Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

77fbf0164048657ff508c1019a2cfc91_LΜε… μαγικά και δυο γκολ από τον Καρέλη, κι ένα από τον Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ της ισοφάρισης από τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο και τον νίκησε 3-1 απόλυτα δίκαια. Ο Ντε Βινσέντι το γκολ των Ηπειρωτών.

Ήρθε από τον πάγκο κι έκανε τη… διαφορά! Ο Νίκος Καρέλης το τελευταίο διάστημα «έβγαζε μάτια» με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων αλλά στον Παναθηναϊκό δεν είχε καταφέρει να δείξει τα προσόντα του και να κάνει τη διαφορά. Ο νεαρός φορ, ωστόσο, το κατάφερε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο, ένα ματς που παραλίγο να… στραβώσει πάρα πολύ για τους «πράσινους», κάνοντας τη διαφορά και μπαίνοντας μάλιστα στη θέση του Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος συνήθως έκρινε τέτοιου είδους παιχνίδια για λογαριασμό της ομάδας του Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ καλός έχοντας έλθει από τη διακοπή του πρωταθλήματος και… έπνιξε τον ΠΑΣ, ο οποίος είχε μόνο ένα καλό 20λεπτο στο ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ντε Βινσέντι αλλά και να απειλήσει με τον Ίλιτς ο οποίος σ’ αυτό το διάστημα δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ωστόσο, η είσοδος του Καρέλη έδωσε ενέργεια και φαντασία στην επίθεση των «πράσινων», αλλά και αποτελεσματικότητα αφού με τα δυο του γκολ καθόρισε το παιχνίδι και χάρισε τρίποντο στο «τριφύλλι» το οποίο δίνει συνέχεια στην αγωνιστική του άνοδο.

Με… τακουνιά Μπεργκ και deja vu Ντε Βινσέντι!

Οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης και πήραν τα ηνία από τα πρώτα λεπτά, κάνοντας αρκετές φάσεις μπροστά στην εστία του Βελλίδη ο οποίος κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα του ΠΑΣ, ωστόσο στο 32′ μετά την απόκρουσή του στο εξαιρετικό σουτ του Πράνιτς, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τακουνάκι του Μπεργκ που έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του, φαινόταν πως δεν κατάφερνε να απειλήσει την εστία του Καπίνο, όμως, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αφού ο Ίλιτς σε μια φάση από τα αριστερά ξεπέρασε με άνεση τον Τριανταφυλλόπουλο και την ίδια ώρα ο Ντε Βινσέντι ξέφυγε από τον Μαρινάκη, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός μόνος του από τη μικρή περιοχή στο 51′ να φέρει το ματς στα ίσα! Το γκολ του Ντε Βινσέντι, μάλιστα, άρχισε να ξυπνά και μνήμες από την περσινή γκέλα με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ όταν και πάλι ο ίδιος παίκτης είχε κάνει το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Ειδικά , όσο ο Παναθηναϊκός έδειχνε μπλοκαρισμένος, η ισοπαλία  ερχόταν ολοένα και πιο κοντά…

Τα… μαγικά του Καρέλη!

Σε αυτό το διάστημα που ο Παναθηναϊκός φάνηκε να χάνει τον έλεγχο, γρήγορα ο Αναστασίου έκανε σωστές παρεμβάσεις από τον πάγκο και συνέβαλε καθοριστικά στο να γείρει οριστικά η πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Η είσοδος του Νίκου Καρέλη στη θέση του Λουτσιάνο Φιγκερόα μπορεί να… ξένισε, όμως έκρινε το ματς! Ο νεαρός φορ έκανε… μαγικά από ένα σημείο κι έπειτα, «χόρεψε» την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα κι εξέθεσε το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη. Αρχικά σκοράροντας για το 2-1 στο 83′ με τρομερή ατομική ενέργεια, και στη συνέχεια αδειάζοντας ξανά δυο αντιπάλους είχε δημιουργήσει έτοιμο γκολ για τον Μάρκους Μπεργκ.

Στη φάση του τρίτου γκολ, ωστόσο, περικλείεται και όλη η φιλοσοφία του φετινού Παναθηναϊκού και το κλίμα οικογένειας που έχει καλλιεργηθεί στην ομάδα. Ο Σουηδός φορ είχε φύγει εντελώς μόνος με τον Βελλίδη και είχε… εκατό τρόπους για να σκοράρει. Προτίμησε όμως να δώσει τη μπάλα στον επερχόμενο Καρέλη, για να του χαρίσει ένα ακόμα γκολ στο ματς και στη σεζόν, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς!

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στους 20 βαθμούς και την 4η θέση, ικανοποιώντας με το ποδόσφαιρο που έπαιξε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τόσο τους φίλους του που είδαν τηλεοπτικά τον αγώνα, λόγω τιμωρίας, όσο και τους… τρελούς οπαδούς του που αψήφισαν τη δυνατή βροχή και ανέβηκαν στις ταράτσες πίσω από τη Θύρα 13 για να στηρίξουν και να αποθεώσουν την ομάδα…

Παναθηναϊκός : Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (60′ Κουτρουμπής), Νάνο, Λαγός (70′ Ατζαγκούν), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (61′ Καρέλης), Μπεργκ.

ΠΑΣ Γιάννινα : Βελλίδης, Ντάσιος, Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Τσάβες (24′ Ρουμπουλάκου, 60′ Κεϊτά), Ίλιτς.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected