Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – Μακροχώρι 1-0

CIMG8606Όπως άλλωστε αναμενόταν, το τοπικό ντέρμπι της Ημαθίας είχε την απόλυτη έννοια του όρου! Σε ένα λασπωμένο τερέν, οι δύο ομάδες επέδειξαν πάθος, δύναμη, τεχνική, εξαιρετική τακτική συμπεριφορά αλλά και ποιότητα, στοιχείο που δεν χρειαζόταν το σημερινό παιχνίδι για να το αποδείξουν. Τα Λευκάδια πήραν την πολύ μεγάλη νίκη με ένα αυτογκόλ του πρώην παίκτη των “κυανολεύκων” Γιώργου Τζεϊρανίδη και έφτασαν τους 18 βαθμούς, έναν πίσω από τον σημερινό του αντίπαλο αλλά και τέσσερις από την κορυφή.

Στην εξέδρα του Δημοτικού Γηπέδου των Λευκαδίων βρέθηκαν σήμερα πάνω άπο 400 θεατές και των δύο ομάδων, που δεν θα μπορούσαν να χάσουν την συγκεκριμένη πολύ σπουδαία αναμέτρηση. Ο καιρός ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο, με το κρύο βεβαίως να είναι έντονο αλλά υποφερτό. Το Imathia Sports News βρέθηκε στο γήπεδο μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και κατέγραψε τα πάντα όσον αφορά το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Ημαθίας.

Οι επιλογές από τον πάγκο

Αρκετά ήταν τα συμπεράσματα που έβγαιναν από την πρώτη ανάγνωση των αρχικών συνθέσεων των δύο αντιπάλων. Ο τεχνικός των γηπεχούχων κ. Παπανώτας, έχοντας ως δεδομένη την απουσία του Λάντι Κόλα, που ήταν τιμωρημένος αλλά και τις ενοχλήσεις που ένιωσε στο ζέσταμα ο Χρήστος Ζαρογιάννης, τον ανάγκασαν να αλλάξει τα σχέδια του και να χρησιμοποιήσει τον Βασίλη Γιαουτζή στα χαφ αλλά και τον Αντώνη Παρσόπουλο, που τοποθετήθηκε ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Πάνο Μισαηλίδη. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε και ο Χρήστος Παπαδόπουλος, αλλά “έσφιξε τα δόντια” και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λεωνίδας Μπίλης δεν επεφύλασσε εκπλήξεις και σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, η μοναδική διαφοροποίηση στο αρχικό σχήμα ήταν η χρησιμοποίηση του Τάσου Τσακαλίδη, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Όσον αφορά το σχήμα, για ακόμη μία φορά ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε το αγαπημένο 4-6-0 με παίκτη-“μπαλαντέρ” στην κορυφή, που άλλαξε αρκετές φορές στο 90λεπτο. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Δημήτρης Καφές άλλαξε περίπου 10 φορές πτέρυγα στην επίθεση, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που ο Σάκης Γεωργίου βρέθηκε φορ σε επίθεση της ομάδας του.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως το γκολ θα ήταν αυτό που θα χώριζε τις δύο ομάδες, όπως και τελικά έγινε. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να έχουν τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για τέρμα, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Οι “ασπρόμαυροι” ξεκίνησαν την αναμέτρηση όπως πράττουν σε όλα τους τα παιχνίδια φέτος : κυκλοφόρησαν τη μπάλα, άλλαξαν πολλές πάσες στα 2/3 του γηπέδου, χωρίς όμως να δημιουργούν την πολύ μεγάλη φάση στα καρέ του Παπαδόπουλου. Η πίεση ψηλά που επέλεξε ο Λεωνίδας Μπίλης, έφερε αποτέλεσμα στο πρώτο 45λεπτο, βοηθώντας σημαντικά την μεσοαμυντική γραμμή, που έπαιρνε ανάσες και ανέβαζε τη γραμμή άμυνας κατά περίσταση.

Μετά το 35′ η ομάδα των Λευκαδίων (και με την είσοδο του Χρήστου Ζαρογιάννη που βοήθησε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση), ισορρόπησε το παιχνίδι, προσπάθησε να δημιουργήσει από τα άκρα, χωρίς όμως να καταφέρει μέχρι την ανάπαυλα να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Σταματέλο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα διαφοροποιήθηκε. Το παιχνίδι έγινε πιο δυνατό, με περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και περισσότερα σφυρίγματα από τον ρέφερι της αναμέτρησης. Οι “κυανόλευκοι” ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στα στημένα, από τα οποία προήλθαν δύο καλές φάσεις όπως θα δείτε παρακάτω στο “λεπτό προς λεπτό”. Η είσοδος του Στέλιου Μαυριδόγλου έδωσε επιθετική πνοή στους φιλοξενούμενους, ο οποίος μαζί με τον Αντώνη Ηλιάδηπροσπάθησαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να διασπάσουν την άμυνα των Λευκαδίων.

Και όπως συμβαίνει ως επί τω πλείστον σε τέτοια παιχνίδια, το ένα γκολ είναι και το καθοριστικό. Αυτό ευτύχησαν να το πετύχουν οι “κυανόλευκοι” και μάλιστα σε πολύ κρίσιμο σημείο, δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από τη Δράμα, οι διακοπές κυρίως για κίτρινες κάρτες και παρατηρήσεις έδιναν και έπαιρναν, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται συνεχώς στον “άρχοντα” της αναμέτρησης για τα σφυρίγματα του στο διάστημα αυτό.

Το…δια ταύτα

Η ήττα της Λαμίας στην Κύμη έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, που όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, είναι από τους πλέον αμφίρροπους της κατηγορίας. Το Μακροχώρι παρέμεινε στους 19 βαθμούς, ενώ τα Λευκάδια έφτασαν τους 18, “συμπληρώνοντας” την τετράδα της κορυφής. Οι δύο ομάδες του νομού μας έχουν δύσκολες εξόδους στις 22/12 (το πρωτάθλημα διακόπτεται για μία εβδομάδα λόγω του Κυπέλλου) σε Τρίκαλα και Αγιά αντίστοιχα, αγώνες που θα αποτελέσουν πολύ σημαντικό κριτήριο για τη συνέχεια.

Λεπτό προς λεπτό

2′ Εκτέλεση φάουλ του Λαμπριανίδη, με υπερένταση ο Σταματέλος σε κόρνερ.

27′ Αναγκαστική  αλλαγή για τα Λευκάδια, ο Ζαρογιάννης στη θέση του Παρσόπουλου, που τραυματίστηκε.

36′ Ωραίο κατέβασμα της μπάλας από τον Έξαρχο στο ύψος της περιοχής, πασάρει δίπλα του στον Δημητριάδη, σουτ

του τελευταίου αποκρούει με τα ακροδάκτυλα ο Σταματέλος σε κόρνερ.

42′ Αντεπίθεση για το Μακροχώρι, ο Πιέτρα πασάρει αριστερά στον Αντώνη Ηλιάδη, αδύναμο σουτ του τελευταίου η μπάλα άουτ.

47′ Κίτρινη κάρτα Πάνος Μισαηλίδης.

48′ Πάσα του Έξαρχου στον Λαμπριανίδη, σουτ με δύναμη του τελευταίου απομακρύνει σε κόρνερ ο Σταματέλος. Στην επόμενη φάση, ο Γιαουτζής θα εκτελέσει το κόρνερ, ο Μάκης Μισαηλίδης πιάνει την κεφαλιά, παρεμβάλλεται όμως στη φάση ο Έξαρχος και η μπάλα βρίσκει πάνω του.

50′ Σουτ του Λαμπριανίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει πάνω στον Σαλέπη, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

51′ Πρώτη αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Μαυριδόγλου στη θέση του Τάσου Τσακαλίδη.

53′ Δεύτερη αλλαγή για τους “κυανόλευκους”, ο Καρατάσος στη θέση του Μουρατίδη.

54′ Κίτρινη κάρτα Αντώνης Ηλιάδης

55′ Σέντρα του Λαμπριανίδη με στόχο τον Έξαρχο, αυτός θα φύγει από τα μαρκαρίσματα αλλά θα χάσει την ισορροπία του και απομακρύνουν οι αμυντικοί. Η μπάλα πηγαίνει δεξιά προς το πλάγιο άουτ, γέμισμα του Γιαουτζή σουτ του Ζαρογιάννη στην κίνηση, η μπάλα άουτ.

61′ Φάση διαρκείας για τα Λευκάδια. Εκτέλεση φάουλ του Γιαουτζή, ο Ζαρογιάννης κάνει το γύρισμα για τον Μάκη Μισαηλίδη που προωθήθηκε, σουτ του αρχηγού η μπάλα βρίσκει στους αμυντικούς, ριμπάουντ του Έξαρχου νέο σουτ το οποίο μπλοκάρει σταθερά ο Σταματέλος.

64′ Κίτρινη κάρτα Μαυριδόγλου

65′ Κίτρινη κάρτα Μάκης Μισαηλίδης και Ελευθεριάδης.

67′ Ωραία κίνηση του Καφέ στο ύψος της περιοχής, σουτ με το αριστερό η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

75′ Σέντρα του Ηλιάδη από αριστερά, αποδέκτης της μπάλας ο Γεωργίου στο ύψος του πέναλτι, σουτ πάνω στα σώματα.

78′ Εκτέλεση φάουλ του Γιαουτζή, ο Πάνος Μισαηλίδης μετά από κόντρες κάνει το σουτ, αποκρούει στη γωνία του ο Σταματέλος.

79′ ΓΚΟΛ! Κίνηση του Ζαρογιάννη από δεξιά, κάνει τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Τζεϊρανίδης κάνει την προβολή για να εμποδίσει τον Έξαρχο που μπαίνει στη φάση, βρίσκει όμως τη μπάλα και τη στέλνει στα δίχτυα του Σταματέλου που δεν κατάφερε να διώξει (1-0)

80′ Δεύτερη αλλαγή για τους “ασπρόμαυρους”, ο Αργυρόπουλος στη θέση του Πιέτρα.

83′ Κίτρινη κάρτα Σαλέπης

85′ Τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Κουκουράκης στη θέση του Δημητριάδη.

90′ Κίτρινη κάρτα Σαρηγιαννίδης.

90+3′ Πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Αντώνη Ηλιάδη από δεξιά, μπαίνει στην περιοχή, γυρνά στο πέναλτι στον επερχόμενο Μαυριδόγλου, σουτ του τελευταίου με τη μία, η μπάλα παίρνει πορεία παράλληλη προς το τέρμα αλλά ο Αργυρόπουλος που μπήκε στη φάση δεν την πρόλαβε.

90+4′ Κίτρινη κάρτα Έξαρχος.

Αρχικές συνθέσεις

Λευκάδια : Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Μπρέγκου, Παρσόπουλος, Μισαηλίδης Μ., Πίττος, Γιαουτζής, Λαμπριανίδης, Μισαηλίδης Π., Έξαρχος, Δημητριάδης.

Μακροχώρι : Σταματέλος, Ηλιάδης Γ., Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Σαρηγιαννίδης, Πιέτρα, Γεωργίου, Ελευθεριάδης, Ηλιάδης Α., Καφές, Τσακαλίδης Τ.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected