Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Πυργετός 6-1

2013-12-22 16.30.24Ένα εύκολο απόγευμα και μία ευκαιρία για τον Βασίλη Αργυρίου να τεστάρει πρόσωπα και σχήματα είχε ο ΦΑΣ Νάουσα, στον αγώνα του ΔΑΚ της πόλης με αντίπαλο τον ουραγό Πυργετό. Οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με το ευρύ 6-1 της ομάδας του Νίκου Αργυρούλη, που παρά το μεγάλο σκορ έδειξε καλά στοιχεία και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να μην έχει βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι θεατές και οι αρχικές επιλογές

Ο μη εμπορικός αντίπαλος αλλά και τα ανοικτά καταστήματα λόγω του εορταστικού ωραρίου απέτρεψαν τους φίλους της ομάδας να δώσουν το παρόν στο σημερινό παιχνίδι, καθώς δεν ξεπερνούσαν τους 100-120 οι θεατές που βρέθηκαν στο ΔΑΚ της Νάουσας. Η ομάδα της Λάρισας κατέφθασε στο γήπεδο 1.5 πριν την έναρξη του αγώνα και παρά τις πολλές ελλείψεις, ο Νίκος Αργυρούλης ήταν εξ αρχής πολύ αισιόδοξος για τους παίκτες που θα χρησιμοποιούσε. Απόντες για τον προπονητή των “βυσσινί” οι Νάστας, Σάββας και Μπαταβάνης  ενώ στον πάγκο έμειναν οι Καλφούτζος και Ζαφειρίου.

Ο Βασίλης Αργυρίου από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζε την ουραγό του πρωταθλήματος, δεν προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα και χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που λογίζονται βασικοί από τον έμπειρο τεχνικό. Απόντες για ακόμη ένα παιχνίδι ο Γιώργος Νικόλτσης (επιστρέφει στην Κύμη την επόμενη αγωνιστική), ο Στέλιος Ρέτζια (συνεχίζεται το γραφειοκρατικό θέμα) και ο Βασίλης Πούπης, που είναι τραυματίας.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Παρά το αρχικό…μούδιασμα και τις δύο αισιόδοξες επισκέψεις των Θεσσαλών στα καρέ του Κύρου, η ομάδα της Νάουσας επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της και κατάφερε να προηγηθεί με 4-0 στο πρώτο 45λεπτο. Οι εξαιρετικές εναλλαγές της μπάλας και η κίνηση χωρίς αυτήν, το pressing που επέφερε πολλά λάθη στους αντιπάλους αλλά και η άτυπη…κόντρα για το ποιος από τους Γασπαράτο και Μπενίσκο θα πετύχει περισσότερα, ήταν τα βασικά στοιχεία του ΦΑΣ Νάουσα, μετατρέποντας το σημερινό παιχνίδι σε μια τυπική διαδικασία.

Λεπτό προς λεπτό

4′ Πάσα του Πότση στον Βελετάνη, αυτός από αριστερά επιχειρεί το σουτ, λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κύρου.

5′ Ατομική ενέργεια του Βελετάνη από δεξιά, μπαίνει στην περιοχή, το σουτ όμως που θα επιχειρήσει θα περάσει άουτ.

6′ Σουτ του Κεφαλά από το ύψος της περιοχής, ο Αγριόδημος αποκρούει ενστικτωδώς και οι αμυντικοί διώχνουν μακριά

13′ Ατομική ενέργεια του Κεφαλά, “σκάβει” ωραία ωραία τη μπάλα για να “κρεμάσει” τον Αγριόδημο, ο πορτιέρο του Πυργετού αποκρούει με τα ακροδάκτυλα και η μπάλα βρίσκει στη συνέχεια στο δοκάρι και κόρνερ.

16′ Λάθος γύρισμα του Πέικου προς τον Κύρου, ο τερματοφύλακας του ΦΑΣ πέφτει στα πόδια του Βελετάνη που παρμβάλεται στη φάση και μπλοκάρει τη μπάλα.

17′ Γυριστό σουτ του Γασπαράτου, η μπάλα μόλις άουτ.

18′ Εντυπωσιακός συνδυασμός των επιθετικών των γηπεδούχων, τελικός αποδέκτης ο Συμπεθέρης που στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.

19′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Περηφανόπουλου, ο Αγριόδημος αποκρούει αλλά ο Μπενίσκος βρίσκεται στην πορεία της μπάλας και με προβολή ανοίγει το σκορ (1-0)

22′ Σουτ του Κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

25′ Ακόμη ένας εξαιρετικός συνδυασμός των “κυανολεύκων”, ο Παπατάνος πασάρει στον Συμπεθέρη ο οποίος δεν καταφέρνει να νικήσει τον Αγριόδημο, που με διπλή προσπάθεια διώχνει σε κόρνερ.

26′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση κόρνερ του Αργυρίου, στο δεύτερο δοκάρι ο Γασπαράτος, πιο ψηλά απ’ όλους με κεφαλιά κάνει το 2-0

27′ Ωραίο ένα-δύο Αργυρίου – Γασπαράτου, σουτ του τελευταίου μόλις άουτ.

28′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Κεφαλά από δεξιά, εύκολα ο Μπενίσκος με κεφαλιά κάνει το 3-0 μέσα σε αποθέωση

36′ Αναγκαστική αλλαγή για τον ΦΑΣ Νάουσα, ο Μουρίκι στη θέση του Κεφαλιά, που ένιωσε ένα σφύξιμο στη γάμπα.

39′ ΓΚΟΛ! Κλέψιμο του Μουρίκι που εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα των αμυντικών, πάσα αριστερά στον ανενόχλητο Μπενίσκο και με πλασέ κάνει χατ-τρικ! (4-0)

46′ Πρώτη αλλαγή για τον Πυργετό, ο Γκαραλιάκος στη θέση του Πίρε.

51′ ΓΚΟΛ! Σουτ του Γασπαράτου από τον άξονα, ο Αγριόδημος καθηλωμένος βλέπει τη μπάλα να βρίσκει το “παραθυράκι” της εστίας του (5-0)

62′ Διπλή αλλαγή για τον ΦΑΣ Νάουσα, Τασιώνας και Ζούρκος εντός, Μουσικάκης και Αργυρίου (για να προφυλαχθούν καθώς έχουν 3 κίτρινες κάρτες) εκτός.

71′ Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Ζιώγας στη θέση του Περήφανου.

75′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ με κομπίνα για τον Βελετάνη, η μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Κύρου και στη συνέχεια στα δίχτυα (5-1).

83′ Κίτρινη κάρτα σε Τασιώνα και Γκαραλιάκο.

85′ Πολύ ωραία εναλλαγή της μπάλας Παπατάνου, Μπενίσκου, Τασιώνα σουτ του τελευταίου στην κίνηση η μπάλα άουτ.

87′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Περηφανόπουλου από αριστερά, ο Γασπαράτος με κεφαλιά διαμορφώνει το τελικό 6-1

Αρχικές συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος, Αργυρίου, Πέικος, Μουσικάκης, Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης, Κεφαλάς, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος.

Πυργετός : Αγριόδημος, Ψωμολιάς, Πίρε, Περήφανος, Μαντζαφούλης, Καψιώχας, Διβανές, Αργύρης, Πότσης, Βελετάνης, Καρκαντάς

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected