Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μέσης – Αχιλλέας Νεοκάστρου 2-1

DSCN7687Μεγάλης σημασίας νίκη τόσο λόγω του αντιπάλου όσο και του τρόπου που επιτεύχθηκε πέτυχε ο Φίλιππος Μέσης, φτάνοντας στους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μπάμπη Πετρίδη παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις και με ανατροπή κατόρθωσε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στον πρωταθλητή Αχιλλέα.

Στο γήπεδο της Μέσης βρέθηκαν περίπου 100 φίλοι και των δύο ομάδων, με τον καιρό να είναι καλοκαιρινός παρόλο που βρισκόμαστε στη “δύση” του Οκτωβρίου. Οι φιλοξενούμενοι προερχόταν από μία σημαντική νίκη επί του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων και ταυτόχρονα με την αλλαγή του προπονητή (Μαραγκός αντί Τερζή) πραγματοποίησαν μία πολύ καλή απόδοση εκτός της νίκης. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήθελαν πάση θυσία το “ροζ φύλλο”, καθώς τα τελευταία αποτελέσματα και μεγάλες σε έκταση νίκες είχε δημιουργήσει μία σύγχυση στην ομάδα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο διαιτητής της συνάντησης κ. Βρέσκας δεν επέτρεψε την είσοδο στον προπονητή των φιλοξενούμενων, καθώς δεν έχει λάβει το δίπλωμα προπονητή που προβλέπει ο κανονισμός για τους τεχνικούς.

Η αναμέτρηση ωστόσο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 7ο λεπτό ο Τεπετός μετά από ωραία κίνηση και πλασέ νίκησε τον Θεοδωρίδη και έβαλε νωρίς την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Το…κρύο γκολ των “ασπρόμαυρων” άλλαξε τις ισορροπίες στον αγώνα, με τον Μπάμπη Πετρίδη να δίνει εντολή από νωρίς στους παίκτες του να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν την ισοφάριση.

Η απάντηση για τους “βυσσινί” ήρθε στο 25′ όταν ο Δημούλτσης θα κάνει το πλασέ από καλή θέση, ο Βερβαντίδης θα αποκρούσει και στην επαναφορά ο Δημήτρης Τζιβάρας θα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μέχρι την ανάπαυλα οι δύο ομάδες θα καταγράψουν από μία καλή ευκαιρία και το ημίχρονο θα κλείσει με το ισόπαλο 1-1. Στον δρόμο όμως για τα αποδυτήρια, ο διαιτητής κ. Βρέσκας θα αποβάλλει τον Γιάννη Βαλδήρ, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό κ. Καρυπίδη και αντίκρυσε αμέσως την κόκκινη κάρτα του ρέφερι της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος ξεκινούσε εκ των πραγμάτων με σαφές πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους, που όμως διατήρησαν για μόλις τρία λεπτά, όταν ο Γκαντζίδης θα ανατρέψει τον Τοπαλίδη μέσα στην περιοχή και θα δει την κίτρινη κάρτα του “άρχοντα” της αναμέτρησης, που ήταν η δεύτερη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Δημήτρης Κατσιγαννόπουλος, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι από το σημείο εκείνο απέκτησε μία “άγρια” ομορφιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Η πιο σημαντική καταγράφηκε στο 67′ όταν ο Θοδωρής Δημούλτσης κινήθηκε ωραία στον άξονα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Χρήστο Μπρέγκου, το σουτ όμως του τελευταίου βρήκε το δοκάρι του Βερβαντίδη.

Πολύ καλή ευκαιρία και για τον Τεπετό λίγα λεπτά αργότερα, αλλά ο έμπειρος επιθετικός είδε τη μπάλα να περνά ξυστά από το δοκάρι του Θεοδωρίδη. Η φάση όμως του αγώνα έμελλε τελικά να είναι στο 85′, που έκρινε οριστικά και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ντόγος θα δεχτεί την πάσα μέσα στη μεγάλη περιοχή και στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τον αντίπαλο του θα βρεθεί στο έδαφος, με τον κ. Βρέσκα να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπρέγκου, ο οποίος με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα, έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊωσήφ και Καρυπίδη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Θεοδωρίδης, Μουρατίδης, Γκαντζίδης, Καρασαββίδης, Αμοιρίδης (68′ Γατόπουλος), Παππάς, Βοργιατζίδης (83′ Ρόκκο), Μπρέγκου, Τζιβάρας (78′ Ντόγος), Γιάννου, Δημούλτσης

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Βερβαντίδης, Αργυρόπουλος, Κουβατσίδης (83′ Ανδρίτσος), Αράπος, Βαλδήρ, Σίμος, Φασίδης (62′ Κοτζαχρήστος), Τοπαλίδης, Ξαφέτης (78′ Καλφούντζος), Κατσιγιαννόπουλος, Τεπετός

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected