Κατηγορίες
Super League 1

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 1-4

886d2d62963623e91fe8caa7d2b01536_LΟ Πλατανιάς προκάλεσε για περισσότερο από μία… ώρα προβλήματα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» με εκπληκτικό φίνις πανηγύρισαν τη νίκη 4-1 διώχνοντας το άγχος της… γκέλας πριν την Μπενφίκα.

Οι Χανιώτες είχαν μπει δυνατά στον αγώνα και άνοιξαν το σκορ στο 2’ με τον Τόρες και διατηρούσαν το προβάδισμα μέχρι το 66ο λεπτό, όταν ο Φερνάντες στην προσπάθειά του να διώξει, σκόραρε για τον… Ολυμπιακό. Κάπου εκεί τα δεδομένα άλλαξαν και οι Πειραιώτες με τους Μήτρογλου (68’), Σαβιόλα (72’) και Βάις (86’) πανηγύρισαν την έβδομη νίκη τους στο πρωτάθλημα και διατήρησε την απόσταση… ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν το «συγκρότημα» του Μίτσελ με το… καλησπέρα, καθώς πριν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό, ο Τόρες μετουσίωσε σε γκολ την εξαιρετική αντεπίθεση των Κρητικών και την εκπληκτική ασίστ του Μπέλιτς. Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, οι Βάις και Φουστέρ άφηναν τις θέσεις τους στα άκρα και συνέκλιναν στο κέντρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επιλογές για τους φιλοξενούμενους στην επίθεση, ενώ η άμυνα του Πλατανιά αντιμετώπιζε με ευκολία τις επικίνδυνες καταστάσεις.

Η πρώτη απειλή των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος ήρθε από στημένη μπάλα και με εκτελεστή τον Μήτρογλου στο 16’, ο οποίος… πήρε το φάουλ, αλλά ο Γιωργαλλίδης αντέδρασε σωστά, έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 30’ με τον Αγκιλέρα, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα, ο Σαβιόλα σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» των Χανίων να πάνε στο ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ (1-0).

Ανατροπή δεδομένων…

Στο δεύτερο μέρος, ο Μίτσελ θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε τους Ντομίνγκεζ και Κάμπελ στον αγωνιστικό χώρο, αντί των Φουστέρ και Εντινγκά, αντίστοιχα και οι Πειραιώτες άλλαξαν… ταχύτητα, ο Αργεντίνος απείλησε στο 48’ αλλά ο Γιωργαλλίδης ήταν και πάλι σωστός και μπλόκαρε, ενώ στο 63’ το γκολ του Μήτρογλου ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Μάλιστα, στο 65’ ο Μανιάτης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, στην θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου, με τον Σάμαρη να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας.

Οι παίκτες του Μίτσελ δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο να… λύσουν τον «Γόρδιο Δεσμό» της άμυνας του Πλατανιά, όμως, στο 66’ ο Φερνάντες… έδωσε τη λύση. Ο αμυντικός των γηπεδούχων, θέλησε να διώξει σε κόρνερ την σέντρα του Κάμπελ, αλλά με… καρφωτή κεφαλιά «νίκησε» τον Γιωργαλλίδη και έφερε το ματς στα ίσια. Κάπου εκεί άλλαξε όλη η ροή του αγώνα, καθώς οι Χανιώτες έμειναν από… δυνάμεις και ψυχολογία, με τους Πειραιώτες να το εκμεταλλεύονται, αρχικά με τον Μήτρογλου στο 68’ και εν συνεχεία με τον Σαβιόλα στο 72’.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να ξεπεράσει το… σοκ της ανατροπής και στο 74’ ο Μπέλιτς απείλησε με σουτ, ο Ρομπέρτο απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του επερχόμενου Μανιάτη, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Στα τελευταία λεπτά, οι Κρητικοί προσπάθησαν να μειώσουν, όμως αυτό άφησε κενά στην άμυνα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την φάση του 87ου λεπτού, όταν ο Βάις πήρε την μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού έφτασε ανενόχλητος στην άμυνα του Πλατανιά και με πλασέ από το ύψος της περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Πλατανιάς : Γεωργαλλίδης, Ραφαέλ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Τετέ (77′ Μπεριάν), Στόλερ, Μπέλιτς (88′ Πόποβιτς), Μοράλ (64′ Γουνδουλάκης), Τόρες.

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβ. Παπαδόπουλος (64′ Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά (46′ Κάμπελ), Σάμαρης, Βάις, Φουστέρ (46′ Ντομίνγκες), Σαβιόλα, Μήτρογλου.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected