Κατηγορίες
Super League 1

ΑΕΛ Καλλονής – Παναθηναϊκός 0-4

b45768912e10b335657f91924274fbf0_LΚένταγαν στο ΟΑΚΑ Μπεργκ και Πράνιτς (2 γκολ) και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην πιο εντυπωσιακή και εύκολη εκτός έδρας νίκη του, με τους πράσινους να πραγματοποιούν και την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση – Ο Αμπέντ το… κερασάκι στο τέλος

Δεν ήταν μόνο η επιστροφή του Παναθηναϊκού, έστω κι ως φιλοξενούμενος, στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο. Ήταν τέτοια κι η απόδοση της ομάδας του Αναστασίου που θύμισε παλιές καλές εποχές για το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι απέναντι στην Καλλονή και δεν της άφησε κανένα περιθώριο να πιστέψει πως μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα. Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Ντάνιελ Πράνιτς ήταν… μαέστρος αλλά κυρίως εκτελεστής, και το «τριφύλλι» πήρε μια άνετη νίκη με την οποία έφτασε στους 24 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από τον Ατρόμητο τον οποίο περιμένει για το… προσπέρασμα στη Λεωφόρο την επόμενη εβδομάδα.

Παναθηναϊκός από την αρχή

Το ματς στο ΟΑΚΑ άρχισε με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί, να χάνει ευκαιρίες και να έχει νωρίς-νωρίς δυο φάσεις που θα μπορούσαν να έχουν μετατραπεί σε γκολ αν οι αποφάσεις του βοηθού Σταυρουλάκη (σ.σ. λάθος υπόδειξη οφσάιντ σε Καρέλη) και του διαιτητή Σιδηρόπουλου (μη καταλογισμός πέναλτι στον Καρέλη) ήταν διαφορετικές, όμως, δεν στάθηκαν σε αυτό οι παίκτες του Αναστασίου. Από το 20λεπτο και μετά είχαν κλείσει στα καρέ του Χογκ την Καλλονή και σε μια φάση διαρκείας στο 29′ βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ με τον Ντάνιελ Πράνιτς να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο… καταιγισμός από πλευράς Παναθηναϊκού συνεχίστηκε, με την Καλλονή να έχει ρόλο κομπάρσου, με αποτέλεσμα στο 43′ να έρθει και το δεύτερο γκολ. Ο Ζέκα έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μάρκους Μπεργκ, αυτός έφυγε μόνος του με τον Χογκ και τον πλάσαρε αριστοτεχνικά πάνω από το κεφάλι για να αποθεωθεί από τους περίπου 3500 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και προσπάθησαν να δημιουργήσουν όσο το δυνατό πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Υπογραφή… Πράνιτς

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε τόσο καλά και η Καλλονή προσπάθησε να μπει και πάλι στο ματς. Στο κακό διάστημα των «πράσινων», η ομάδα της Λέσβου προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε κάποιες ελπίδες, όμως, οι τελικές του Λεοζίνιο δεν βρήκαν στόχο, δυο εξ αυτών από πολύ πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα να μην διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός γρήγορα πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ξανά ευκαιρίες κυρίως με τον Νίκο Καρέλη που… αδίκησε τον εαυτό του και την καλή του εμφάνιση με τα μέτρια τελειώματα που έκανε, ενώ το γκολ ήρθε ξανά από τα πόδια του Πράνιτς. Στο 67′ ο Αμπέντ έκανε κούρσα από αριστερά και γύρισε παράλληλα τη μπάλα, με τον Κροάτη να την κατεβάζει στη μεγάλη περιοχή, να ζυγίζει το πόδι του και να «υπογράφει» τη νίκη του Παναθηναϊκού με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα τόσο στο ματς, όσο και στη σεζόν.

Η νίκη του Παναθηναϊκού, σφραγίστηκε στο φινάλε με το ωραίο γκολ του Μεντί Αμπέντ στις καθυστερήσεις, μετά από ωραία πάσα του Κλωναρίδη, με το «τριφύλλι» να κάνει την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, απέναντι σε μια από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Το κέρδος για την ομάδα του Αναστασίου είναι πως έδειξε να έχει αφήσει οριστικά πίσω της την γκέλα της Ριζούπολης, να έχει βρει ρυθμό και να αποδίδει το ποδόσφαιρο που επιθυμούν οι οπαδοί της. Η πειστική παρουσία του Παναθηναϊκού ήρθε να σφραγίσει την αγωνιστική άνοδο της ομάδας, και την πίστη πως έρχονται καλύτερες μέρες για το τριφύλλι το οποίο περιμένει πλέον τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, έτσι ώστε να τον προσπεράσει και να πάρει κεφάλι για την 3η θέση…

ΑΕΛ Καλλονής : Χογκ, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Ποντάνι, Μαρσέλο, Γκαρσία, Λεοζίνιο, Καζάκης, Μανούσος (57′ Βάλλιος), Φαρία (72′ Χουανλού).

Παναθηναϊκός : Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71′ Μαρινάκης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80′ Χουχούμης), Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπεντ, Καρέλης, Μπεργκ (74′ Κλωναρίδης).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected