Basket

Φίλιππος Βέροιας – Η παρουσίαση της ομάδας

bfef6034dab7e57f223e48f4dcf3e90d_LΠραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17/10 σε αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ» στη Βέροια η πρώτη συνέντευξη τύπου καθώς και η παρουσίαση της φανέλας και της ομάδας μπάσκετ ανδρών 2013-2014 του Φιλίππου Βέροιας.

Τα παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας κος Τραπεζανλίδης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος του ΑΠΣ Φίλιππος κος Σκουρτόπουλος Σωτήρης, ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ κος Λαζός Ηλίας, ο κος Tomaz Milic (Manager of Export Julius Meinl), Bostian Komar (Sales Manager Julius Meinl), οι κύριοι Μαρμαράς Φραντζέσκος και Παλουκίδης Κωνσταντίνος (Εισαγωγείς Julius Meinl σε Ελλαδα και Κύπρο), ο πρόεδρος του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» κος Σιδηρόπουλος Αριστοτέλης με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κο Καρατόλιο Νίκο και την εθελόντρια κα Μαρία Κινικλή, σύσσωμο το προπονητικό τιμ, οι παίκτες και αρκετοί φίλοι της ομάδας.

Τραπεζανλίδης Γιώργος : «Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα για την παρουσίαση της ομάδα μας. Πριν 2 χρόνια, ξεκινώντας από την Γ’ Εθνική, είχαμε αναφέρει ότι ο στόχος μας ήταν να βρεθούμε στην Α2 κατηγορία. Κάποιοι τότε μας είχαν πει γραφικούς, ο στόχος όμως μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια έγινε πραγματικότητα. Η περυσινή χρονιά κύλισε ομαλά με την ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να κατακτά καθαρά το πρωτάθλημα με το να έχει κλείσει από νωρίς την υπόθεση τίτλος.

Αυτό συνέβαλε ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε από νωρίς τις κινήσεις μας για την νέα κατηγορία στην οποία ο Φίλιππος Βέροιας αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του. Για να φτάσουμε μέχρι εδώ βοήθησαν πολύ άνθρωποι, χορηγοί, φίλοι της ομάδας, και φυσικά ο κόσμος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την κα Ντίνα Βάγια διευθύντρια του υποκαταστήματος Αττικής Τράπεζας Βέροιας η οποία αγκάλιασε με πολύ αγάπη την προσπάθεια της διοίκηση αλλά και των παικτών.

Φέτος η κατηγορία της Α2 αναδεικνύεται πολύ πιο δυνατή από πέρσι, μιας και ενισχύθηκαν πολλές ομάδες την τελευταία στιγμή και πραγματικά είναι κάτι το οποίο δεν περίμενα. Θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Διοίκηση και τεχνικό επιτελείο δημιουργήσαμε μια ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορεί να ανταποκρίνεται σ’ όλους τους αγώνες. Οι μεταγραφές που κάναμε ήταν πολλές, με παίκτες που έχουν «παραστάσεις» από Α1 κατηγορία και μεγάλη εμπειρία, παίκτες που είναι πρότυπα και πιστεύουμε ότι και πάλι ο φίλαθλος κόσμος θα έρθει στο γήπεδο και θα στηρίξει την προσπάθεια τους.

Η «κίνηση» των διαρκείας πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα έρθει στο γήπεδο. Εμείς κάναμε μια προσπάθεια η ομάδα να λειτουργήσει σε όσο το δυνατό πιο επαγγελματικό επίπεδο μπορεί σε όλους τους τομείς, ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τον ιατρό κο Ευγενιάδη Γιώργο (ορθοπεδικό χειρουργό) ο οποίος μαζί με τον φυσικοθεραπευτή κο Ξηρό Δημήτριο θα αποτελούν το ιατρικό team, εξασφαλίσαμε το γήπεδο να μπορεί να φιλοξενήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο σε κάθε παιχνίδι, αποκτήσαμε τους παίκτες που θέλαμε και όχι «ότι έμεινε», έχουμε τους κατάλληλους προπονητές.

Όλα αυτά για να επιτευχθούν αλλά και να βρεθούν εκείνοι οι άνθρωποι που θα στηρίξουν οικονομικά την ομάδα, δαπανήθηκε άπειρος χρόνος και από εμένα προσωπικά, από τον κο Λαζό Ηλία και από τον κο Σκουρτόπουλο. Ευτυχώς η ανταπόκριση και η στήριξη από επιχειρηματίες είναι μεγάλη, όπως βλέπετε και από την στολή που παρουσιάζεται σήμερα. Η προσπάθεια βέβαια συνεχίζεται, κάνουμε επαφές με μεγάλες εταιρείες του Εξωτερικού αλλά και του Εσωτερικού και ελπίζω οι επαφές αυτές να καταλήξουν θετικά.

Βέβαια η παρουσία του Φιλίππου Βέροιας στην Α2 απαιτεί εκτός από την δική μας προσπάθεια την μέγιστη στήριξη από τον κόσμο. Αν θέλουμε η Βέροια και η Ημαθία να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο στο μπάσκετ πρέπει ο κόσμος να γεμίζει κάθε φορά το γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα, όπως επίσης ζητάμε την στήριξη από τους πολιτικούς φορείς της περιοχής. Μόνο ΟΛΟΙ μαζί θα μπορέσουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μια ήττα, αυτό δεν σημαίνει κάτι. Η ομάδα είναι καινούργια, θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο το επόμενο διάστημα. Εύχομαι σε όλους μια καλή αγωνιστική σεζόν»

Σωτήρης Σκουρτόπουλος : «Καλησπέρα σε όλους. Θέλω και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τους χορηγούς που μέχρι στιγμή έχουν συνδράμει σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται φέτος. Η ομάδα με νέους στόχους προσπαθεί με ένα μεγάλο μπάτζετ να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική δυσκολία που επικρατεί φροντίσαμε και δημιουργήσαμε ευέλικτα χορηγικά πακέτα ώστε να μπορεί κάποιος να ενταχθεί σαν χορηγός στην ομάδα και να βοηθήσει.

Η ομάδα αυτή είναι κομμάτι της πόλης μας, η ομάδα δεν ανήκει σε κανέναν, όλοι μαζί προσφέρουμε ώστε ο Φίλιππος να φτάσει ψηλά. Καλούμε λοιπόν όσους ενδιαφέρονται να συμβάλουν σε αυτή τη προσπάθεια να επικοινωνήσουν μαζί μας. Πιλοτικά φέτος θα εφαρμόσουμε μια καινούργια πλατφόρμα ψυχαγωγίας στο γήπεδο ώστε να μπορεί ο φίλαθλος να απολαύσει κάποια προνόμια, όπως διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων, βραβεύσεις, χορευτικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις προϊόντων, μίνι camp κ.α.. Τέλος για τους κατόχους διαρκείας θα υπάρχει ένα πακέτο εκπτώσεων από συμβεβλημένες επιχειρήσεις»

Ηλίας Λαζός : «Βρισκόμαστε σήμερα σε μια συνέντευξη τύπου την οποία την χαρακτηρίζω ιστορική γιατί το μπάσκετ του Φίλιππου Βέροιας για πρώτη φορά βρίσκεται στην κατηγορία αυτή. Η άνοδος της ομάδας και η συμμετοχή της  στην Α2 δεν αφορά μόνο την Βέροια αλλά όλο τον Νομό Ημαθίας. Έχουμε έρθει σε επαφή με όλες τις ομάδες καλαθοσφαίρισης του Νομού ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο και γι’ αυτό από την μεριά μας κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε αυτό να πραγματοποιηθεί. Ήδη στο θέμα των εισιτηρίων, το οποίο θα είναι κυμαινόμενο από 8-10 ευρώ, θα υπάρχει ειδική τιμή για ανέργους οι οποίοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας θα μπορούν να εισέρχονται στο γήπεδο πληρώνοντας μόνο 5 ευρώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη στήριξη από τους φορείς τις πόλης. Βέβαια στα αιτήματα που έχουμε θέσει δεν έχουμε πάρει αρνητική απάντηση αλλά ούτε και θετική.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας και να στηρίξουμε την προσπάθεια όπως μπορεί ο καθ’ ένας. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς και εύχομαι στα παιδιά να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία»

Δημήτρης Γκίμας : «Την αποψινή συνέντευξη τύπου την θεωρώ γιορτή μιας και αυτό που λέγαμε πριν 2 χρόνια, ο Φίλιππος στην Α2, έγινε πραγματικότητα. Μπορεί να ερχόμαστε από μια ήττα το προηγούμενο Σάββατο από το Παγκράτι αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία της σημερινής συνέντευξης. Πιστεύω ότι ο Φίλιππος έγινε μια μεγάλη ομάδα και όλοι οι παίκτες που διαθέτει είναι επιπέδου πρωταθλητισμού, με μεγάλη εμπειρία σε Α1 και Α2 ενώ έχουν δουλέψει με μεγάλους προπονητές. Βέβαια η εμφάνιση μας στην πρεμιέρα με το Παγκράτι ήταν όντως κακή αλλά η μια εμφάνιση δεν μπορεί να κρίνει την ομάδα.

Η κατηγορία φέτος είναι πολύ ισχυρή και οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές. Ο στόχος φέτος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε από την δική μου πλευρά ούτε και από την πλευρά των παικτών αν η ομάδα εμφανιστεί ξανά όπως στο παιχνίδι με το Παγκράτι.  ε τον συνεργάτη μου, τον Χρήστο Μπλατσιώτη, είμαστε 15 χρόνια στην ομάδα και δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον εαυτό μου. Σήμερα αναγκάζομαι να πω κάποια πράγματα σε σχέση με την παρουσία μας στην ομάδα. Έχουμε λοιπόν κι εμείς μεγάλη ιστορία, 15 χρόνια με αρνητικό ρεκόρ 2 χρόνια.

Πέρασαν πολλοί παίκτες από “εδώ, πολλοί προπονήθηκαν μαζί μας και γνωρίσουν αν δουλεύουμε ή όχι και πόσο καλά ή άσχημα. Ο κάθε μάνατζερ της Αθήνας, ο οποίος μετά το παιχνίδι κρίνει και λέει ότι πρέπει  να φύγει ο προπονητής είναι άσχετος. Εγώ δεν έπαιξα ούτε στον Εθνικό Ελληνορώσων ούτε στην Εστία Φιλίας, έπαιξα στον Φίλιππο Βέροιας και στον Ολυμπιακό Βόλου. Κανείς δεν μπορεί να με κρίνει «καφενιακά» αλλά αυτός που θέλει να πει κάτι ας με πάρει τηλέφωνο. Τα λέω αυτά γιατί απάντηση σε «καφενόβιους» και ανθρώπους που ζουν με δάνεια μπορώ να δώσω μόνο έτσι. Το λέω ευθέως.

Τέλος θέλω να πω στους συναδέλφους προπονητές που βρίσκονται στην κερκίδες κάθε βδομάδα, που έχουν να βγάλουν σεζόν 8 χρόνια, και παίρνουν τηλέφωνο λέγοντας «να έρθω εγώ προπονητής» ότι θα κάνουν πολλά χρόνια να έρθουν προπονητές.»

Χρήστος Μπλατσιώτης : «Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπε ο Δημήτρης Γκίμας. Με εκφράζουν απόλυτα. Το καλό κλίμα και η χημεία που είχαμε δημιουργήσει σαν προπονητές κατά την διάρκεια της περυσινής χρονιάς πρέπει να το πετύχουμε και φέτος. Να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και δύναμη στο γήπεδο ξεκινώντας από το παιχνίδι του Σαββάτου με την Καβάλα.»

Αριστέλης Σιδηρόπουλος (Πρόεδρος Πρωτοβουλία για το Παιδί) : «Είναι γνωστό ότι ο Φίλιππος Βέροιας αποτελούσε και αποτελεί έναν πρεσβευτή του Βεροιώτικου Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα αλλά και έξω απ’ αυτή. Είναι μεγάλη μας τιμή που το λογότυπο του «Πρωτοβουλία για το παιδί» θα βρίσκεται στην φανέλα της ομάδας κάνοντας τον Φίλιππο κοινωνικό πρεσβευτή της πόλης σε όλη τη χώρα και αυτό γιατί θα περάσει την ιδέα της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» στα γήπεδα. Αποδεικνύεται έτσι το κοινωνικό πρόσωπο του Φιλίππου Βέροιας. Εμείς ευχαριστούμε από καρδίας όλους τους ανθρώπους του Φιλίππου και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης σας παραδίδουμε μια τιμητική πλακέτα και να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία στην νέα κατηγορία και γιατί όχι σύντομα και στην Α1.»

Μαρμαράς Φραντζέσκος (Meinl σε Ελλαδα και Κύπρο) : «Θέλω να ευχαριστήσω τον κο Τραπεζανλίδη, τον κο Λαζό και τον κο Σκουρτόπουλο που μας έδωσαν την ευκαιρία να διαφημιστούμε μέσω της ομάδας και να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτή την προσπάθεια και μακάρι να καταφέρουμε να δούμε την ομάδα στην Α1.»

Τέλος έγινε ονομαστική παρουσίαση των παικτών οι οποίοι πήραν το λόγο και κινούμενοι στην ίδια γραμμή. Ευχαρίστησαν την διοίκηση και τους προπονητές για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα πρόσωπα τους, διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους ενώ ζήτησαν την στήριξη του κόσμου με την παρουσία του στο γήπεδο ώστε να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στην Ελλάδα και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο σέρβος παίκτης του Φιλίππου Branislav Tomic: «Η Α2 κατηγορία στην Ευρώπη είναι υπολογίσιμη και αξιοσέβαστη.»

*filipposbc.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected