Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Λαμία 0-0

DSC08736Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία εντός έδρας για τα Λευκάδια και για ακόμη μία φορά θα πρέπει να τα βάζουν με την τύχη τους! Οι “κυανόλευκοι” εκμηδένισαν την δεδομένη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους και θα μπορούσαν να πετύχουν μία πολύ σπουδαία νίκη, η οποία σε συνδυασμό με τα σημερινά αποτελέσματα θα τους έφερνε στην πρώτη θέση.

Οι γηπεδούχοι έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία του κ. Μυριούνη του Συνδέσμου Καστοριάς, υποστηρίζοντας πως προστάτεψε τους αντιπάλους, ενώ σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις οι επιθετικοί της ομάδας “κόπηκαν” με ανύπαρκτα όπως υποστηρίζουν off-side”.

Η ομάδα της Λαμίας δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της, με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται πολύ καλά διαβασμένοι όσον αφορά τα ατού των αντιπάλων και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται. Ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε τροχοπέδη και για τους δύο μονομάχους και αρκετές ήταν οι φορές που όσο και να υπήρχε η διάθεση για κοντρολαρισμένο παιχνίδι, ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο. Από την άλλη πλευρά, ο κόσμος των Λευκαδίων για ακόμη ένα παιχνίδι έδωσε βροντερό παρόν στο γήπεδο (250 περίπου) ενώ 35 περίπου ήταν οι φίλοι της Λαμίας που ταξίδεψαν από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Ο Νίκος Παπανώτας εμπιστεύτηκε και πάλι τους έντεκα που χρησιμοποιεί στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας, με εξαίρεση την παρουσία του Γιώργου Τσαλώνη στα δεξιά αντί του Μάκη Δημητριάδη. Από την άλλη πλευρά, ο Περικλής Αμανατίδης δεν επεφύλασσε εκπλήξεις, ενώ άφησε και πάλι στον πάγκο των σκόρερ των κρίσιμων τερμάτων μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, Νίκο Ταμάμη.

Τι (απ)έδειξαν οι δύο ομάδες

Τα Λευκάδια απέδειξαν για ακόμη ένα παιχνίδι πως τη φετινή χρονιά θα αποτελέσουν μία από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, κυρίως λόγω της ποιότητας στο ρόστερ αλλά και την πολύ καλή τακτική της λειτουργία και προσαρμοστικότητα σε κάθε αντίπαλο. Κατάφερε στα παιχνίδια με τα φαβορί του ομίλου (Κύμη και Λαμία) να μη δεχτεί γκολ ενώ συνολικά κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία σε πολλές περιπτώσεις. Ακολουθεί ένα ακόμη ματς…αποδείξεων, για τον θεσμό του Κυπέλλου αυτή τη φορά με αντίπαλο και πάλι την Κύμη στο γήπεδο των Λευκαδίων.

Η Λαμία διαθέτει εκ των πραγμάτων ένα πολύ ισχυρό σύνολο και παίκτες με δεδομένη ποιότητα. Άλλωστε η παρουσία του έμπειρου τεχνικού Περικλή Αμανατίδη, δίνει το στίγμα της φιλοσοφίας της διοίκησης, που στοχεύει μόνο στην άνοδο και στις μελλοντικές επιτυχίες. Η σημερινή της εμφάνιση φανέρωσε πως χρειάζεται ακόμη δουλειά για να φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα και σίγουρα θα πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά στη συνέχεια αν θέλει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Λεπτό προς λεπτό

7′ Πολύ καλό σουτ του Λαμπριανίδη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα θα περάσει μόλις άουτ.

14′ Στρώσιμο του Κόλεφ στον επερχόμενο Κιπτίου, ο Ζαρογιάννης θα βάλει σωστά την προβολή στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

17′ Ωραία ατομική προσπάθεια του Ζλατκόφσκι, ο Ζαρογιάννης και πάλι με προβολή θα κόψει τον αντίπαλο του.

24′ Πολύ ωραία πάσα του Τσαλώνη στον Έξαρχο, αυτός δεν θα κοντρολάρει σωστά και θα διώξουν οι αμυντικοί.

31′ Σέντρα του Ζλατκόφσκι από αριστερά, ο Αντωνίου θα αφήσει έξυπνα στον Κόλεφ, αλλά αυτός θα αιφνιδιαστεί και θα χάσει τη μπάλα.

37′ Σουτ του Έξαρχου από την γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα άουτ.

49′ Σέντρα του Λαμπριανίδη, ο Φιρινίδης θα προλάβει τελευταία στιγμή τον Τσαλώνη, πριν ο επιθετικός των Λευκαδίων γίνει απειλητικός.

51′ Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Εκτέλεση κόρνερ του Πίτου, γυριστή κεφαλιά του Γιαουτζή, ο Φιρινίδης θα αποκρούσει ενστικτωδώς και ο Έξαρχος που ακολουθούσε θα σημαδέψει το δοκάρι του πορτιέρο της Λαμίας.

71′ Σουτ του Ζλατκόφσκι, ο Παπαδόπουλος θα αποκρούσει με τα πόδια σε κόρνερ.

78′ Εκτέλεση κόρνερ του Γιαουτζή, ο Φιρινίδης με τα ακροδάχτυλα θα αποκρούσει τη μπάλα ανάμεσα σε έναν όμιλο παικτών.

83′ Γέμισμα του Μαλισσόβα στην περιοχή, ο νεοεισελθών Ταμάμης θα πασάρει παράλληλα στον Διαμαντίδη ο οποίος θα πιάσει αδύναμο σουτ και ο Ζλατκόφσκι που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την έστειλε στο δοκάρι.

90+1′ Πολύ ωραία πάσα “πάρε-βάλε” του Έξαρχου στον Λαμπριανίδη, αυτός βρίσκει αέρα προ του Φιρινίδη.

Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Μπρέγκου (44′), Μισαηλίδης Π. (69′), Ζαρογιάννης (71′), Έξαρχος (82′) – Ζλατκόφσκι (32′), Γόγολος (72′), Κοντοχρήστος (76′), Κουτρομάνος (81′), Φιρινίδης (90+6′).

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Μισαηλίδης Μ., Κόλα, Μπρέγκου, Μισαηλίδης Π., Πίτος, Ζαρογιάννης, Γιαουτζής (88’ Κοκόλης), Λαμπριανίδης, Έξαρχος, Τσαλώνης (55’ Δημητριάδης)

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαδήμας (60’ Παπαστεργίου), Κοντοχρήστος, Μκριτσιάν, Γόγολος, Μαλισσόβας, Αντωνίου (68’ Κουτρομάνος), Ζλατκόφσκι, Κόλεφ (79’ Ταμάμης), Διαμαντίδης, Κιπτίου.

* Στοιχεία αγώνα Κώστας Αποστολόπουλος, φωτ. από www.anthemia-blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected