Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δωτιέας Αγιάς – ΦΑΣ Νάουσα 2-2

Σε ένα παιχνίδι “run & gun” όπως λένε οι Αμερικάνοι για τα παιχνίδια του NBA που η μπάλα…χάνεται, Δωτιέας Αγιάς και ΦΑΣ Νάουσα μοιράστηκαν βαθμούς, εντυπώσεις και…ημίχρονα! Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιστρέψουν από το εις βάρους τους 0-2 του ημιχρόνου, ισοφαρίζοντας μάλιστα με πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και παρά τις ευκαιρίες που είχαν στις αρχές του δευτέρου μέρους να “κλειδώσουν” τη νίκη, οπισθοχώρησαν και δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο.

Στο γήπεδο της Αγιάς βρέθηκαν 300 περίπου φίλοι των γηπεδούχων, που η εκτός έδρας νίκη επί της Χαλκίδας είχε δημιουργήσει ευφορία στις τάξεις της ομάδας. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι με την ψυχολογία στο ναδίρ μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, αγωνιζόταν με την πλάτη στον τοίχο και ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα έβαζε σε…δίνη το στρατόπεδο της ιστορικής ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους “κυανόλευκους”, καθώς ο Συμπεθέρης στο 4ο μόλις λεπτό δέχτηκε την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Γασπαράτου και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μάλτζαρη. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες, δείγμα της μεγάλης πίεσης των τελευταίων ημερών. Το γρήγορο τέρμα για τους φιλοξενούμενους αιφνιδίασε τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου, που έπρεπε από πολύ νωρίς να αλλάξουν τη στρατηγική τους. Η αντίδραση ήρθε στο 21′ με μία καλή ευκαιρία του Τσατσαλίδη, που μπλόκαρε ο Σιμψερής για να έρθει η δεύτερη ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους, όταν ο Συμπεθέρης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Γρηγόρης Αργυρίου έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σέντρα ακριβείας σημάδεψε το κεφάλι του Μπενίσκου, με τον έμπειρο φορ να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Νάουσας.

Το 0-2 με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήταν μία εξέλιξη που έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους και ανάγκασε τον Σωτήρη Αντωνίου να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή, περνώντας τον επιθετικό Βαλαώρα στη θέση του αμυντικού Γούτου. Ο νεοεισελθών ήταν και ο δημιουργός στη δεύτερη καλή ευκαιρία του Δωτιέα στο πρώτο μέρος, ο Τσατσαλίδης όμως είδε τον Μπενίσκο να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έδειξε τις διαθέσεις των “ερυθρολεύκων”, που βγήκαν από τα αποδυτήρια με στόχο να ρισκάρουν και να τα παίξουν “όλα για όλα”. Κατάφεραν στο 52′ να μειώσουν το σκορ με τον Βαλαώρα και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, όμως ο ΦΑΣ ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει το 1-3, που ουσιαστικά θα “κλείδωνε” τη νίκη. Στο 61′ ο Συμπεθέρης έκανε τη σέντρα με στόχο τον Περηφανόπουλο, ο οποίος έπιασε δυνατή κεφαλιά με τον πορτιέρο του Δωτιέα να σώζει πάνω στη γραμμή, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γασπαράτος κουβάλησε τη μπάλα από το κέντρο και βλέποντας τον Μάλτζαρη εκτός θέσης “έσκαψε” τη μπάλα η οποία βρήκε το δοκάρι.

Από το χρονικό σημείο εκείνο και μέχρι τη φάση του πέναλτι, οι γηπεδούχοι “εγκαταστάθηκαν” στα αντίπαλα καρέ και με συνεχείς επιθετικές πρωτοβουλίες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των “κυανολεύκων”. Στο 87′ ο Δωτιέας ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τσατσαλίδη από τον Σιμψερή, με τον διαιτητή κ. Παπαργυρίου από την Πιερία να δείχνει “παίζετε”, όμως στο 94′ και σε ένα γύρισμα του Λώττα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπατάνου και ο ρέφερι αν και αρχικά σάστισε, τελικά έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσα ο ίδιος, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Συνθέσεις

Δωτιέας Αγιάς: Μάλτζαρης, Κατσίκης, Γούτος(35’ Βαλαώρας), Τσανάκας (70’ Λούγκος), Πολύζος, Ντακούλας, Τσιλούλης(80’ Σιμούλης), Τσιρογιάννης, Λώττας, Τζιώλας, Τσατσαλίδης.

ΦΑΣ Νάουσα : Συμψερής, Παπατάνος, Αργυρίου, Πέικος, Μουσικάκης, Κεφαλάς, Συμπεθέρης, Πούπης (67′ Βλαχοδήμος Α.), Μπενίσκος (89′ Βλαχοδήμος Ζ.), Γασπαράτος (80′ Παπαδής), Περηφανόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected