Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (3ος όμιλος) – Το pre game της 7ης αγωνιστικής

DSCN8806Την Κυριακή 10/11 συμπληρώνεται το 1/4 της φετινής περιόδου για τον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής, ενός πρωταθλήματος που χαρακτηρίζεται από τις πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις, απόρροια των πολύ ποιοτικών και οργανωμένων σε όλα τα επίπεδα ομάδων. Ο όμιλος που συμμετέχουν οι ομάδες της Ημαθίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι πρώτες 6 αγωνιστικές αποδυκνείουν πως δεν υπάρχει το ξεκάθαρο φαβορί, ενώ με εξαίρεση τον Πυργετό που δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει βαθμούς μέχρι στιγμής, καμία άλλη ομάδα δεν δείχνει τόσο αδύναμη για να θεωρηθεί υποψήφια να επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα. Ας δούμε το ρεπορτάζ και την ανάλυση των 7 αυριανών αναμετρήσεων, που για ακόμη μία αγωνιστική θα καλυφθεί LIVE από το Imathia Sports News, σε συνεργασία με ιστοσελίδες των νομών που συμμετέχουν στον 3ο όμιλο :

Λαμία – Αμπελωνιακός : Επιστροφή στο…σπίτι για την πρωτοπόρο ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, που υποδέχεται στο ανακαινισμένο γήπεδο της πόλης τον Αμπελωνιακό. Οι “κυανόλευκοι”, πριν το ρεπό τους πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην Αγιά επικρατώντας του τοπικού Δωτιέα, πάτησαν μεσοβδόμαδα για πρώτη φορά τον εντυπωσιακό πραγματικά αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας, που πλέον θα φιλοξενεί τους αγώνες της ομάδας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον έμπειρο προπονητή, που τσέκαρε την ετοιμότητα των παικτών του στο φιλικό με την Ακαδημία/Ηρακλής (4-0). Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Γιάννη Γκαμπέτα, απογοήτευσε τους φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο του Αμπελώνα, καθώς γνώρισε την ήττα από τον ΑΟ Καρδίτσα με 1-2. Δύσκολη έξοδος για την ομάδα της Λάρισας, που θα αγωνιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να είναι ο μοναδικός αμφίβολος καθώς ταλαιπωρείται ακόμη από τραυματισμό.

Λευκάδια – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στα Λευκάδια, όπου ο τοπικός ΠΑΣ υποδέχεται την πρωτοπόρο ομάδα από την Πιερία. Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη σταθερότητα φέτος, με τους “κυανόλευκους” να είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και με μόλις ένα τέρμα παθητικό ενώ ο Αχιλλέας φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με τη Λαμία. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και πέρσι στον 3ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, με τα Λευκάδια να επικρατούν 2-1 με τέρματα των Παναγιώτη Μισαηλίδη και Χρήστου Πίττου (10/3/2013). Ο προπονητής των γηπεδούχων κ. Παπανώτας μετρά επιστροφές για τον αυριανό αγώνα, καθώς οι Χρήστος Παπαδόπουλος και Πάνος Μισαηλίδης εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ εκτός για ακόμη ένα παιχνίδι ο Βασίλης Γιαουτζής που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που αποκόμισε στο ντέρμπι με τη Νάουσα. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόστολος Στύλος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο πορτιέρο Γιάννη Σακελλαρίδη, με τους νεαρούς Τζήμα και Παπανικολάου να διεκδικούν τα γάντια του βασικού. Επίσης τιμωρημένος είναι ο μέσος Δημήτρης Τσαγκαράκης, ενώ δύσκολα θα προλάβει και ο Δημήτρης Κυρτέγος, που πάντως ανεβάζει στροφές και μετρά αντίστροφα για την επάνοδό του.

Μακροχώρι – Μαχητής Τερψιθέας : Σπουδαία αναμέτρηση διεξάγεται αύριο στο Δημοτικό Γήπεδο, με το Μακροχώρι να υποδέχεται τον Μαχητή, που ταξιδεύει για δεύτερη φέτος στην Ημαθία μετά την Νάουσα για την 3η αγωνιστική του ομίλου. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη συνεχίζει τις…υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την επικράτηση του στο τοπικό ντέρμπι του ΔΑΚ Νάουσας, έφτασε αισίως τους 12 βαθμούς και τη δεύτερη θέση. Ο έμπειρος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στην συγκρότηση του αρχικού σχήματος και θα επιδιώξει την τρίτη συνεχόμενη νίκη που θα διατηρήσει τους “ασπρόμαυρους” στις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Για τον Νίκος Σταυροθεόδωρο από την πλευρά των φιλοξενούμενων, επανέρχονται οι τιμωρημένοι Μολάς και Φλώρος ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Αλέξης Νικούλης. Εκτός αποστολής είναι οι Λιλλολάρι Ηλίας, λόγω τραυματισμού (κάταγμα φύματος 5ου μετατάρσιο) και ο Τάσος Κουρδής που εκτίει ποινή 4 αγωνιστικών από τον αγώνα με την Νεοκαισάρεια.

ΑΟ Κύμης – Πυργετός : Την ευκαιρία να παραμείνει στις υψηλές θέσεις έχει αύριο η ομάδα της Εύβοιας, που υποδέχεται τον ουραγό Πυργετό στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Η ομάδα του Βαγγέλη Ντόβολη παραμένει αήττητη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί τέρμα στις 6 αναμετρήσεις της καθώς έχει εκτίσει και το προγραμματισμένο της ρεπό. Μοναδικός απόντας για τους γηπεδούχους ο σκόρερ του τέρματος στον Δομοκό, Ηλίας Δήμου που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Η ψυχολογία στα ύψη για τους “κοκκινόμαυρους”, που προέρχονται από ένα σπουδαίο “διπλό” στον Δομοκό σε αντίθεση με το συγκρότημα του Νίκου Αργυρούλη, που δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στα Τρίκαλα, παρόλο που πραγματοποίησε την καλύτερη τους εμφάνιση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Απόντας για τους “βυσσινί” ο Γιώργος Καουνάς, ο οποίος αποβλήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική.

Τρίκαλα – Ρήγας Φεραίος : Μία ακόμη αμφίρροπη αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική. Ο ΑΟΤ υποδέχεται στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης τον Ρήγα Φεραίο, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Το σύνολο του Ζόραν Μπάμποβιτς πέρασε χωρίς απώλειες από την έδρα του Πυργετού, παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά, ενώ οι “κυανόλευκοι” ηττήθηκαν με ανατροπή από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην Πιερία. Μοναδική απουσία για τους γηπεδούχος ο Χρήστος Στάμος που αποβλήθηκε στον Πυργετό, ενώ παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο Σέρβος Νεμάνια Τσβέτκοβιτς, που έλυσε κοινή συνεναίσει το συμβόλαιο του με την ομάδα της Θεσσαλίας. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη θα επιιώξει να… σπάσει το ρόδι στις αναμετρήσεις μακριά από το Βελεστίνο, αφού μέχρι στιγμής μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες του πρωταθλήματος. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχει και ο Θανάσης Μπλέτσας, που ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και επιστρέφει ύστερα από δύο παιχνίδια, ενώ ο Δημήτρης Χατζηαθανασίου θα χάσει τέταρτο συνεχόμενο αγώνα της ομάδας του λόγω τραυματισμού. Απών από τη θεσσαλική πόλη θα είναι και ο Πάσχος που νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Δωτιέας Αγιάς – ΦΑΣ Νάουσα : Στην Αγιά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αγωνίζεται ο Δωτιέας, που υποδέχεται τους “κυανόλευκους” του Βασίλη Αργυρίου, οι οποίοι με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, έχουν υποχωρήσει αρκετά στον βαθμολογικό πίνακα. Αμφίβολοι της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους είναι οι Πετρουζέλης και Τσιρογιάννης που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών και μάλλον δεν θα τους έχει στη διάθεσή του ο Σωτήρης Αντωνίου. Ο Αγιώτης τεχνικός είναι πάντως πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα του και γι’ αυτό το λόγο στην ομιλία του στην τελευταία προπόνηση αναφέρθηκε στην πολύ καλή ψυχολογία ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. Εντούτοις, το στοιχείο της ψυχολογίας είναι…αντιστρόφως ανάλογο για τους Ημαθιώτες, που αναζητούν το “φάρμακο” για την ανάκαμψη και την επιστροφή στις επιτυχίες. Ο Βασίλης Αργυρίου δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Γιώργο Νικόλτση, στον Βαγγέλη Αβραμόπουλο ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες, ενώ αντίθετα στην αποστολή θα βρίσκονται οι Μίμης Μπενίσκος και Ζήσης Βλαχοδήμος που εξέτισαν τις ποινές τους. Συνεχίζεται το γραφειοκρατικό πρόβλημα με τον Στέλιο Ρέτζια, ενώ βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο Γιώργος Γασπαράτος, που στο προηγούμενο παιχνίδι ξεκίνησε από εκεί που…τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, δηλαδή σκοράροντας (πρώτος σκόρερ πέρσι του 3ου ομίλου με 15 γκολ, μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του Νίκο Πιπινίκα).

ΑΟ Καρδίτσας – Αχιλλέας Δομοκού : Πολύ κρίσιμος, εξαιρετικής βαθμολογικής και συνάμα ψυχολογικής σημασίας ο αυριανός αγώνας του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, όπου ο τοπικός ΑΟΚ υποδέχεται τον Αχιλλέα Δομοκού. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη την προηγούμενη αγωνιστική και μάλιστα στη δύσκολη έδρα του Αμπελωνιακού, μία επιτυχία που αναπτέρωσε σημαντικά το ηθικό στο στρατόπεδο των “κυανολεύκων”. Από την άλλη πλευρά η ομάδα από τη ΦΘιώτιδα γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Κύμη και υποχώρησε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς. Οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες, με στόχο τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 :

Τρίκαλα – Ρήγας Φεραίος

ΑΟ Κύμης – Πυργετός

Λευκάδια – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

ΑΟ Καρδίτσας – Αχιλλέας Δομοκού

Μακροχώρι – Μαχητής Τερψιθέας

Λαμία – Αμπελωνιακός

Δωτιέας Αγιάς – ΦΑΣ Νάουσα

Ρεπό : ΑΟ Χαλκίς

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα του 3ου ομίλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected