Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 14ης αγωνιστικής

imagesΔύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου στην Α1 Ερασιτεχνική και η 14η “στροφή” του πρωταθλήματος αποκτά τη δική της ξεχωριστή σημασία, καθώς περιλαμβάνει πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις, τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Η διαφορά του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας από τη δεύτερη θέση και τον Φίλιππο Μελίκης έχει μειωθεί πλέον στους 4 βαθμούς και το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” δείχνουν πως έχουν βρει την αγωνιστική τους ταυτότητα και αποδυκνείουν πως θα αποτελέσουν “σκληρό καρύδι” στην υπόθεση τίτλος. Όσον αφορά τη μάχη για την παραμονή (που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ως θέσφατο τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Α2 Ερασιτεχνική, κυρίως κάποιων προϋποθέσεων) αυτή φαίνεται πως θα κρατήσει μέχρι το τέλος, καθώς τα αποτελέσματα από αγωνιστική σε αγωνιστική διαφοροποιούν συνεχώς την εικόνα. Ας δούμε μία “μίνι” ανάλυση των αυριανών αγώνων για τη 14η αγωνιστική :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Άτλας Ζερβοχωρίου : Πολύ ενδιαφέρον ματς διεξάγεται στο ΔΑΚ της Αλεξάνδρειας. Το Imathia Sports News έζησε από κοντά την προετοιμασία των δύο ομάδων για την αυριανή αναμέτρηση και το βασικό στοιχείο που πηγάζει από αμφότερα τα στρατόπεδα είναι η διάχυτη αισιοδοξία για τη νίκη. Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ, που με την ισοπαλία του στο γήπεδο του Διαβατού επέτρεψε τον Φίλιππο Μελίκης να μειώσει περισσότερο τη διαφορά από την πρώτη θέση, προετοιμάστηκε με μοναδικό στόχο τη νίκη στο αυριανό ματς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρά τα “στραβοπατήματα” στις τελευταίες αγωνιστικές, αποτελεί πάντα ποιοτικό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Σάκης Παγγούρας και Κώστας Κατσώνης δήλωσαν αισιόδοξοι στην κάμερα του Imathia Sports News και αναμένεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, που θα αποτελέσει (καιρού επιτρέποντος) πόλο έλξης για τον φίλαθλο κόσμο.

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Στη…γωνία για το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με αντίπαλο τον Άτλα Ζερβοχωρίου περιμένει ο Φίλιππος, που παίρνει ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς κόντρα στην ΑΕ Αλεξάνδρειας, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Το σύνολο του Κώστα Παυλόπουλου φτάνει έτσι τους 34 βαθμούς και διευρύνει το νικηφόρο του σερί στις 8 αγωνιστικές.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Ατρόμητος Διαβατού : Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται και στο γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου, όπου ο τοπικός Άρης υποδέχεται τον αήττητο για 8 αγωνιστικές Ατρόμητο Διαβατού. Η ομάδα του Γιάννη Νούσιου, που πάλεψε με όλες τις τις δυνάμεις στη Χαρίεσσα αλλά ηττήθηκε στο 90ο λεπτό με τέρμα του Βασίλη Καρασαρίδη, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Πετικόπουλου, που αποβλήθηκε στο συγκεκριμένο ματς ενώ την ίδια ώρα, οι Δημήτρης Κουτσιάδης και Θανάσης Ψαλίδας θα τεθούν αντιμέτωποι με την προηγούμενη ομάδα τους. Στην αντίπερα όχθη, ο Μάκης Γιαννόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να επαναλάβουν την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, διάστημα στο οποίοι οι “κυανόλευκοι” παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο και επιβαβαίωσαν την ανοδική τους πορεία.

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας : Το ντέρμπι του Δήμου Νάουσας φιγουράρει στο αυριανό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής. Ένα πολύ σημαντικό ματς για αμφότερες τις ομάδες καθώς οι μεν “κυανόλευκοι” θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και να παραμείνουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και από την άλλη πλευρά οι “κιτρινόμαυροι” να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και την συγκομιδή βαθμών με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Ο Βασίλης Κουρογεωργάκης, που πέρασε μία…μπόρα το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την εντός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Κλειδιού, προετοίμασε την ομάδα του με μοναδικό στόχο τη νίκη, κόντρα στο συγκρότημα του Δημήτρη Χαλκιά, που θα αγωνιστεί “κομπλέ” μετά και την επιστροφή του Λεωνίδα Λέσκα, που εξέτισε την ποινή του.

Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Καψόχωρας : Το πιο αμφίρροπο και “κλειστό” παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο γήπεδο της Μέσης. Ο Φίλιππος, που προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία στη δύσκολη έδρα του Ζερβοχωρίου, δείχνει σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και άπαντες στο στρατόπεδο των “βυσσινί” προετοιμάστηκαν με στόχο το “τρίποντο” με αντίπαλο τους “κοκκινόμαυρους” του Χρήστου Τερζίδη. Οι φιλοξενούμενοι, μετά το…αγγλικό σκορ με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, θα επιδιώξουν το “ροζ φύλλο” αγώνα, σε μία έδρα που πέρσι κατάφεραν να…κλέψουν το βαθμό στο 90+2′ με τέρμα του Μένιου Νιάκα. Μπάμπης Πετρίδης και Χρήστος Τερζίδης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και θα επιλέξουν την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για το αυριανό παιχνίδι. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, στιγμιότυπα από το περσινό ματς…θρίλερ :

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο αντιπάλους στο γήπεδο των Τρικάλων, όπου η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου υποδέχεται τους “πράσινους” του Σάκη Παπαδίνα. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από το γκραν-γκινιόλ παιχνίδι στην Καψόχωρα και την ήττα από την τοπική ομάδα, επιστρέφουν στο γήπεδο τους που φέτος παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί, όντας αήττητοι (4 νίκες και 2 ισοπαλίες). Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλωνας που παρά την θετική του απόδοση στην έδρα του Νεοκάστρου, δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, παρά το γεγονός που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, θα μεταβεί στα Τρίκαλα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Κάθε παιχνίδι για τους “πράσινους” αποτελεί κριτήριο για τη συνέχεια και η μάχη (όπως άλλωστε κάθε χρόνο στις τελευταίες περιόδους) θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Εθνικός Κλειδιού – Νηρέας Βέροιας : Την ανοδική του πορεία θέλει να επιβεβαιώσει ο Εθνικός του Βασίλη Βαμβακίδη, που υποδέχεται στο Κλειδί τον νεοφώτιστο και σε καθοδική πορεία στις τελευταίες αναμετρήσεις Νηρέα Βέροιας. Οι “κυανόλευκοι” κατάφεραν να περάσουν αλώβητοι από μία από τις πλέον δυνατές έδρες του πρωταθλήματος (Γιαννακοχώρι) και να συνεχίσουν τις καλές του εμφανίσεις, στην προσπάθεια που κάνουν φέτος για την παραμονή στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Γερμανού Σιαφαρίκα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, απόρροια των συνεχόμενων ηττών (πέντε στις τελευταίες έξι αγωνιστικές) αλλά και του δύσκολου προγράμματος στις τελευταίες στροφές πριν την λήξη του πρώτου γύρου.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Τα…κομμάτια της καλείται να μαζέψει η νεοφώτιστη Νέα Γενεά, μετά τον επεισοδιακό αγώνα της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Νηρέα, που σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας, τους στερεί δύο ποδοσφαιριστές για μεγάλο χρονικό διάστημα (Πασχαλίδης 14 αγωνιστικές τιμωρίας και Κώστας Παπαδόπουλος 8), ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση της Ένωσης όσον αφορά τον σύλλογο, για τα έκτροπα που καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνος της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Αντίπαλος στον αυριανό αγώνα ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Αχιλλέας Νεοκάστρου, ο οποίος προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, γεγονόλς που επανέφερε τα…χαμόγελα στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο και προσέδωσε την απαραίτητη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

Ας δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα της αυριανής 14ης αγωνιστικής, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων στις 15.00 :

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Απόλλων Αγίου Γεωργίου

Νέα Γενεά Νικομήδειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου

Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Καψόχωρας

Φίλιππος Μελίκης – ΑΕ Αλεξάνδρειας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Άτλας Ζερβοχωρίου

Εθνικός Κλειδιού – Νηρέας Βέροιας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Ατρόμητος Διαβατού

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected