Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Φίλιππος Μελίκης 1-4

Πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα με το εμφατικό 4-1 πέτυχε ο Φίλιππος Μελίκης, επικρατώντας του Αχιλλέα στο Νεόκαστρο και παρέμεινε στο…κατόπι του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου κυριάρχησε κατά κράτος στο πρώτο μέρος και στο μισάωρο της αναμέτρησης το σκορ ήταν ήδη 0-3. Σκόρερς για τους φιλοξενούμενους, δύο πρώην παίκτες των γηπεδούχων, οι Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Τσιούπρος, ενώ ο Έρβιν Μπούφι ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του.

Οι 100-120 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο του Νεοκάστρου απόλαυσαν γκολ και θέαμα στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το γειτονικό χωριό άκρως ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας τους. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η επίθεση που δέχτηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μελτζανίδης από τον πρόεδρο των γηπεδούχων κ. Στέργιο Μπούθα, γεγονός που όπως πληροφορηθήκαμε καταγράφηκε στο φύλλο αγώνος. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών διαμαρτυρήθηκε έντονα για υποδείξεις του ρέφερι της αναμέτρησης και στο τέλος του ημιχρόνου σημειώθηκε το παραπάνω επεισόδιο.

Στο πρώτο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν από την πρώτη στιγμή την αμυντική γραμμή του Αχιλλέα. Με παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια και με συνεχείς εναλλαγές θέσεων των επιθετικών, το συγκρότημα του Κώστα Παυλόπουλου δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στα καρέ του Δημόπουλου. Το πρώτο γκολ όμως προήλθε από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος σημάδεψε σωστά στο 17′, ένα τέρμα όμως που δεν πανηγύρισε, καθώς πέρσι φορούσε τη φανέλα του Αχιλλέα.

Η επιθετικότητα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο 27′ ο Δημήτρης Τσιούπρος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Κακαγιάννης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από αντίπαλο αμυντικό και ο πρώην επιθετικός του Αχιλλέα ευστόχησε από τα 11 βήματα, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του λίγο πριν το ημίωρο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Θοδωρή Πέτγαζλη να χριστεί σκόρερ όταν πήρε το ριμπάουντ μετά το δοκάρι σε προβολή του Μπούφι και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και βγήκαν με αξιώσεις στα καρέ του Ιωακειμίδη. Ισαάκ Τεπετός και Δημήτρης Κατσιγιαννόπουλος απείλησαν με διαδοχικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρουν να νικήσουν τον πορτιέρο του Φίλιππου.

Το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου έδινε σαφές προβάδισμα στους ερυθρολεύκους, που έγινε θρίαμβος με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν στο 46′ και πάλι ο Τσιούπρος με προβολή έκανε το 0-4. Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Μελτζανίδη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Βαλδήρ, το πρώτο τέρμα του αρχηγού στο φετινό πρωτάθλημα.

Βοηθοί του κ. Μελτζανίδη οι κ.κ. Διαμαντόπουλος και Κελεσίδης.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Κουβατσίδης (78΄Καφές), Αράπος (30′ Ανδρίτσος), Φασίδης, Σίμος, Ντόγος, Κοτζαχρήστος, Τοπαλίδης, Τεπετός (75′ Καλφούντζος), Κατσιγιαννόπουλος

Φίλιππου Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Χαραλαμπίδης, Κακαγιάννης, Τενεκετζή, Μπούφι, Παπαδόπουλος (87′ Μαμουτόπουλος), Τεγούσης, Τσιούπρος (84′ Μπιτόπουλος), Πέτγαζλης (75′ Τάτσης).

Για το Imathia Sports News, Βασίλης Τζίμος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected