Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Καψόχωρας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 1-3

Πρωταθλητής χειμώνα και τυπικά ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που επικράτησε, πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ της μαχητικότατης ΑΕ Καψόχωρας και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με 41 βαθμούς, 62 τέρματα υπέρ (4 μέσο όρο σε κάθε αγώνα!) και έξι κατά. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο, που φαίνεται πως θα κριθεί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις των “ασπρόμαυρων” με Φίλιππο Μελίκης και Αχιλλέα Νάουσας.

Το πιο εντυπωσιακό όμως της σημερινής αναμέτρησης ήταν η παρουσία του κόσμου. Το γήπεδο γέμισε από άκρη σ’ άκρη και υπολογίζεται πως περίπου 300-350 φίλοι και των δύο ομάδων έδωσαν το παρόν, με την πλειοψηφία να είναι υπέρ των φιλοξενούμενων, που με τα συνθήματα τους έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην αναμέτρηση.

Δείγμα της κρισιμότητας του συγκεκριμένου αγώνα ήταν και ο ορισμός της διαιτητικής τριπλέτας από την ΕΠΣ Ημαθίας, καθώς όρισε ως πρώτο βοηθό τον κ. Μαρόπουλο, διαιτητή Γ Εθνικής στην πρώτη του χρονιά στο νομό μας μετά την “μεταγραφή” του από τη γειτονική Κοζάνη, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσούρα και Καραγκιζόπουλο, ο οποίος είναι βοηθός επιπέδου Super League!.

Οι δύο προπονητές δεν επεφύλασσαν σημαντικές αλλαγές στις αρχικές συνθέσεις, με τον Χρήστο Τερζίδη να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στον χώρο του κέντρου και στην ανασταλτική λειτουργία όπως ήταν φυσιολογικό. Από την άλλη πλευρά, ο Σάκης Παγγούρας χρησιμοποίησε και πάλι τον Θανάση Κίτσα από την αρχή, χωρίς να προβεί σε αλλαγές σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις.

Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα αποτελέσουν “σκληρό καρύδι” απέναντι στον πρωτοπόρο και κατάφεραν μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις να βγουν με αξιώσεις στα καρέ του Βρεττού. Ο έμπειρος όμως τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δήλωσε παρόν όποτε χρειάστηκε, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του στο διάστημα αυτό. Την ίδια ώρα, η επιθετική λειτουργία των “ασπρόμαυρων” παρουσίαζε προβλήματα, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί ανασταλτικά και με αλληλοκαλύψεις κατάφεραν να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο από την εστία του Κυριάκου Καρασαββίδη. Μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ήταν η διπλή ευκαιρία στο 13′ όταν αρχικά ο Γιώργος Κίτσας σούταρε, ο έμπειρος κίπερ απόκρουσε προσωρινά και ο Κώστας Κίτσας έστειλε εξ επαφής τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο να πετύχουν το τέρμα που θα “ξεκλείδωνε” την άμυνα της ΑΕΚ, εντούτοις οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Στέλιος Διτσόλας κινήθηκε εξαιρετικά από δεξιά, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή με στόχο τον Διονύση Κωστόπουλο και αυτός μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βρεττό, μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Τη στιγμή εκείνη ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα, εκτός του ότι έδινε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου την πρώην ομάδα του, καθώς η διαφορά από τον Φίλιππο Μελίκης έπεφτε στον έναν βαθμό!

Η συνέχεια όμως ανήκε στους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Σάκη Παγγούρα ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν ψηλά τους αντιπάλους τους και κατόρθωσαν να αντιστρέψουν το εις βάρος τους σκορ μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Αρχικά στο 73′ ο Γιώργος Κίτσας ισοφάρισε για την ομάδα του (εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα της Καψόχωρας και με πλασέ νίκησε τον Καρασαββίδη) και στο 78′ ο Σπύρος Κίτσας έκανε την ανατροπή, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από τον Γιώργο Κίτσα, που έφτασε τα 25 γκολ στο πρωτάθλημα. Το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή κ. Μαρόπουλο, ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων που με το καθιερωμένο “όλε” έδωσαν το σύνθημα στην εξέδρα που ακοουθούσε.

Συνθέσεις

ΑΕ Καψόχωρας : Καρασαββίδης, Γρηγοριάδης, Βλάχος, Μαγγανάρης, Μόσχος, Σταμούλης, Πιπιλιάρης, Μπενίσκος (59′ Τόζογλου), Κωστόπουλος (63′ Κίτσας), Χαλβατζής, Διτσόλας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Λαδάς, Κίτσας Λ. (70′ Κίτσας Σ.), Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ.Α. (90+3′ Στεργιόπουλος), Τζέπης, Ζωγράφος, Κίτσας Π., Κίτσας Γ., Κίτσας Κ. (90′ Θεοδώρου Κυρ.), Κίτσας Θ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected