Γ Εθνική / Τοπικά

Κεραυνός Θεσπρωτικού – Κοζάνη 1-2

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η Κοζάνη έφυγε με το «διπλό» από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ” Εθνικής 2013-14.

Οι ερυθρόλευκοι, μετά το μέτριο φετινό ξεκίνημα τους, έκαναν την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο) δείχνοντας ότι έχουν αρχίσει να βρίσκουν τα πατήματα τους και να βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Το παιχνίδι στον πολύ καλό συνθετικό χορτοτάπητα του γηπέδου του Θεσπρωτικού ήταν ένας μονόλογος της Κοζάνης στο πρώτο μέρος, με τους ερυθρόλευκους όμως να μην μπορούν να βρουν δίχτυα, χάνοντας καλές ευκαιρίες, ενώ δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κεραυνού.

Η ομάδα του Γιάννη Παρασκευά απέσπασε το χειροκρότημα των φιλάθλων του Θεσπρωτικού και αδικείται από το λευκό 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 3′ σέντρα του Τραυλού, κεφαλιά-ψαράκι του Πιπινίκα μόλις άουτ.

Στο 10′ νέα σέντρα του Τραυλού, πλασέ του Πιπινίκα, δύσκολη απόκρουση του Ντούκα σε κόρνερ.

Στο 13′ απευθείας κόρνερ του Φέκκα, η μπάλα βρήκε την εξωτερικη πλευρά του πρώτου δοκαριού της Κοζάνης και πέρασε άουτ.

Στο 14′ ωραία προσπάθεια του Πιπινίκα, νέο σουτ, νέα απόκρουση του Ντούκα σε κόρνερ.

Στο 18′ φάουλ του Τραυλού, σύγχυση στην εστία του Κεραυνού, ο Ρακόπουλος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 19′ σέντρα του Τσικόπουλου, κεφαλιά του Πιπινίκα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 21′ αποχώρησε τραυματισμένος ο Γιώργος Συμεωνίδης και αντικαταστάθηκε από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Στο 23′ ατομική προσπάθεια και σουτ του Χαματάϊ έξω από την περιοχή, νέο οριζόντιο δοκάρι για την Κοζάνη.

Στο 36′ ωραίος συνδυασμός Ταφαρλή-Βασιλίεβιτς, σέντρα του Ταφαρλή, κεφαλιά του Πιπινίκα, σωτήρια απόκρουση του Ντούκα για άλλη μία φορά, στην τελευταία ευκαιρία της Κοζάνης στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη, αν και δεν μπόρεσε να φτάσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης όπως στο πρώτο, πέτυχε δύο γκολ στο 68′ και στο 75′ και έδειξε να «καθαρίζει» το παιχνίδι.

Ο Κεραυνός κατάφερε να μειώσει στο 85′, με τα τελευταία λεπτά να αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την Κοζάνη να κρατάει την νίκη που δικαιούνταν απόλυτα βάση της απόδοσης της.

Στο 46′ συνδυασμός Ταφαρλή-Στεργιόπουλου, η μπάλα στρώθηκε στον Τσικόπουλο που έπιασε το δυνατό σουτ σύριζα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Κεραυνού.

Στο 68′ φαλτσαριστό φάουλ του Τραυλού από δεξιά, ασθενής απόκρουση του Ντούκα και ο Δημήτρης Ταφαρλής με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ.

Στο 74′ ωραία απόκρουση του Κοκκινίδη σε κόρνερ μετά από σουτ του Λάππα.

Στο 75′ σέντρα του Τραυλού, απόκρουση των αμυντικών του Κεραυνού, η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή στον νεοεισελθόντα 17χρονο μέσο της Κοζάνης Σίμο Ντεμιράϊ που με άπιαστο σουτ στο «Γ» της εστίας έκανε το 0-2.

Στο 85′ σέντρα του Δήμου, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Φέκκα που νίκησε τον Κοκκινίδη για το 1-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Κεραυνός πίεσε για την ισοφάριση, με τους αμυντικούς της Κοζάνης να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε κάποια διαδοχικά κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι.

Κεραυνός Θεσπρωτικού : Ντούκα, Μακρής (73′ Κούσης), Φαρμάκης, Ρακόπουλος (81′ Δήμος), Ντούσκας, Γατσέλος, Νικολάου, Κωστακιώτης, Λάππας, Φέκκας, Σιδηρόπουλος (35′ Ταπραντζής).

Κοζάνη : Κοκκινίδης, Στεργιόπουλος, Τραυλός, Βασιλίεβιτς, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Χαματάϊ, Γ. Τσικόπουλος (67′ Ντεμιράϊ), Πιπινίκας (79′ Προβίδας), Ταφαρλής, Συμεωνίδης (21′ λ.τ. Κυρ. Παπαδόπουλος).

*Η διοίκηση της Κοζάνης ευχαριστεί την διοίκηση του Κεραυνού Θεσπρωτικού καθώς και τον προπονητή Βαγγέλη Φίντζο για την άψογη φιλοξενία και υπόσχεται να ανταποδώσει στον δεύτερο γύρο.

*fckozani.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected