Super League 1

Πανιώνιος – SKODA Ξάνθη (0-0) Δηλώσεις Βασιλακάκη

a865f5b74e2625486d24f02bf940670d_LΟ Πανιώνιος παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Ξάνθη χάνοντας πέναλτι και παίζοντας για μεγάλο διάστημα με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Κάλβο στο 59’.

Σε οριακό σημείο βρισκόταν ο Πανιώνιος μετά την ήττα του από τον Λεβαδειακό και η εντός έδρας αναμέτρησή του με τη Ξάνθη ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς δεν είχε άλλο στόχο εκτός από το τρίποντο της νίκης που θα του έδινε τη δυνατότητα να αποσπαστεί οριστικά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Για την ομάδα του Νίκου Παντελή, όλα πήγαν… δεξιά, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες μένοντας στο ισόπαλο 0-0, αποτέλεσμα που βόλεψε μόνο τους Θρακιώτες που διατηρήθηκαν σε επαφή με τις θέσεις των play-off.

Από νωρίς οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ, καθώς στο 20’ ο Ντε Γκούζμαν παραχώρησε πέναλτι με τον Χρήστο Αραβίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Τσέμα να αποκρούει στην αριστερή γωνία του.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 59’ ο Κάλβο αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να ωθήσει τον Πανιώνιο προς τη νίκη.

Αντίθετα, η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το τρίποντο, όταν η εκτέλεση φάουλ του Χοσέμι στο 64’ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Πανιώνιος : Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός (87’ Λάζνικ), Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβίδης (77’ Καμπάνταης), Καλτσάς (65’ Ντούνης).
SKODA Ξάνθη : Τσέμα, Παΐτο, Γούτας, Ντε Γκούζμαν (57’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι (88’ Ράνος), Μάνταλος (76’ Μαρίν), Κάλβο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βασιλακάκη στην κάμερα της Nova

«Είναι θετικό όταν παίζεις εκτός έδρας να μην χάνεις. Πήραμε έναν βαθμό αρκετά δύσκολο αφού μείναμε με δέκα παίκτες. Προσπαθήσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, όμως ένας βαθμός εκτός έδρας με δύσκολες καταστάσεις είναι πολύ σημαντικός για τη συνέχεια. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε καλά τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια να επικεντρωθούμε στο δεύτερο μισό», δήλωσε αρχικά ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Για την καλή εικόνα που παρουσιάζει η Ξάνθη στα τελευταία ματς: «Όταν αλλάζει ένας προπονητής οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. Έχει τη δική του φιλοσοφία. Από εκεί και πέρα, ο κορμός είναι ο ίδιος και οι παίκτες είναι οι ίδιοι. Να μην πούμε για τον πρώτο γύρο ακόμη γιατί υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια στα οποία θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς για να ήμαστε κοντά στην 5η θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου».

Για τη μίνι παράδοση που έχουν δημιουργήσει επί του Πανιωνίου: «Οι παραδόσεις λένε ότι είναι για να σπάνε. Ωστόσο είναι ένα κομμάτι που επηρεάζει αρκετά ψυχολογικά πριν το παιχνίδι. Καλό είναι να υπάρχουν παραδόσεις αν είναι με το μέρος σου».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected