Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Αχιλλέας Νάουσας 1-0

DSCN9556Ντέρμπι με τα όλα του και εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου που γέμισε περιμετρικά το γήπεδο της Μελίκης, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής αναμέτρησης ανάμεσα σε δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και μέχρι πρότινος συγκάτοικοι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Φίλιππος κατάφερε και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και απολαμβάνει πλέον τη…μοναξιά έχοντας 28 βαθμούς, έξι πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, είχε δύο όψεις στα δύο 45λεπτα και δικαίωσε όσους πίστευαν πως το συγκεκριμένο παιχνίδια θα κριθεί στο γκολ. Οι “κυανόλευκοι” του Βασίλη Κουρογεωργάκη πήραν τα “ηνία” στο δεύτερο μέρος, είχαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, βρήκαν όμως απέναντι τους έναν εξαιρετικό Σωτήρη Ιωακειμίδη, ο οποίος ήδη έχει επιλεγεί για υποψήφιος MVP της 12ης αγωνιστικής.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας, ο κόσμος του Φίλιππου αλλά και μερικοί εκδρομείς από τη Νάουσα, έδωσαν “βροντερό” παρόν στο γήπεδο της Μελίκης και θύμισε παλιές καλές εποχές, που το γήπεδο γέμιζε από άκρη σε άκρη. Οι δύο προπονητές δεν επεφύλασσαν εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα, ενώ ο Βασίλης Κουρογεωργάκης επέλεξε και πάλι τον νεαρό Παναγιώτη Ντάτση, αποκάλυψη των τελευταίων αναμετρήσεων για τους “κυανόλευκους”.

Το πρώτο 20λεπτο ανήκει αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να βγουν με αξιώσεις στα καρέ του Ηλιάδη. Ο Παπαδόπουλος είχε στο διάστημα αυτό δύο πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ για τους “ερυθρόλευκους”, για να έρθει το 17ο λεπτό στο οποίο ο Φίλιππος άνοιξε το σκορ. Ο Θοδωρής Πέτγαζλης πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον πρώτο σκόρερ των γηπεδούχων, Δημήτρη Τσιούπρο και αυτός με πλασέ νίκησε τον πορτιέρο του Αχιλλέα, μέσα σε αποθέωση των φιλάθλων και των συμπαικτών του.

Το ιδανικό ξεκίνημα για το σύνολο του Κώστα Παυλόπουλου, διαδέχτηκε η άνοδος στην απόδοση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι σταδιακά ανέβασαν την απόδοση τους. Στο διάστημα αυτό οι “κυανόλευκοι” είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση στα καρέ του Ιωακειμίδη, εντούτοις οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που είχαν μια καλή στιγμή στο 39′, ο Τσιούπρος όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ηλιάδη, που μπλόκαρε σταθερά.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα επεφύλασσε περισσότερες συγκινήσεις και έναν πολύ δραματικό τόνο. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Αχιλλέα και παρά το καλό πρώτο 5λεπτο, παρέδωσαν τη…σκυτάλη στους “κυανολεύκους”, οι οποίοι από το χρονικό σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, θύμισαν αρκετά τον εκτός έδρας αγώνα στο Διαβατό, που δημιούργησαν πολλές καταστάσεις στην αντίπαλη εστία αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Παρασταστίδης, Κακούδης, Καραλιόπουλος και Τουμαράς δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Ιωακειμίδη, ο οποίος δήλωσε παρόν όποτε χρειάστηκε και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία πολύ μεγάλη νίκη και τους φιλοξενούμενους να τα βάζουν για μία ακόμη φορά με την τύχη τους, που δεν τους επέτρεψε να πάρουν βαθμούς σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Καραϊωσήφ.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Χαραλαμπίδης, Κακαγιάννης, Καραγκιζόπουλος, Τενεκετζή, Μπούφι, Παπαδόπουλος (78′ Τσάκαλος), Τσιούπρος, Πέτγαζλης (87′ Μπιτόπουλος, Τεγούσης (70′ Τάτσης)

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Μήτσικας, Τσάλμας, Θεοδοσιάδης, Παπαπέσιος, Σύγγας (60′ Κακούδης), Τουμαράς, Μπράτσης, Ντάτσης (54′ Καραλιόπουλος), Παραστατατίδης, Γιάτσιος

Για το Imathia Sports News, Βασίλης Τζίμος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected