Γ Εθνική / Τοπικά

Χρήστος Ζαρογιάννης : “Πειθαρχία σε όλα τα επίπεδα!”

CIMG7208Δύο 24ωρα πριν την επόμενη αναμέτρηση των Λευκαδίων και το ταξίδι στο όμορφο Βελεστίνο για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ρήγα Φεραίο, ο Χρήστος Ζαρογιάννης, μίλησε στο Imathia Sports News και στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο, τόσο για το θέμα που προέκυψε με την αποχώρηση του Γιώργου Τσαλώνη από την ομάδα αλλά και για την ανακοίνωση της διοίκησης σχετικά με τα θέματα πειθαρχίας. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός ήταν απόλυτος στις απαντήσεις του και όντας ο ίδιος για πολλά χρόνια επαγγελματίας, απάντησε για την αντίδραση της ομάδας σε τέτοιου είδους ζητήματα. Ας δούμε ποια θέματα ανέλυσε ο 28χρονος άσος του ΠΑΣ :

Για την ανακοίνωση της διοίκησης σχετικά με τις τιμωρίες των συμπαικτών του : “Θεωρώ πως όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές, όταν ζούμε και λειτουργούμε σε μία ομάδα, είτε αυτή είναι επαγγελματική είτε ερασιτεχνική και εφόσον ο σύλλογος μας αντιμετωπίζει όπως πρέπει, έτσι και εμείς οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε και να πειθαρχούμε αναλόγως. Πιστεύω πως το στοιχείο της πειθαρχίας είναι η βάση για τη λειτουργία μίας ομάδας. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και κανείς δεν πρέπει να υπερβαίνει την λεγόμενη “κόκκινη γραμμή”.

Για το αν θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά η κοινοποίηση αυτών των ενεργειών : “Πιστεύω το αντίθετο. Ο εσωτερικός κανονισμός σε μία ομάδα πρέπει να τηρείται. Σίγουρα είναι ένα καταστατικό που συμφωνείται μεταξύ του προπονητή και των παικτών, όμως η διοίκηση είναι αυτή που κρίνει αν θα πρέπει τυχόν δυσlειτουργίες να τις κοινοποιεί στον κόσμο μέσω του Τύπου. Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιοποίηση θεωρώ πως οφελεί στην αγωνιστική πειθαρχία και προλαμβάνει κάθε είδους προβλήματα”.

Για την άποψη του σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας και αν περίμενε κάτι διαφορετικό : “Το σίγουρο είναι πως αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να φτάσει το τέλειο σε τέτοιο επίπεδο, όμως θεωρώ πως η ομάδα των Λευκαδίων, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν γενικότερα στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή μας, λειτουργεί σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Αυτό αποδυκνείεται άλλωστε από την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και αντικατοπτρίζεται από τη βαθμολογική της θέση στο πρωτάθλημα”.

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα και αν θεωρεί κομβικούς τους επόμενους αγώνες : “Το προνόμιο σε αυτό τον όμιλο είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα σε όλες τις ομάδες, που προκαλεί πολλά “στραβοπατήματα”. Κάθε παιχνίδι είναι και ένα νέο σενάριο και νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να προϊδεάσει τίποτα σ’ αυτόν τον όμιλο. Βήμα-βήμα, με καθαρή και ορθή σκέψη, πιστεύω πως θα πετύχουμε τον στόχο μας και από κει και πέρα την τελευταία αγωνιστική θα κρίνουμε την συνολική εικόνα της ομάδας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected