Super League 1

Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη (2-1) Για 90′ ο Βασιλακάκης

102407932396627481560a587f663331_LΟ Παναθηναϊκός έκανε ακόμα ένα μεγάλο ματς στη Λεωφόρο, παίζοντας μοντέρνο και απόλυτα ποιοτικό ποδόσφαιρο και γύρισε το ματς με την Ξάνθη (2-1), με τον Αλγερινό να πετυχαίνει δύο υπέροχα γκολ και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του

Σύγχρονος, γρήγορος και νεανικός ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της Λεωφόρου, παίρνοντας ακόμα μια νίκη που τον έφερε στους 30 βαθμούς και τον εδραίωσε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Μετά την τεσσάρα στη Λιβαδειά, οι «πράσινοι» παρότι είχαν στην… εξέδρα τον τιμωρημένο προπονητή τους, κατάφεραν να αντιδράσουν σαν… Παναθηναϊκός στο προβάδισμα που πήρε η Ξάνθη μέσα στη Λεωφόρο και να πάρουν τη νίκη χάρη στην εξαιρετική απόδοση και τα πολύ όμορφα γκολ του Αμπέντ.

Το «τριφύλλι» είχε μια απόλυτα νεανική ενδεκάδα, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Ρισβάνη, Καρέλη, Κλωναρίδη, Σπυρόπουλο και Ντίνα να αρχίζουν το ματς, ενώ χρόνο πήρε ξανά ο Χρήστος Δώνης με τον Πράνιτς να μπαίνει στα τελευταία λεπτά για να διατηρηθεί η κατοχή, αντί του εξαιρετικού σε ένα ακόμα παιχνίδι Μέντες

Στον αντίποδα η Ξάνθη παρουσίασε ένα συμπαγές και αξιόμαχο σύνολο, χωρίς μάλιστα τους κορυφαίους της φέτος Σολάρι και Μάνταλο στην αρχική ενδεκάδα – οι οποίοι μπήκαν μετά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού – ενώ μετά το 2-1 οι Ακρίτες προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά η απόδοση των γηπεδούχων δεν τους το επέτρεψε…

«Ψυχρολουσία» με Τριάδη και… όργια Αμπέντ

Η Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε με το… καλησπέρα, σχεδόν, στη Λεωφόρο να πάρει προβάδισμα και να κάνει την εξέδρα να σωπάσει, για λίγο ωστόσο αφού ο κόσμος του Παναθηναϊκού είδε την ομάδα του να αντιδρά και να παίρνει γρήγορα τα ηνία του αγώνα. Το εξαιρετικό γκολ του νεαρού Παναγιώτη Τριάδη στο 13′ του ματς έδωσε προβάδισμα στους Ακρίτες αλλά ο Παναθηναϊκός σε επτά λεπτά αποκατέστησε την ισορροπία και έφερε το ματς στα ίσα με τον Αμπέντ.

Ήταν το 20′ του αγώνα όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό στο χώρο του κέντρου ο Ντίνας μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Αμπέντ κι αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-1 στη Λεωφόρο που έφερε και την… είσοδο του κόσμου με περισσότερη ένταση στην εξίσωση του ματς.

Ο Παναθηναϊκός από το σημείο αυτό και έπειτα, δεν απειλήθηκε, με την Ξάνθη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο τόσο στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους όσο και στο ξεκίνημα του δεύτερου. Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά και με στόχο την ανατροπή, την οποία κατάφεραν, αφού έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες με Καρέλη και Κλωναρίδη, ξανά με τον Αμπέντ! Ήταν το 54′ του αγώνα όταν ο Παναθηναϊκός πήρε φάουλ σε καλή θέση, ο Νάνο πάτησε έξυπνα στον Αλγερινό κι αυτός με τρομερό σουτ… κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα για το προβάδισμα του «τριφυλλιού».

Το πάλεψε η Ξάνθη, δοκάρι ο Ντίνας

Το 2-1 του Παναθηναϊκού, πάντως, δεν «έκοψε» τα πόδια της Ξάνθης, η οποία προσπάθησε να πιέσει για να ισοφαρίσει, με την είσοδο των Μάνταλου και Σολάρι να αλλάζει τα δεδομένα και να δίνει επιθετικότητα στους φιλοξενούμενους. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να επιτεθούν από τα άκρα, βρήκαν χώρο στο δεξί άκρο της άμυνας και δημιούργησαν κάποια ρήγματα, όμως, δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Παναθηναϊκό πέρα από μια καλή κεφαλιά του Βάλλα.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, είχαν αρκετές φορές την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους στην άμυνα της Ξάνθης, προσπάθησαν να το κάνουν με Κλωναρίδη και Καρέλη αλλά έχασαν αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτή του 89′ όταν ο Ντίνας μπήκε από δεξιά στην περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ κι η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.

Το τελευταίο σφύριγμα του Στυλιάρα, που τα… άκουσε κάποιες φορές από την εξέδρα λόγω κάποιων εκνευριστικών σφυριγμάτων του, βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή και την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο γιορτινή τόσο για την επικράτηση των πράσινων, όσο και λόγω των ημερών…

Παναθηναϊκός : Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (83′ Μαρινάκης), Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες (73′ Δώνης), Ζέκα, Αμπέντ, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης (73′ Πράνιτς).

Ξάνθη : Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Βάλλας, Παϊτό, Ντιέ (57′ Μάνταλος), Ντε Γκούζμαν (83′ Σουάρεζ), Τριάδης, Βασιλακάκης, Κάλβο (73′ Σολάρι), Σολτάνι.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected