Κατηγορίες
Super League 1

ΟΦΗ – Άρης (2-0) Βασικός ο Διούδης

9a624bd9482c246989b4c6e41e8dd894_LΤην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε ο ΟΦΗ επικρατώντας 2-0 τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ», με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται σε… όλο το ματς με παίκτη λιγότερο.

Οι Θεσσαλονικείς είδαν μόλις στο 2ο λεπτό τον Έλσνερ να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, λόγω ενός σκληρού μαρκαρίσματος στον Παπάζογλου, μια φάση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους προς τον διαιτητή Σπάθα για την απόφασή του.

Οι Κρητικοί παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα καθυστέρησαν σε μεγάλο βαθμό να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης και να πιέσουν για το γκολ που θα τους έδινε τον πρώτο… λόγο για το «τρίποντο» και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχαν τα δύο τέρματα με τον Κουτσιανικούλη στο 53’ και το αυτογκόλ του Ίμπε στο 71’.

Πλέον, το «συγκρότημα» του Ηρακλείου βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού με 9 πόντους, ενώ αντίθετα, ο Άρης παρέμεινε σε δύσκολη… θέση, μια και βρίσκεται έναν βαθμό πιο πίσω στην προτελευταία θέση του πίνακα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι… περίμεναν πολλές εβδομάδες για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ματς με τον Άρη έμοιαζε με τελικό… παραμονής αφού τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» ήθελαν να επιστρέψουν στις νίκες, μια και την προηγούμενη αγωνιστική είχαν γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά, όμως, στο τέλος του αγώνα, το αποτέλεσμα ήταν το… ίδιο. Ο ΟΦΗ… ντύθηκε Πλατανιάς και πανηγύρισε απέναντι στον Άρη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο λεπτό του αγώνα, όταν ο Έλσνερ πήρε… εντολή από τον Σπάθα να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα, μια και πάτησε με άσχημο τρόπο στην γάμπα τον Παπάζογλου, στην προσπάθεια του αμυντικού του Άρη να σταματήσει την επίθεση των «ασπρόμαυρων». Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους φιλοξενούμενους, ωστόσο, αναγκάστηκαν να συνεχίσουν για όλο το ματς με παίκτη λιγότερο.

Όσο οι δυνάμεις τους… κρατούσαν, οι παίκτες του Ζόραν Μιλίνκοβιτς δημιούργησαν μερικές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα, αλλά στο 30’ η κεφαλιά του Νταμαρλή πέρασε άουτ, ενώ στο 34’ ο Παπάζογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Διούδη που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κρητικοί πίεσαν περισσότερο και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στην φάση του 53ου λεπτού, όταν Κουτσιανικούλης και Περογαμβράκης άλλαξαν την μπάλα και ο πρώτος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν περισσότερο, αλλά στο 60’ η κεφαλιά του Ζόρο χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Διούδη. Όμως, στο 71’ ο Ίμπε… άθελά του έγειρε την πλάστιγγα προς τους γηπεδούχους, όταν στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην εστία του Διούδη, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ομίλου.

ΟΦΗ : Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (36′ Κουτσιανικούλης), Φραγκουλάκης, Ζε Εντουάρδο, Περογαμβράκης (67′ Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου (79′ Μακουκούλα).

Άρης : Διούδης, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Ψυχογιός, Ίμπε, Νταμαρλής (80′ Παπαδόπουλος), Τάτος, Σταυρόπουλος (15′ Κύργιας), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο (74′ Μανιάς).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected