Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λαμία – Μακροχώρι 2-1

Ανέλπιστη νίκη πήρε σήμερα το απόγευμα, στο Δημοτικό γήπεδο «Ν. Σαφάκας» της Ανθήλης, ο ΠΑΣ Λαμία 1964 κερδίζοντας στο 93′ το Μακροχώρι με 2-1, στο ντέρμπι κορυφής της 4ης αγωνιστικής για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη δεν ικανοποίησε τους 600 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο (υπήρχε δωρεάν είσοδος), και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας κατάφερε με την… ψυχή στο στόμα να πάρει τους τρεις βαθμούς. Διατηρήθηκε έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς μπροστά από τα Τρίκαλα που νίκησαν μέσα στο Δομοκό.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος σε όλη του τη διάρκεια, με την ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη, να κυριαρχεί στο χώρο του κέντρου και να δημιουργεί πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Παρά το γεγονός πως στο 55′ οι “ασπρόμαυροι” έμειναν με 10 παίκτες, το ποδόσφαιρο που έπαιξε φάνηκε ότι κάλυψε την αριθμητική υστέρηση!

Από την άλλη η Λαμία έδειξε για μια ακόμη φορά τα επιθετικά της προβλήματα (δεν είναι τυχαίο ότι σκόραραν δύο αμυντικοί) και στάθηκε πολύ τυχερή που έφυγε νικήτρια από το γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Αθηναίου διαιτητή κ. Αντωνίου, τόσο για τον πειθαρχικό έλεγχο όσο και για τη φάση του 90+3′, καθώς όπως υποστηρίζουν η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος του Κώστα Μαλέσιου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς κι αφού στο 3′ το φάουλ του Ζλατκόφσκι πέρασε σύρριζα άουτ, στο 16′ προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Κιπτίου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος Γόγολος με καρφωτή κεφαλιά-ψαράκι αιφνιδίασε τον Μαλέσιο.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού η ομάδα του νομού μας ήταν αυτή που φαινόταν πιο πολύ στο γήπεδο απέναντι στην ασύνδετη Λαμία που δεν μπορούσε να βρεθεί σε καμιά από τις γραμμές της. Οι παίκτες του Λεωνίδα Μπίλη ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και με σύμμαχο την ταχύτητα και την σωστή κυκλοφορία της μπάλας, “μπλόκαραν” τα ατού των γηπεδούχων.

Στο 23′ λίγο έλειψε να γίνει η ισοφάριση, όταν ο Ηλιάδης εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών, πλάσαρε τον Φιρινίδη για να διώξει την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο ο Μκρτσιάν. Στο 36′ ο Βούλγαρης από αριστερά επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η Λαμία απείλησε στο 41′ όταν ο Κιπτίου εκτέλεσε φάουλ για τον Ζλατκόφσκι, τον οποίο όμως πρόλαβε ο τερματοφύλακας.

Στην επανάληψη ο χαρακτήρας του ματς δεν άλλαξε με τους φιλοξενουμένους να βγαίνουν στην κόντρα πολύ επικίνδυνα και τη Λαμία να προσπαθεί με βαθιές μπαλιές-αποκρούσεις να βρει τους ανύπαρκτους επιθετικούς ειδικά μετά και την αποχώρηση του Ταμάμη. Ο τελευταίος στο 51′ έβγαλε μόνο του τον Κόλεφ αλλά πρόλαβε ο Μαλέσιος.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ηλιάδης μπήκε από δεξιά σούταρε δυνατά με τη μπάλα να βρίσκει το εξωτερικό μέρος των διχτύων. Στο 55′ είχαμε την αποβολή του Πέτρου Σαλέπη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Μαλισσόβα, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή. Στο 59′ κάθετη μπαλιά του Πιέτρα για τον Ηλιάδη, πρόλαβε και μπλόκαρε ο Φιρινίδης, ενώ στο 71′ μακρινό δυνατό σουτ του Ελευθεριάδη πέρασε μόλις άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Μακροχωρίου ισοφάρισε. Ο Ηλιάδης σαν σε προπόνηση βρήκε σε θέση μέσα δεξιά τον Καφέ, αυτός επιχείρησε να πλασάρει ψηλοκρεμαστά τον Φιρινίδη που απέκρουσε προσωρινά για να έρθει ο Τσακαλίδης και με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας μια πολύ καλή στιγμή στο 78′ όταν ο Κοντοχρήστος έβγαλε σέντρα από αριστερά για τον Γόγολο που από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε με προβολή να βρει δίχτυα, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Φτάσαμε λοιπόν στο 93′ όταν μετά από μια επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων η μπάλα στρώθηκε στον Παπαστεργίου που έπιασε ένα δυνατό σουτ από 25 μέτρα, η μπάλα ξέφυγε από τα χέρια του Μαλέσιου, που προσπάθησε να τη μπλοκάρει στη συνέχεια, με τον α΄ βοηθό να δείχνει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή της εστίας κι έτρεξε προς τη σέντρα. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Ένωσης, με τον διαιτητή να δείχνει τελικά σέντρα.

Κίτρινες : Ζλατκόφσκι (27′), Κουτρομάνος (59′), Γόγολος (69′), Αντωνίου (86′), Παπαστεργίου (93′) – Καφές (9′), Σαλέπης (32′), Τζεϊρανίδης (93′), Τσακαλίδης (93′).

Συνθέσεις

Λαμία : Φιρινίδης, Παπαδήμας (67′ Παπαστεργίου), Κοντοχρήστος, Μκρτσιάν, Γόγολος, Ταμάμης (58′ Κουτρομάνος), Μαλισσόβας (77′ Αντωνίου), Ζλατκόφσκι, Κόλεφ, Διαμαντίδης, Καπτίου.

Μακροχώρι : Μαλέσιος, Ελευθεριάδης, Σαρηγιαννίδης, Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Γεωργίου, Αντ. Ηλιάδης (86′ Μαυριδόγλου), Πγιέτρα, Βούλγαρης (57′ Τριανταφυλλίδης), Τσακαλίδης, Καφές (75′ Ποζίδης).

*με την πολύτιμη βοήθεια του efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected