Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το pre game της 9ης αγωνιστικής

DSCN8130Και ενώ μπήκαμε αισίως στον προτελευταίο μήνας του 2013, το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής συνεχίζεται αυτό το Σάββατο 2/11 με την 9η αγωνιστική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις, κυρίως ανάμεσα σε ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία τους αλλά και σε συλλόγους που έχουν…καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους φέτος. Οι αγώνες πλέον θα διεξάγονται μία ώρα νωρίτερα (15.00), χωρίς ωστόσο να θυμίζει σε τίποτα ακόμη τον χειμώνα, καθώς ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός και ιδανικός για ποδόσφαιρο.

Ας δούμε τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αυριανής 9ης αγωνιστικής, με μία μίνι ανάλυση των 7 αγώνων του Σαββάτου 2/11 :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Στην έδρα του αγωνίζεται αυτή τη φορά ο πρωτοπόρος και αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις φέτος ΠΑΟΚ. Αντίπαλος στην αυριανή αναμέτρηση ο ανεβασμένος τις τελευταίες αγωνιστικές Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, χαρακτηριστικό που του έλειψε στο φετινό πρωτάθλημα και ενώ σε γενικές γραμμές, δημιουργεί αρκετές προυποθέσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο Γιώργος Ντάμτσιος βρέθηκε την Τετάρτη στις εξέδρες του ΔΑΚ Αλεξάνδρειας για να παρακολουθήσει το συγκρότημα του Σάκη Παγγούρα, που πέτυχε ακόμη μία νίκη τη φετινή χρονιά, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, επικρατώντας του Φίλιππου Μελίκης με 2-0. Πλέον το μόνο που απομένει για τους “ασπρόμαυρους” είναι το πότε θα κάνουν…γκέλα, καθώς οι περισσότεροι πλέον θεωρούν την ομάδα της Αλεξάνδρειας το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φίλιππος Μελίκης – Νέα Γενεά Νικομήδειας : Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε, μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής ο Φίλιππος και έχει την ευκαιρία να παραμείνει εκεί το Σάββατο, καθώς υποδέχεται στη Μελίκη την ουραγό Νέα Γενεά Νικομήδειας, που φέτος παρουσιάζεται αρκετά αδύναμη και σαφώς επηρεασμένη από την αλλαγή προπονητή. Οι “ερυθρόλευκοι”, που είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας απέναντι στον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπως τόνισε και ο προπονητής της ομάδας Κώστας Παυλόπουλος, έχουν πλέον ως στόχο να αγωνίζονται για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα δείξει τι έχουν πετύχει.

Ατρόμητος Διαβατού –  ΑΕ Αλεξάνδρειας : Τους τρεις…ξεκούραστους βαθμούς της νίκης κατακτά η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, που φτάνει τους 19 βαθμούς μετά από 9 αγωνιστικές.

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Καψόχωρας : Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι διεξάγεται στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παρουσιάζονται αρκετά ενισχυμένες φέτος. Ο Αχιλλέας Νάουσας υποδέχεται την ΑΕ Καψόχωρας, με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν μεσοβδόμαδα την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν τη νίκη, η οποία θα τους διατηρήσει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αλλά και τη ρεβάνς για την περσινή βαριά ήττα από τους “κοκκινόμαυρους” με 1-3. Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη, μετά τον…μαραθώνιο της Τετάρτης και τα 120 λεπτά με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας, θα αγωνιστεί για το θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα, όπου οι κυανόλευκοι φέτος στραβοπάτησαν μόνο στην κανονική διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΣ Ειρηνούπολης (0-0).

Δείτε στιγμιότυπα από το περσινό παιχνίδι, με πλάνα από το anthemia.blogspot.gr :

Νηρέας Βέροιας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Σημαντικό παιχνίδι και στο γήπεδο της Μέσης, όπου ο Νηρέας Βέροιας υποδέχεται τον Άτλα Ζερβοχωρίου. Οι γηπεδούχοι, στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν αντίπαλο τον Ατρόμητο Διαβατού και δεχόμενοι δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά, υποχώρησαν στην 13η θέση με 8 βαθμούς. Στο αυριανό παιχνίδι η ομάδα του Γερμανού Σιαφαρίκα θα επιδιώξει τη νίκη με αντίπαλο τον πολύ δυνατό φέτος Άτλα, που την Τετάρτη πανηγύρισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Κώστας Κατσώνης είδε τους παίκτες να αντιδρούν θετικά μετά την εντός έδρα ήττα από τον Αχιλλέα Νάουσας και θα επιδιώξει τη νίκη στη Μέση που θα τους διατηρήσει στα υψηλά…πατώματα του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΕ Χαρίεσσας – Φίλιππος Μέσης : Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι αναμφίβολα το παιχνίδι του γηπέδου της Χαρίεσσας. Η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Φίλιππο Μέσης, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι της κατηγορίας, που ως επί τω πλείστον κρίνεται πάντα στο γκολ. Στο περσινό παιχνίδι οι “βυσσινί” απέδρασαν με ένα τέρμα στο 90ο λεπτό και φέτος θα επιδιώξουν  κάτι ανάλογο, έχοντας το αβαντάζ ότι θα είναι ξεκούραστοι έναντι των αντιπάλων τους, που αγωνίστηκαν 120 λεπτά την Τετάρτη για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Δείτε στιγμιότυπα από το πρώτο ημίχρονο του περσινού αγώνα :

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Παιχνίδι…αποδείξεων και στο Παλαιό Σκυλίτσι, όπου ο γηπεδούχος Άρης υποδέχεται τον…λαβωμένο Αχιλλέα Νεοκάστρου. Οι γηπεδούχοι ξεκουράστηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (πήραν τους τρεις βαθμούς με την ΑΕ Αλεξάνδρειας) και θα υποδεχθούν πλήρεις τους πρωταθλητές, που για ακόμη μία αγωνιστική εμφάνισαν αρκετά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Παρελθόν από τον σύλλογο αποτελεί ο γενικός αρχηγός Άρης Βενιόπουλος, ενώ με 6 αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Ημαθίας ο αρχηγός Γιάννης Βαλδήρ, για την αποβολή του στο ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Φίλιππο Μέσης. Εκτός των άλλων, η ψυχολογία βρίσκεται στο ναδίρ μετά τα τελευταία αποτελέσματα και κάθε παιχνίδι πλέον αποτελεί “τελικό” για το συγκρότημα του Γιώργου Μαραγκού.

Εθνικός Κλειδιού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, με τον Εθνικό Κλειδιού του Βασίλη Βαμβακίδη πλέον (αποχώρησε ο Θοδωρής Τέγος) να υποδέχεται τον ανεβασμένο Απόλλων Αγίου Γεωργίου. Μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φανερώνουν πως θα παλέψουν για τη σωτηρία στο φετινό πρωτάθλημα, με τους “πράσινους” να έχουν ψυχολογία μετά τις τελευταίες εμφανίσεις. Ο Σάκης Παπαδίνας, που έχει αναλάβει προσωρινά τα ηνία της ομάδας, έχει φέρει έναν διαφορετικό…αέρα στο στρατόπεδο του Απόλλωνα και φαίνεται πως παρά το πολύ κακό ξεκίνημα, θα παλέψουν επί ίσοις όροις για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι έχουν το μειονέκτημα το ότι αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, αγώνα από τον οποίο αποκόμισαν ακόμη δύο τραυματισμούς των Ποιμενίδη και Χαϊκάλη, που είναι άγνωστο αν προλάβουν την αυριανή σημαντική αναμέτρηση.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής 9ης αγωνιστικής, που για ένα ακόμη Σάββατο θα καλυφθεί ζωντανά από το Imathia Sports News :

Νηρέας Βέροιας – Άτλας Ζερβοχωρίου

Ατρόμητος Διαβατού –  ΑΕ Αλεξάνδρειας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Καψόχωρας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αχιλλέας Νεοκάστρου

Εθνικός Κλειδιού – Απόλλων Αγίου Γεωργίου

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Φίλιππος Μελίκης – Νέα Γενεά Νικομήδειας

ΑΕ Χαρίεσσας – Φίλιππος Μέσης

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected