Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

ΟΦΗ – ΑΕΛ Καλλονής 0-1

ba928b688cc54ddfeb97a41f8da0c783_LΠροβάδισμα πρόκρισης για την Καλλονή η οποία με δέκα παίκτες από νωρίς στο «Γεντί Κουλέ» νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ χάρη στο γκολ του Βλάση Καζάκη στο 83’ του αγώνα.

Τεράστια ψυχικά αποθέματα και θέληση για το θετικό αποτέλεσμα έδειξε στο Ηράκλειο η Καλλονή, καθώς κατάφερε να πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στον ΟΦΗ, στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, με το γκολ του Βλάση Καζάκη στο 83’ να ολοκληρώνει μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Κρητικούς και μάλιστα με αριθμητικό μειονέκτημα από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου όταν και αποβλήθηκε ο Εμάνουελ Περόνε.

Πλέον, η Καλλονή έχει στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας αποτέλεσμα και στον επαναληπτικό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 16 Ιανουαρίου. Η ομάδα της Λέσβου άφησε πίσω της τόσο την αποβολή του Περόνε, όσο κυρίως την εύκολη ήττα που γνώρισε στο ίδιο γήπεδο λίγα 24ωρα νωρίτερα (3-1) για το πρωτάθλημα, έχοντας σωστή τακτική και τεράστια ψυχικά αποθέματα, τα οποία της χάρισαν τη μεγάλη νίκη. Πέρα από τον σκόρερ, Βλάση Καζάκη, ωστόσο η Καλλονή οφείλει τη μεγάλη νίκη και στην εξαιρετική παρουσία του Γιάννη Σιδεράκη κάτω από τα γκολπόστ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο πορτιέρο της ομάδας του Μαντζουράκη έκανε αρκετές και δύσκολες επεμβάσεις, κρατώντας το «μηδέν» το οποίο αποδείχθηκε… υπερπολύτιμο.

Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ παρουσίασε καλή κυκλοφορία της μπάλας, διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο κι αρκετά γκολ που θα έφεραν ένα σκορ… ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς, όμως, κάτι ο Σιδεράκης, κάτι η «φλυαρία» των Κρητικών και κάτι τα συμπτώματα των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος όταν οι Ομιλίτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα – τα οποία κι εμφανίστηκαν ξανά στο «Γεντί Κουλέ» – δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στο τέλος το πλήρωσαν αρκετά ακριβά!

Παράλληλα, ασορτί με τον καιρό και την έντονη βροχόπτωση στο Ηράκλειο, ήταν και η απόδοση του Θανάση Γιάχου. Φαίνεται ότι το Κύπελλο δεν πάει στον Χιώτη ρέφερι αφού μετά τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, ήρθαν κι αρκετά λάθη στο παιχνίδι του «Γεντί Κουλέ». Η αποβολή του Περόνε μπορεί να χαρακτηριστεί από… τραβηγμένη ως ανύπαρκτη, ενώ έγιναν αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο με αποτέλεσμα το παιχνίδι σε κάποιες στιγμές να «ξεφύγει» από τα αθλητικά όρια…

Το φινάλε, πάντως, βρήκε την Καλλονή να μην ασχολείται με το γεγονός ότι δεν θα έχει τον Περόνε στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό και με το γεγονός ότι αποβλήθηκαν δυο άνθρωποι από τον πάγκο της στη διάρκεια του ματς, αλλά με τη μεγάλη νίκη που πήρε μέσα στο «Γεντί Κουλέ» επί του ΟΦΗ, η οποία της δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

ΟΦΗ : Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Βερόν (46′ Κάλαϊτζιτς), Μακρής (69′ Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε, Όγιος, Παπάζογλου.

ΑΕΛ Καλλονής : Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Περόνε, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (80′ Γάλας), Γκαρσία (72′ Καζάκης), Μανούσος (46′ Ποντάνι), Βαλιός.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected