Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0

59702dc15cf6ef8cd9eb1b737b67711e_LΧωρίς να πιάσει εξαιρετική απόδοση ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον ΠΑΟΚ που εμφάνισε και πάλι… σύνδρομο ηττοπάθειας, πήρε τη νίκη με 4-0 και… κούνησε μαντήλι τίτλου αφήνοντάς τον πίσω με έξι βαθμούς

Με Μήτρογλου, Σαβιόλα, Φουστέρ και Κάμπελ να σκοράρουν, οι ερυθρόλευκοι κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αποδεικνύοντας έναντι του βασικού αντιπάλου τους για τη διεκδίκηση του τίτλου, ότι παραμένουν το απόλυτο φαβορί, καθώς η διαφορά ποιότητας και νοοτροπίας (κυρίως) από τον ΠΑΟΚ παραμένει μεγάλη.

Από την άλλη πλευρά, ο δικέφαλος της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να παρουσιάζει… αρρυθμίες όποτε απομακρύνεται από την Τούμπα, τέτοιες που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται για ομάδα που επιδιώκει να αντισταθεί στην ερυθρόλευκη κυριαρχία.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει έντονα τον Στέφενς, αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη, ενόψει Γενάρη…

Ο Ολυμπιακός μπήκε όπως έπρεπε να μπει σ’ ένα ματς που έκρινε αρκετά για τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που κατέβηκε… πιο φοβισμένα από ποτέ στο Φάληρο και μοιραία έφυγε φορτωμένος με τέσσερα γκολ για τη συμπρωτεύουσα και με αρκετό προβληματισμό. Απόλυτα δικαιολογημένα τα «όλε» και οι πανηγυρισμοί για τους «ερυθρόλευκους» που χωρίς να… φορτσάρουν έκαναν… πλάκα στον «δικέφαλο του Βορρά» και μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα τέρματα απέναντι σε μια ομάδα η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε ούτε τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις.

Παρά τα συνεχή παιχνίδια και την κόπωση που υπάρχει στους παίκτες του Ολυμπιακού, από τα δυνατά ματς που κλήθηκαν να δώσουν το τελευταίο 10ήμερο, ο Μίτσελ δεν έκανε σημαντικές αλλαγές και παρέταξε την ομάδα του με ενδεκάδα… Λεωφόρου κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε κάποιες εκπλήξεις στην ενδεκάδα του αλλά γρήγορα όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Οι… εμπνεύσεις του Στέφενς δεν βοήθησαν σε καμία περίπτωση την ομάδα του, ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την αρχή ως το τέλος και μετά το πρώτο γκολ του Μήτρογλου στο 36’… τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει όλες κι όλες τέσσερις τελικές κι αυτές… σκοτωμένες, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μίτσελ να κάνει… πάρτι. Το δεύτερο γκολ, με τη μορφή του αγώνα, ήταν θέμα χρόνου και ήρθε από τον Σαβιόλα στο 60’, ενώ στο 74’ ο Φουστέρ και στο 80’ ο Κάμπελ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη που δίνει «αέρα» έξι βαθμών στον Ολυμπιακό από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που με τέτοια εικόνα όχι πρωτάθλημα δεν μπορεί να διεκδικήσει αλλά θα δυσκολευτεί ακόμα και να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση αν δεν αλλάξει άμεσα νοοτροπία και αγωνιστική συμπεριφορά.

Το μόνο σίγουρο μετά το τέλος του, κατ’ ευφημισμών ντέρμπι αφού έγινε… πάρτι, είναι πως στον Ολυμπιακό μπορούν να πανηγυρίζουν απόλυτα δικαιολογημένα. Η ομάδα μέσα σε οκτώ ημέρες ουσιαστικά, νίκησε Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ χωρίς να δεχθεί γκολ, έχει γίνει απόλυτο αφεντικό στο πρωτάθλημα κι έκοψε… το βήχα σε επίδοξους αμφισβητίες, ενώ είναι πιο γερά από ποτέ στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Champions League. Τι άλλο να ζητήσουν οπαδοί, προπονητής και διοίκηση από τους «ερυθρόλευκους»;

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης (78΄ Μασάντο), Σάμαρης, Κάμπελ, Φουστέρ, Σαβιόλα (64΄ Ντομίνγκες), Μήτρογλου (77΄ Μπονγκ).

ΠΑΟΚ : Χακόμπο, Σκόνδρας, Λίνο, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λάζαρ (70΄ Νίνης), Τζιόλης, Λούκας, Στοχ (46΄ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (63΄ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected