώνα…

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσούρα και Παζαρτζικλή.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης, Καλυβιώτης Δ., Γιαννακός, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Κιρκιλιανίδης (86′ Μιχαηλίδης), Κεχαγιάς (70′ Καϊμακαμίδης Τιμ.), Βουλτσίδης, Σερέτης, Φιρινίδης (77′ Ποιμενίδης).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Μηνούδης Α. (74′ Νικολόπουλος), Μηνούδης Χ. (60′ Ελευθεριάδης), Σούρλας Σ., Σούρλας Δ., Ακρίβος, Αθανασιάδης Η., Αθανασιάδης Σ. (64′ Κασνακίδης), Ντάμτσιος, Παπαδόπουλος, Σαλτουρίδης.

Στο γήπεδο του Κλειδίου βρέθηκε ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος για το Imathia Sports News

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected