Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Ατρόμητος Διαβατού 1-1

Παιχνίδι ακατάλληλο για…καρδιακούς διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο του Παλαιού Σκυλιτσίου, στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής. Ο τοπικός Άρης υποδέχτηκε τον Ατρόμητο Διαβατού, που προερχόταν από ένα σερί 7 αγωνιστικών χωρίς ήττα και με τις δεδομένες απουσίες του Γιάννη Νούσιου για το συγκεκριμένο παιχνίδι (μόνο ο τερματοφύλακας Ιωσήφ Μαυρόπουλος βρισκόταν στον πάγκο!), το έργο του θα ήταν εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δύσκολο.

Κι όμως κάποιες φορές, ειδικά στο ποδόσφαιρο, χρειάζεται και η τύχη που δεν βοηθά πάντα τους ισχυρούς! Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ατρόμητος, παρά την καθολική του υπεροχή και την κατά μεγάλο ποσοστό κατοχή μπάλας, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικότατου Άρη, οι παίκτες του οποίου υπερέβαλλαν εαυτόν και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το τελευταίο βέβαια αποτελεί και μία οξύμωρη…έννοια για τους “κιτρινόμαυρους”, καθώς κρατούσαν την πολύτιμη νίκη μέχρι το 85′, όμως αν δούμε το…κάδρο της αναμέτρησης, οι “κυανόλευκοι” δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Η επιτυχία των γηπεδούχων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθώς στο 56′ αποβλήθηκε ο Γρηγόρης Πατρίκας για το ότι λειτούργησε ως…τερματοφύλακας για να αποσωβήσει το γκολ (εντυπωσιάζει το γεγονός πως είναι η τρίτη παρόμοια αποβολή για τον Άρη στο πρωτάθλημα!), με τον Μάκη Σπανό να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του πολύ καλού για ακόμη ένα παιχνίδι Γιώργου Μυλωνά.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης δεν είχε πολλές συγκινήσεις, ήταν περισσότερο μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, με τον Ατρόμητο να έχει μία φλύαρη υπεροχή, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα τα καρέ του Μυλωνά, με τους γηπεδούχους να αμύνονται αποτελεσματικά πίσω από τη μπάλα. Παίζοντας με αντεπιθέσεις, κατάφεραν σε μία από αυτές να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ, το οποίο πέτυχαν με…περιπετειώδη τρόπο στο 22′ με τον Γρηγόρη Μυλωνά. Ο Χρήστος Τσίπης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο σκόρερ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, πλάσαρε με στόχο τα δίχτυα του Μουχτάρη, ο Παγγούρας έδιωξε προ της εστίας με τον βοηθό κ. Λιόλιο να κατοχυρώνει το γκολ, υποστηρίζοντας πως πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη αυτή, χωρίς ωστόσο να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι μετά το τέρμα του Μωραϊτη, είχαν ακόμη μία καλή ευκαιρία με τον Τσίπη, όμως στη συνέχεια χρειάστηκαν τα εξαιρετικά ρεφλέξ του τερματοφύλακα τους σε διαδοχικά σουτ του Σπανού και του Ποζιάδη. Το ημίχρονο έκλεισε με το ισόπαλο 0-0 και η επανάληψη αποκτούσε αυτόματα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τη στιγμή μάλιστα που η κούραση θα έκανε την εμφάνιση της στους γηπεδούχους, που δεν είχαν λύσεις από τον πάγκο.

Και όπως ήταν φυσιολογικό, οι παίκτες του Μάκη Γιαννόπουλου πήραν τα ηνία του αγώνα και πίεσαν από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους. Στο 56′ η φάση του πέναλτι και η αποβολή που περιγράψαμε προηγουμένως, σηματοδότησε την αλλαγή του ρυθμού του παιχνιδιού, που πλέον απέκτησε δραματική μορφή και τους “κυανόλευκους” να…σφυροκοπούν την εστία του Μυλωνά.

Ωστόσο η πολύ σημαντική στιγμή δεν καταγράφηκμε για τους φιλοξενούμενους, εντούτοις η αφόρητη πίεση που ασκούσαν σταδιακά, ήταν φανερό πως θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αρχικά στο 71′ ο Ποζιάδης σημάδεψε το δοκάρι του Μυλωνά, για να έρθει στο 85′ ο Σπανός, μετά από μία φάση διαρκείας στο ύψος της περιοχής, με πλασέ να ισοφαρίσει για την ομάδα του, ως μία λύτρωση ουσιαστικά για τους φιλοξενούμενους που πίεσαν ακόμη περισσότερο στο διάστημα αυτό.

Στα 10 λεπτά περίπου που απέμειναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, δεν άλλαξε κάτι και το τελικό 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των 23 ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι. Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μπουκουβάλας, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Λιόλιο.

Συνθέσεις

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Πατρίκας Γ., Ανδρέου, Κουτσιάδης, Παπαδόπουλος Κ., Μωραϊτης Γ., Νούσιος, Μωραϊτης Δ., Πολυζόπουλος, Ψαλίδας, Τσίπης Χ.Α.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Παγγούρας, Ηλιάδης, Μαυρίδης, Φαρμάκης, Ρόκκο, Ασλάνογλου, Τζήμος (46′ Καλούδης), Συμεωνίδης, Ποζιάδης, Σπανός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected