Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Μαχητής Τερψιθέας 1-1

CIMG7646Μοιρασιά στην Ημαθία, σε ένα μέτριο γενικά παιχνίδι με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές διακοπές. Οι φιλοξενούμενοι πήραν σημαντικό βαθμό σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και προερχόταν από συνεχόμενες νίκες. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν για δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους (0-2 με την Κύμη τη δεύτερη αγωνιστική) να πάρουν το τρίποντο και με τον βαθμό της ισοπαλίας έφτασαν τους 13 βαθμούς και την 3η θέση. Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης πως τα γκολ για τις δύο ομάδες πέτυχαν οι πρώτοι σκόρερ του 3ου ομίλου, Καφές και Κρεββατάς.

H παρουσία του κόσμου σήμερα ήταν ενθαρρυντική, καθώς 150-160 θεατές βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο του Μακροχωρίου, αριθμός που σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις ήταν σαφώς πιο αισιόδοξος. Ο καιρός για ακόμη μία Κυριακή ιδανικός για ποδόσφαιρο και τα λίγα σύννεφα που έκαναν την εμφάνιση τους, δεν ενέπνεαν ανησυχία για πιθανότητα βροχής.

Οι επιλογές των τεχνικών

Ο Λεωνίδας Μπίλης χρησιμοποίησε τους έντεκα που επέλεξε και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΦΑΣ Νάουσα. Ο έμπειρος προπονητής, παρά το rotation των πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος και Κυπέλλου φαίνεται πως βρίσκει τον βασικό κορμό της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Σταυροθεόδωρος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και με ενισχυμένο κέντρο, είχε πρωταρχικό στόχο να “μπλοκάρει” τα αντίπαλα ατού.

Που κρίθηκε το ματς

Όπως και στα περισσότερα παιχνίδια, το Μακροχώρι ξεκίνησε δυνατά τη σημερινή αναμέτρηση και από το πρώτο λεπτό ζήτησε το γκολ. Με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς και παίζοντας κυρίως από τα άκρα,  δημιούργησαν ρήγματα στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να προηγηθούν πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Οι περισσότεροι στο σημείο εκείνο θεώρησαν πως οι γηπεδούχοι θα συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό και θα κατάφερνε να επιβληθεί των αντιπάλων τους. Οι “κυανόλευκοι” όμως παρά το αρχικό σοκ, ανασυντάχθηκαν, έκλεισαν τους διαδρόμους και άρχισαν δειλά δειλά να βγαίνουν στην επίθεση. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 45+1′ η ομάδα από τη Λάρισα ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μαλάκου, με τον διαιτητή να δείχνει “παίζετε”.

Το τέρμα που ζητούσαν οι φιλοξενούμενοι το πέτυχαν στο 54′, σε μία χρονική περίοδο που το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο κέντρο και χωρίς σημαντικές πρωτοβουλίες εκατέρωθεν. Από το σημείο εκείνο το παιχνίδι έγινε αρκετά νευρικό, υπήρξαν πολλές διακοπές είτε για φάουλ είτε για συστάσεις του ρέφερι, ενώ “κιτρίνισε” αρκετούς παίκτες. Αμφότερες οι ομάδες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα είχαν από δύο καλές στιγμές, ενώ στο 90+2′ οι “ασπρόμαυροι” θα μπορούσαν να προκαλέσουν…έμφραγμα στον Μαχητή αλλά ο Καφές δεν έκανε καλό υπολογισμό στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Μπρέλλα.

Λεπτό προς λεπτό

3′ Σουτ του Μαλάκου, η μπάλα άουτ

5′ Πάσα του Σαλέπη στο ύψος της περιοχής για τον Καφέ, αυτός καθυστερεί και κλείνεται αποτελεσματικά από τους αμυντικούς.

9′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από δεξιά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, σκάει μπροστά στον Μπρέλλα ο οποίος αιφνιδιάζεται και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα (1-0)

14′ Ωραία εναλλαγή Μάτου-Μαλάκου, ο τελευταίος πασάρει στον ξεμαρκάριστο Κυριάκο, σουτ του τελευταίου η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

17′ Εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, διπλή προσπάθεια του Μαλάκου η μπάλα άουτ.

45’+1′ Πολύ ωραία πάσα του Μάτου στον Μαλάκο, ο Σταματέλος βγαίνει έγκαιρα και κόβει τη μπάλα, η οποία όμως καταλήγει ξανά στον Μάτο, σέντρα του τελευταίου με στόχο τον Μαλάκο, νέα έξοδος του πορτιέρο του Μακροχωρίου με τον υψηλόσωμο επιθετικό να βρίσκεται στο έδαφος. Έντονες οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

54′ ΓΚΟΛ! Σουτ του Μάτου, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στον Κρεββατά, ο οποίος με πλασέ ισοφαρίζει για τον Μαχητή (1-1)

60′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από καλό σημείο, η μπάλα μόλις άουτ.

65′ Παράλληλη πάσα του Καφέ στον Αντώνη Ηλιάδη, καλό σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

68′ Εκτέλεση φάουλ του Μόλα, δυνατό σουτ του Κρεββατά που έγινε κάτοχος της μπάλας, άουτ.

84′ Ο Τζεϊρανίδης προλαβαίνει τον Μόλα πριν γίνει απειλητικός, ο επιθετικός όμως του Μαχητή θα καταφέρει σε δεύτερο χρόνο να σουτάρει, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

90+2′ Σέντρα του Συμεωνίδη, ο Καφές θα κάνει το σουτ στην κίνηση, ο Μπρέλλας σε ετοιμότητα.

Κίτρινες κάρτες : Τζεϊρανίδης (84′), Πιέτρα (68′) / Κυριάκος (60′), Μόλας (16′), Σαββίδης (86′)

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Ηλιάδης Γ. (76′ Αργυρόπουλος), Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Γεωργίου, Ελευθεριάδης (60′ Ποζίδης), Πιέτρα, Καφές, Τσακαλίδης Τ. (54′ Ηλιάδης Α.), Σαρηγιαννίδης.

Μαχητής Τερψιθέας : Μπρέλλας, Μπουροζίκας (75′ Νικούλης), Κρίτσας, Αθανασίου, Φλώρος, Παυλόπουλος, Κυριάκος, Μολάς, Μαλάκος (69′ Σαββίδης), Μάτος (90′ Τσιαντούλης), Κρεββατάς.

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected