Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-0

DSCN9032Τον…οίστρο του Αχιλλέα διέκοψαν σήμερα τα Λευκάδια, που με ένα τέρμα του Δημητριάδη έπιασαν την ομάδα της Πιερίας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και συνέχισαν το εντυπωσιακό τους φετινό σερί. Οι “κυανόλευκοι” έκαναν αυτό που έπρεπε και σε ένα ακατάλληλο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών γήπεδο, πήραν το πολυπόθητο τρίποντο και διατήρησαν το αήττητο σε 7 αγωνιστικές. Εντυπωσιακή η επίδοση των “κυανολεύκων” στην άμυνα, που σε επτά αγώνες έχουν δεχτεί μόλις ένα τέρμα και κατέχουν τη δεύτερη θέση στον σχετικό πίνακα, πίσω από την Κύμη που έχει μηδέν παθητικό.

Στο γήπεδο των Λευκαδίων βρέθηκαν σήμερα 200-250 φίλοι και των δύο ομάδων, καθώς αρκετοί ήταν οι Πιερείς που βρέθηκαν σήμερα δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Ο καιρός ιδανικός για ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν μία ώρα περίπου πριν για την καθιερωμένη προθέρμανση. Εκ πρώτης όψεως, ο προπονητής των γηπεδούχων επεφύλασσε εκπλήξεις στον καταρτισμό της ενδεκάδας, σε αντίθεση με τον ομόλογο του του Αχιλλέα που επέλεξε τους παίκτες που εμπιστεύεται στα τελευταία παιχνίδια.

Οι επιλογές των δύο πάγκων και η τακτική

Ο τεχνικός των γηπεδούχων κ. Παπανώτας προχώρησε σε rotation όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα. Η δεδομένη απουσία του Βασίλη Γιαουτζή λόγω τραυματισμού, έφερε τον Σωκράτη Λαμπριανίδη και πάλι στους πρώτους έντεκα, ενώ εκτός έμεινε ο Κώστας Έξαρχος. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε μετά την τιμωρία του ο Χρήστος Παπαδόπουλος ενώ στα δύο άκρα της άμυνας διατηρήθηκαν οι Γιώργος Μπρέγκου και Αντώνης Καρατάσος, όπως στο παιχνίδι στην Τερψιθέα. Στόπερ οι Χρήστος Πίττος και Μάκης Μισαηλίδης, με τον αδερφό του Πάνο να αγωνίζεται ως “κόφτης”. Στο κέντρο από αριστερά προς τα δεξιά οι Λάντι Κόλα, Σωκράτης Λαμπριανίδης, Χρήστος Ζαρογιάννης και ο Αντώνης Παρσόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στο φετινό πρωτάθλημα. Στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Μάκης Δημητριάδης, με ξεκάθαρο στόχο να κινείται κάθετα, προς τα δεξιά και με την ταχύτητα του, στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη πλευρά, ο Αποστόλης Στύλος επέλεξε τελικά τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια στη θέση του τιμωρημένου Γιώργου Σακελλαρίδη και τους Καπασακαλίδη και Δερμίση στις δύο πτέρυγες της άμυνας. Στις θέσεις των στόπερ οι έμπειροι Δημητρίου και Τασίδης ενώ αμυντικός χαφ – κόφτης επιλέχθηκε ο Τζιάμας, με τον πρώην παίκτη της Νάουσας, Παυλίδη να έχει πιο δημιουργικό ρόλο. Στο κέντρο οι Ευαγγελόπουλος, Νάκας και Παμλίδης, με τους δύο τελευταίους να κινούνται περιφερειακά επιθετικά και όποτε η ομάδα ήταν σε θέση άμυνας, συνέκλιναν προς το κέντρο. Στην κορυφή της επίθεσης για ακόμη ένα παιχνίδι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας Νίκος Μπαγγέας, που φέτος…μετακόμισε στην επίθεση βοηθώντας με την εμπειρία αλλά και τα προσόντα του.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Εκ των πραγμάτων και με δεδομένη την εξαιρετική ποιότητα των παικτών, θα περίμενε κανείς ένα παιχνίδι με πολλά γκολ, πολύ τακτική στη…σκακιέρα των δύο προπονητών αλλά και ωραίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Εντούτοις, ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν ανασταλτικός παράγοντας για όλα τα παραπάνω και ήταν φανερό πως όποιος πετύχαινε τέρμα, θα κέρδιζε και τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία από το πρώτο λεπτό, ενώ υπερτερούσαν σε ύψος σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Οι δύο καλές προσπάθειες του Αχιλλέα στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις αντίστοιχες των Λευκαδίων που σταμάτησαν στον σταθερό Τζήμα.

Στο δεύτερο μέρος, οι κινήσεις τακτικής συνεχίστηκαν εκατέρωθεν, με τους γηπεδούχους όμως να στέκονται φανερά καλύτερα στο πιο βαρύ πλέον γήπεδο, καταφέρνοντας να ελέγχουν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Το παληκαρίσιο τέρμα του Δημητριάδη με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και το πλεονέκτημα που αποκτούσαν οι γηπεδούχοι, ουσιαστικά τους έδωσε και τη νίκη που παρά τις προσπάθειες των “κοκκινόμαυρων” στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι και από τα Λευκάδια.

Λεπτό προς λεπτό

3′ Σέντρα του Τασίδη από δεξιά, ο Παπαδόπουλος αν και γλίστρησε μπλόκαρε τη μπάλα προ του Νάκα που μπήκε στη φάση.

7′ Σουτ του Λαμπριανίδη από τον άξονα, η μπάλα μακριά από το δεξί δοκάρι του Τζήμα.

16′ Τεχνικό σουτ του Νάκα από το ύψος της περιοχής η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

19′ Ευθύβολο σουτ του Ευαγγελόπουλου από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος πέφτει στην αριστερή γωνία του και διώχνει σε κόρνερ.

26′ Πολύ ωραία κάθετη πάσα του Παρσόπουλου που αιφνιδιάζει την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ζαρογιάννης στο τετ-α-τετ θα νικηθεί από τον Τζήμα, που αποκρούει με τα πόδια.

32′ Κίτρινη κάρτα Τζιάμας.

42′ Κίτρινη κάρτα Παναγιώτης Μισαηλίδης.

46′ Αλλαγή για τον Αχιλλέα, ο Τσιαμπέρας στη θέση του Τζιάμα.

48′ Κίτρινη κάρτα Καπασακαλίδης.

51′ Κίτρινη κάρτα Λαμπριανίδης.

53′ Κίτρινη κάρτα Τασίδης.

57′ Πρώτη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Έξαρχος στη θέση του Παρσόπουλου.

58′ ΓΚΟΛ! Ο Λαμπριανίδης κινείται παράλληλα της μεγάλης περιοχής, πασάρει δεξιά στον Δημητριάδη, ο τελευταίος μπαίνει κάθετα στη μεγάλη περιοχή και πριν τον προλάβει ο Τασίδης “σκάβει” τη μπάλα με το αριστερό πάνω από τον Τζήμα και ανοίγει το σκορ μέσα σε αποθέωση (1-0)

75′ Σουτ του Τσιαμπέρα από το ύψος της περιοχής, μετά από εναλλαγή της μπάλας με τον Παμλίδη, η μπάλα λίγο άουτ.

76′ Κίτρινη κάρτα Νάκας.

78′ Δεύτερη αλλαγή για τα Λευκάδια, ο Μουρατίδης στη θέση του Κόλα.

79′ Σουτ του Έξαρχου από τη γωνία της περιοχής, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Τζήμας.

84′ Τρίτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Τσιάνος στη θέση του Παμλίδη.

90+2′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Πληκαδίτης στη θέση του Δημητριάδη.

Αρχικές συνθέσεις

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Καρατάσιος, Κόλα, Μπρέγκου, Μισαηλίδης Μ., Μισαηλίδης Π., Πίττος, Ζαρογιάννης, Λαμπριανίδης, Παρσόπουλος, Δημητριάδης

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Τζήμας, Καπασακαλίδης, Δερμίσης, Δημητρίου, Τασίδης, Τζιαμάς, Παυλίδης, Ευαγγελόπουλος, Μπαγκέας, Νάκας, Παμλίδης

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected