Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – ΑΟ Καρδίτσας 2-1

DSCN6868Μία πολύ σπουδαία νίκη σε συνδυασμό με καλή απόδοση πέτυχε το Μακροχώρι, που επικράτησε νωρίς το απόγευμα του ΑΟ Καρδίτσας με 2-1. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη μείωσε τα λάθη που έκανε στο παιχνίδι με την Κύμη, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και έχοντας σε καλή μέρα όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν έφτασε στους 6 βαθμούς και στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου.

Ο κόσμος του Μακροχωρίου ήταν απών για ακόμη ένα παιχνίδι, μία κατάσταση που διαιωνίζεται και τίνει να γίνεται…παράδοση για τις εντός έδρας αναμετρήσεις. Παρόλα αυτά, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο απόλαυσαν ένα πλούσιο σε φάσεις και δύναμη παιχνίδι, παρά το…μουδιασμένο ξεκίνημα των δύο αντιπάλων. Το κυρίως…πιάτο σερβιρίστηκε στο δεύτερο μέρος όπου και σημειώθηκαν τα τρία τέρματα της αναμέτρησης αλλά και οι περισσότερες φάσεις στις δύο εστίες.

Οι επιλογές των δύο τεχνικών

Ο προπονητής των γηπεδούχων για μία ακόμη αγωνιστική προχώρησε στο…αγαπημένο του rotation στη θέση του τερματοφύλακα, επιλέγοντας να αφήσει εκτός τον Σπύρο Σταματέλο και να δώσει τα γάντια στον Κώστα Μαλέσιο, ενώ στο βασικό σχήμα αγωνίστηκαν οι Μωυσής Τριανταφυλλίδης και Γιώργος Τζεϊρανίδης που κυρίως λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκαν σε προηγούμενα παιχνίδια.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Μάγγος έχοντας τις δεδομένες απουσίες των Παππά, Πουρνάρα και Καραγιώργου, έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός 11άδας τον Τζοβάρα, οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 75′. Στόχος των “κυανολεύκων” το θετικό αποτέλεσμα και ο έμπειρος προπονητής επέλεξε να αγωνιστεί με ένα πιο αμυντικογενές σχήμα με σκοπό το μηδέν την άμυνα αρχικά και στη συνέχεια να επιδιώξει με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Μαλέσιου.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Οι γηπεδούχοι, παρά το μέτριο ξεκίνημα στο οποίο…παρασύρθηκαν στον αργό ρυθμό που επιδίωξαν οι φιλοξενούμενοι, μετά το 35ο λεπτό ανέβασαν την απόδοση τους και με κινητήριους μοχλούς τους Αντώνη Ηλιάδη και Νίκο Σαρηγιαννίδη πίεσαν τα αντίπαλα καρέ και με το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκαν δίχτυα μετά από μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Τάτσιου. Στο 67′ σε μία εκτέλεση φάουλ του Τσέλιου η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος, με τους φιλοξενούμενους να πέφτουν πάνω στον βοηθό υποστηρίζοντας πως πέρασε τη γραμμή. Αναφερόμενοι στους διαιτητές, έγιναν αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους παίκτες του ΑΟ Καρδίτσας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για αρκετές υποδείξεις τους.

Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Καφέ στο 78′ και το 2-0 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, έδωσε ουσιαστικά το…τελειωτικό χτύπημα στους “κυανόλευκους, που παρά την άμεση μείωση του σκορ δεν κατάφεραν να φύγουν από την Ημαθία με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Λεπτό προς λεπτό

9′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, ο Θυμιόπουλος θα τη βρει αλλά ο Τάτσιος δεν θα ξεγελαστεί και θα μπλοκάρει.

20′ Κίτρινη κάρτα Τσέλιος.

31′ Λάθος των αμυντικών του ΑΟΚ, ο Σαρηγιαννίδης θα επωφεληθεί, θα πασάρει με τη μία στον Καφέ το σουτ όμως που θα επιχειρήσει θα βρει σε σώματα και στη συνέχεια μακριά σε πλάγιο.

33′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη, ο Καφέ με ωραίο γυριστό θα σημαδέψει τη γωνία αλλά θα διώξουν οι αμυντικοί.

35′ Εκτέλεση φάουλ του Τσέλιου, η μπάλα μόλις άουτ.

43′ Κίτρινη κάρτα Τριανταφύλλου.

45+1′ Εκτέλεση φάουλ του Τσέλιου, ο Μεσιακάρης δεν θα βρει τη μπάλα η οποία θα καταλήξει στον Μαλέσιο.

45+2′ Κίτρινη κάρτα Μεσιακάρης.

46′ Πρώτη αλλαγή για τον ΑΟΚ, ο Χρήστος Νακού στη θέση του Κεφαλά.

47′ ΓΚΟΛ! Η σέντρα του Τριανταφυλλίδη από δεξιά θα δημιουργήσει ένα απίστευτο…κομφούζιο! Ο Ηλιαδης αρχικά θα σουτάρει στο δοκάρι, Γεωργίου και Καφές που θα πάρουν συνεχόμενα ριμπάουντ θα βρουν πάνω σε σώματα και τελικά ο Αντώνης Ηλιάδης θα πλασάρει σωστά για το 1-0.

52′ Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Χάρης Συμεωνίδης που ένιωσε ενοχλήσεις θα δώσει τη θέση του στον Ελευθεριάδη.

54′ Σουτ του Τσακαλίδη εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

55′ Σέντρα του Ηλιάδη, κεφαλιά του Τσακαλίδη θα μπλοκάρει ο Τάτσιος.

58′ Αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Παπαευαγγέλου θα δώσει τη θέση του στον Διπλάρη.

66′ Κίτρινη κάρτα Σαλέπης.

67′ Εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Τσέλιου, η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο έδαφος, με τους παίκτες του ΑΟΚ να υποστηρίζουν πως πέρασε τη γραμμή.

69′ Αντεπίθεση για το Μακροχώρι, ο Γεωργίου θα βρει ωραία τον Καφέ ο Τάτσιος θα βγει σωτήρια και θα προλάβει τον κίνδυνο.

70′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Βούλγαρης στη θέση του Ηλιάδη.

75′ Τρίτη αλλαγή για τους “κυανόλευκους”, ο Τζοβάρας στη θέση του Μεσιακάρη.

78′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, η μπάλα στα δίχτυα (2-0)

79′ Τελευταία αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Ποζίδης στη θέση του Γεωργίου.

82′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Τσέλιου, ο Θυμιόπουλος στην πορεία της μπάλας και με ωραίο σουτ θα μειώσει για την ομάδα του (2-1).

89′ Κίτρινη κάρτα Κωνσταντινίδης.

90′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, η μπάλα θα βρεί το δοκάρι.

*Οι παίκτες του Μακροχωρίου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο λίγες μέρες πριν. Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ η νίκη αφιερώθηκε στη μνήμη τους.

Αρχικές συνθέσεις

Μακροχώρι : Μαλέσιος, Συμεωνίδης, Τριανταφυλλίδης, Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Πιέτρα, Ηλιάδης, Γεωργίου, Καφές, Τσακαλίδης, Σαριγιαννίδης

ΑΟ Καρδίτσας : Τάτσιος, Θυμιόπουλος, Τριανταφύλλου, Κωνσταντινίδης, Κούρκουλας, Τσέλιος, Κανιούρας, Κεφαλάς, Παπαευαγγέλου, Μεσιακάρης, Τσιρογιάννης.

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected